post picture

Hisarönü Gezi Rehberi

Bir yandan denizin keyfini çıkarmak isterken diğer yandan sakinliğin içinde eğlenceli bir tatil yapmak isteyenler için en uygun destinasyonlardan biri olan Hisarönü; yapılabilecek birçok aktivite, masmavi denize kavuşabileceğiniz plajları, gezilecek onlarca etkileyici doğal güzellik ve farklı lezzetleri tadabileceğiniz restoranları ile dikkatleri üzerine çekiyor.

Hisarönü hakkında ihtiyacınız olan bilgileri bulabileceğiniz bir rehber hazırladık! Marmaris’in güneybatısında bulunan bu güzide belde hakkında bilgi sahibi olmak için okumaya devam edin…

Hisarönü Nerede?

Hisarönü, Marmaris’in en çok ziyaretçi çeken beldelerinden bir tanesi. Çevredeki körfezlere oranla daha büyük bir yüzölçümüne sahip olan Marmaris Hisarönü, Muğla’da bulunuyor. Hisarönü Körfezi, isimden dolayı Fethiye Hisarönü ile karıştırılabiliyor. Ancak her ikisi farklı lokasyonlar.  Fethiye Hisarönü’nden ayrı olarak Marmaris Hisarönü Körfezi; Marmaris - Datça karayolu üzerinde bulunuyor ve her yıl yaz aylarında birçok ziyaretçiyi kendine çekmeye devam ediyor. 

Marmaris Hisarönü’ne Nasıl Gidilir?

Dağın eteğinde konumlanan ve bir tarafında hayran kalacağınız yemyeşil manzara diğer tarafında keyfini çıkarabileceğiniz masmavi deniz bulunan Hisarönü’ne gitmek için izlemeniz gereken yol Muğla’ya ulaştıktan sonra oldukça basit. Marmaris - Datça yolunun 22. kilometresi itibariyle bu harika beldenin tabelaları ile karşılaşabilirsiniz. 22 kilometre sonra sola dönerek Hisarönü körfezine ulaşabilirsiniz. 

Eğer havayolu kullanarak gelecekseniz en yakın havaalanının Muğla Dalaman’da bulunduğunu bilmelisiniz. Ardından Marmaris Hisarönü’ne ulaşmak için 1.5 saatlik bir yol sizi bekliyor. İsterseniz HAVAŞ ve MUTTAŞ servislerini de kullanabilirsiniz. 

Hisarönü Gezilecek Yerler 

Marmarisin en güzel beldelerinden biri olan ve her yaştan insanın keyifli bir tatil serüveni için tercih ettiği Hisarönü, gezilecek birçok lokasyonu ve mekanı içinde barındırıyor. Şehir stresini ardında bırakıp sakinliğin tadını çıkarmak isteyenler için ilk tercihlerden biri olan Marmaris Hisarönü, özellikle tertemiz doğası ve oksijen dolu atmosferi ile dikkat çekiyor. 

Hisarönü’nde gezilecek birçok yer ve keşfedilecek birçok güzellik bulunuyor. Bunlara gelin biraz daha yakından bakalım…

Muğla, Marmaris Hisarönü'nde Plaj

Koylar ve Plajlarda Vakit Geçirebilirsiniz

Hisarönü körfezi başlı başına harika bir fırsatı size sunuyor. Koylar ve plajlar tam bir kartpostal gibi önünüze seriliyor. Marmaris Hisarönü ve Hisarönü çevresinde yer alan birçok plaj ve koy masmavi denizin tadını çıkarmanız için sizleri bekliyor.

Hisarönü koyu, Turunç halk plajı, İçmeler plajı, Sedir Adası plajı, Uzunyalı plajı, Marmaris Boncuk koyu, Abdi Reis koyu, Amos koyu ve Boncuk koyu plajı gibi birçok seçeneğin yanında; hemen Hisarönü’ne oldukça yakın konumda bulunan çevre ilçelerin güzelliklerini de değerlendirebilirsiniz.

Muğla, Marmaris Hisarönü Körfezi

Tarihi Eserler İle Dolu Bir Gün

Yüzyıllar öncesine dayanan tarihi eserleriyle dikkat çeken Hisarönü, bu eserleri görmeden ayrılmamanız gereken en önemli yerlerin başında geliyor. Doğal güzellikleriyle büyüleyen Hisarönü’nde  Physkos Antik Kenti, Marmaris Kalesi, Hafsa Sultan Kervansarayı, Loryma Antik Kenti, Amos Antik Kenti ve Marmaris Müzesi mutlaka görmeniz gereken tarihi güzelliklerden yalnızca birkaçı.

Hisarönü’nde Hangi Aktiviteleri Yapabilirsiniz?

Şirin bir kasaba olmasının yanında ziyaretçilerine birçok farklı imkan da sunuyor Hisarönü. Yerli ve yabancı turistlerin, Marmaris’in capcanlı atmosferinden uzaklaşmak için tercih edebilecekleri yakın ve bir o kadar aktivite sunan lokasyonlardan. Deniz sörfünden biniciliğe kadar farklı aktiviteleri Hisarönü’nde bulabilirsiniz. Marmaris Hisarönü’nde yapılacak aktiviteler bunlarla da sınırlı değil… Havasının ve suyunun temizliği ile özellikle astım hastalarına iyi geldiği söylenen Hisarönü’nde daha hangi aktiviteleri yapabilirsiniz detaylı inceleyelim.

Hisarönü Körfezinde Deniz Sörfü

Hisarönü’nü çekici kılan şeylerin başında manzarası, sakinliği ve atmosferi geliyor tabii ki ama spor tutkusu ile vakit geçirmek isteyenler için de bu güzel belde doğal bir imkan sunuyor. Yaz sezonu boyunca rüzgar alan bölgede yalnızca deniz girmek değil aynı zamanda sörf yapmak için en ideal noktalardan biri haline geliyor. 

Biniciliği Denemek İçin Harika Bir Fırsat

Marmaris çevresinde en önemli 3 binicilik noktasından biri olan Hisarönü, biniciliği denemek ya da tatilini renklendirmek isteyenler için harika bir fırsat. Binicilik, at safari üzerine kurulmuş birçok özel tesis ile yerli ve yabancı turistlerin bu isteğine cevap veriliyor. Böylece keyifli bir hobinin başlangıcını Hisarönü’nde yapabilir ve unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz. 

Çarşı ve Pazarlarında Keyifli Bir Gezinti

Yalnızca atmosferiyle değil aynı zamanda cadde ve sokaklarına kurulan pazar yerleriyle de gezilmeyi hak ediyor Hisarönü… Semt pazarlarında gezerek alışveriş yapabilir ve baktıkça Hisarönü’nde geçirdiğiniz güzel günleri hatırlatacak eşyalar alabilirsiniz. Yalnızca bununla da kalmayıp yorulduğunuzda sahil kenarında konuşlanmış birçok kafe ve restoranlara uğrayabilir ve günün yorgunluğunu atabilirsiniz. 

Tekne Turlarına Katılma Fırsatı

Hisarönü mükemmel doğası ile birçok fırsatı beraberinde getiriyor. Maviliklere açılmak ve denizin keyfini daha farklı yöntemlerle çıkarmak isteyenler için Hisarönü tekne turları harika bir seçim olabilir. Hisarönü tekne turları farklı lokasyonları keşif için değerlendirilebilir bir imkan. 

Muğla, Marmaris Hisarönü Tekne Turu

Hisarönü Konaklama Fırsatları ve Hisarönü Otelleri 

Marmaris Hisarönü otelleri ile konaklama açısından birçok seçeneğin bulunduğu bir lokasyon. Her bütçeye hitap eden otel ve pansiyonların yanında daha ekstrem konaklama imkanlarını denemek ve tatil deneyimini zenginleştirmek isteyenler için birçok kamp alanı da bulunuyor. 

Hisarönü haricinde konaklamak isteyenler için çevre bölgelerde onlara hitap eden otel ve pansiyon seçenekleri de bulunuyor. İsterseniz, Hisarönü sakinliği size hitap ediyorsa Hisarönü otelleri ve pansiyonlarında tatilinizi geçirebilir dilerseniz nispeten daha canlı ve dinamik olan Fethiye Hisarönü otelleri arasından seçim yapabilirsiniz. 

Blog yazımızda sizlere Hisarönü hakkında bilgi vermeye çalıştık siz de Hisarönü'nde tekne ve yat kiralama seçenekleri için tekne turları sayfamızı inceleyebilir, kiralama yapmayı düşünürseniz bizimle 0531 367 65 76 telefon numaramızdan veya iletişim formunu doldurarak iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Antalya Koyları ve Plajları
  • Karaburun Koyları ve Karaburun Gezi Rehberi
  • Datça Koyları ve Plajları
  • Çeşme Koyları ve Plajları
  • Hisarönü Gezi Rehberi