post picture

Türkiye’nin Maldivleri: Adrasan Suluada

Adrasan Suluada, gezilecek yerleri ve yüzülecek koyları saymakla bitmeyen ülkemizin saklı hazinelerinden biridir. Burası, turkuaz sularıyla Türkiye’nin Maldivleri adını fazlasıyla hak eder. Doğal güzelliklerle çevrili olan bu tatil cennetinin sadece fotoğraflarına bakmak bile gerçekten nefes kesicidir. Suluada, pek çok yerli ve yabancı turistin uğrak noktaları arasındadır. Burayı kendi gözleriyle görenler âdeta büyülenir. Uzun tatiller ya da keyifli bir hafta sonu kaçamağı için Adrasan Suluada’yı tercih ederek unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. Adrasan Suluada nerede sorusunun cevabını ve bölge hakkında merak edilenleri bu yazımızda bulabilirsiniz. 

Eşsiz Güzellikteki Adrasan Suluada Nerededir?

Suluada, Antalya ilinin Kumluca ilçesine bağlı küçük bir köy olan Adrasan’ın karşısındadır. Adrasan Suluada, sahilden yaklaşık 8 deniz mili uzakta konumlanır. Bölgenin ilgi çekici noktalarından biri olan bu el değmemiş ada, Akdeniz Bölgesi’ndeki görülmeye değer yerler arasındadır. Ada, ismini üzerinde bulunan tatlı su kaynağından alır. Denizin ortasındaki bu bakir adadan çıkan suların şifalı olduğuna inanılır. Adrasan Suluada, doğal zenginlikleri sayesinde mavi yolculukların ve günübirlik tekne turlarının da uğrak noktası hâline gelmiştir.    

Adrasan Suluada’ya Ulaşım Nasıl Sağlanır?

Buranın methini duyan pek çok kişi, “Adrasan Suluada’ya nasıl gidilir?” sorusunun cevabını merak eder. Suluada’yı ziyaret edebilmek için öncelikle kara yolu ile Antalya Körfezi’nin batı ucunda bulunan Adrasan köyüne varmanız gerekir. Burada sahilden kalkan teknelere binerek keyifli bir deniz yolculuğuyla adaya seyahat edebilirsiniz. Adrasan Suluada’ya gelmek için günübirlik turlara katılmanız ya da özel olarak tekne kiralamanız da mümkündür. 

Yaz sezonunda planlı tekne turları genellikle 10.00 - 11.00 arasında başladığından sabah saatlerinde sahilde bulunmanızda fayda vardır. Kendi yatınızla seyahat ediyorsanız Gelidonya Feneri açıklarında bulunan adayı mutlaka rotanıza eklemenizi öneririz. Adrasan Sahili’nden Suluada’ya havanın ve denizin durumuna göre yaklaşık 45 dakikalık bir yolculuktan sonra varabilirsiniz.   

Adrasan, Suluada Plajı

Adrasan Suluada Nerelere Yakındır?

Antalya Adrasan Suluada, özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğrayan Bey Dağları’nın büyüleyici manzarası ile çevrelenmiş olan bakir bir coğrafyanın içinde yer alır. Taşlık Burnu’na bakan adaya yakın mesafede bulunan Adrasan, üç tarafı çam ormanlarıyla çevrili sakin bir tatil beldesidir. Koruma altındaki el değmemiş doğası ve masmavi koyları, Suluada’yı şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyen ziyaretçiler için ideal hâle getirir. 

Tarihî ve doğal güzelliklerin iç içe geçtiği Olimpos ile Çıralı da bu beldeye komşudur. Bu bölgede tatil; ağaç evlerde konaklayıp, güne kuş cıvıltılarıyla uyanıp, güneşin ilk ışıklarıyla kendini mavi sulara bırakmak anlamına gelir. Pek çok farklı aktivite seçeneğini barındıran bu beldeler; Olimpos Antik Kenti, Yanartaş (Chimaera) ve Likya Yolu’nun bir bölümüne de ev sahipliği yapar. Olimpos, Adrasan Suluada ile yakın bir konumda bulunduğu için gezi sırasında ziyaret edilebilir.  

Adrasan Suluada Yılın En Çok Hangi Zamanlarında Tercih Ediliyor?

Elverişli iklim koşulları sayesinde Antalya ve çevresi neredeyse yıl boyunca ziyaretçi akınına uğrar. Deniz, kum, güneş üçlüsünü seven tatilcilere hitap eden Adrasan Suluada ise özellikle yaz aylarında kalabalıklaşır. Bölgedeki turist sayısının arttığı haziran, temmuz ve ağustos ayları Suluada tekne turlarını oldukça popüler hâle getirir. Küçük bir yüz ölçümüne sahip olan adada ziyaretçi yoğunluğunun önüne geçmek için planlı turların varış ve çıkış saatleri yerel kooperatif tarafından belirlenir. Dilerseniz bu yeryüzü cennetini sezon dışında da ziyaret edebilirsiniz. Mayıs ve eylül aylarında Akdeniz ikliminin kavurucu sıcağından kaçınarak Suluada’nın tüm güzelliklerini doyasıya yaşamanız mümkündür. 

Adrasan, Suluada'daki Tekne Turları

Adrasan Suluada’nın Size Sunduğu Doğal Güzellikler Nelerdir?

Adrasan Suluada; Maldivler’e olan benzerliği, berrak suları ve bembeyaz kumlarıyla tropik tatil hayallerinizi gerçekleştirmenize imkân tanır. Adaya düzenlenen planlı turlar, ziyaretçilerin bölgeyi gezebilmesi için gün boyu sürer. Herhangi bir tesisin yer almadığı adada doğayla aranızda engel bulunmaz. Suluada’da iki kumsal mevcuttur. Teknelerin yanaştığı ana kumsalda denizin ve güneşin tadını doyasıya çıkarmanız mümkündür. 

Adanın arka tarafında ise genellikle rüzgâr almayan ve masmavi suları ile göz kamaştıran küçük bir koy bulunur. Dağlardan çıkarak deniz tabanının kilometrelerce altından kendine yol bulup tuzlu suya hiç karışmadan ada yüzeyine ulaşan zengin mineralli su kaynağı da görülmeye değerdir. Buraya geldiğinizde adanın şifalı suyunun tadına bakma şansını da yakalayabilirsiniz. Adada bulunan su altı mağaraları ise benzersiz manzaralar oluşturur. Bu doğal yapılar teknelerden rahatlıkla görülebilir. 

Adrasan Suluada Kimlere Hitap Etmektedir?

Bembeyaz kumları ve turkuaz renkli tertemiz suları ile Adrasan Suluada, kartpostallardan fırlamış gibidir. Hâl böyle olunca internette ve sosyal medyada yer alan Adrasan Suluada yorumları övgülerle dolup taşar. Akdeniz’in suları üzerinde yükselen bu küçük ada, doğal güzellikleri keşfetmek isteyen tüm ziyaretçilere hitap eder. Suluada deniz yolculuğundan ve tekne gezilerinden hoşlananların da beklentilerini fazlası ile karşılar. Adaya; aileniz, arkadaşlarınız ya da partneriniz ile gelmeniz mümkündür. Tek başına huzurlu bir biçimde vakit geçirmek isteyenler de Suluada’yı ziyaret edebilir. Burası, benzersiz manzaralar barındırdığı için doğa tutkunlarının da ilgisini çeker. 

Adrasan Suluada’ya Gidenlerin Yapabileceği Aktiviteler Nelerdir?

Suluada, fotoğraflarda gördüklerinizden ve anlatılanlardan daha etkileyici bir yerdir. Tertemiz bir kıyıya sahip olan bu şirin ada, Antalya tatillerinin vazgeçilmez durakları arasında yer alır. Sayısız doğal güzellik barındıran Suluada’ya geldiğinizde farklı aktivite seçeneklerinden kendiniz için uygun olanı seçebilirsiniz. Bu etkinliklere yüzmenin ve güneşlenmenin yanı sıra tekne turları da dâhildir. Burayı ziyaret ederek hem huzurlu bir biçimde vakit geçirebilir hem de eğlenebilirsiniz.   

Tekne Turu

Suluada’yı gezmenin en güzel yollarından biri tekne turlarına katılmaktır. Bu keyifli deniz yolculuğu, sabah saatlerinde Adrasan Sahili’nden başlar. Gün batımına kadar süren planlı turlar sayesinde adayı ve çevresindeki birkaç koyu ziyaret edebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında önceden rezervasyon yaptırmanız faydalı olabilir. 

Tekneler, yerel kooperatife bağlı olduğundan bir kişi için belirlenen fiyatlar aynıdır. Kalkıştan yaklaşık 45 dakika sonra Suluada’ya varmış olursunuz. İlk olarak buradaki plajda ve koyda yüzme molası verilir. Daha sonra ise öğle yemeği servis edilir. Suluada’dan sonra ziyaretçiler, foklara ev sahipliği yapan Mavi Mağara’yı da görme şansına sahip olur. Kargıcak Koyu ise tekne turunun son durağıdır. Bu konum, yeşil ve mavinin her tonuna ev sahipliği yapar.   

Adrasan'da Tekne Turu

Dalış 

Suluada’nın tertemiz denizinin içinde bulunan su altı mağaraları ve geçitleri, burayı dalış aktiviteleri için elverişli bir konum hâline getirir. Rengârenk balık türleri ve bitkiler, dalış sırasında net bir şekilde gözlemlenebilir. Şanslı ziyaretçilerin ise bu aktivite esnasında bölgede yaşayan ve caretta caretta olarak adlandırılan su kaplumbağaları ile karşılaşması mümkündür. Aletli dalış tutkunları, bölgede bulunan merkezlerin düzenlediği turlar aracılığı ile Suluada’da keyifli vakit geçirebilir. Adaya gelirken deniz gözlüğünüzü ve şnorkel setinizi yanınıza alarak eşsiz su altına dünyasına yakından tanık olabilirsiniz.

Adrasan hakkında sizlere bilgi vermeye çalıştık. Tekne turuna çıkmayı düşünürseniz. Adrasan ve Suluada tekne turları için sayfamızı ziyaret ederek birbirinden güzel gezi teknesi seçeneklerini inceleyebilir ve rezervasyon için bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Antalya Koyları ve Plajları
  • Karaburun Koyları ve Karaburun Gezi Rehberi
  • Datça Koyları ve Plajları
  • Çeşme Koyları ve Plajları
  • Hisarönü Gezi Rehberi