post picture

Karaburun Koyları ve Karaburun Gezi Rehberi

Türkiye’nin dört bir yanı, gezilecek ve görülmesi gereken birçok güzel lokasyon ile dolu. Bunlar arasında İzmir Karaburun koyları da geliyor. Karaburun, yalnızca doğal güzellikleri ile değil tarihi kişiliklerin eserlerinde bahsettiği hatta Homeros, Piri Reis, Evliya Çelebi gibi önemli isimlerin burada yaşamasıyla da gidenlere farklı bir his yaşatıyor…

Manzarasıyla büyüleyen, bol oksijeniyle iyi gelecek atmosferi ile İzmir Karaburun koyları yerli ve yabancı turistler için tercih edilen gezi rotalarından biri.

Karaburun Nerede? 

Karaburun, Ege bölgesinde yer alan İzmir’in bir beldesidir. İzmir’in batısında, Kuzey ucunda bulunmaktadır. Güney tarafında Çeşme, Doğu tarafında Urla bulunan Karaburun’un üç tarafı Ege Denizi ile çevrilidir. İzmir’in merkezinden ulaşımın oldukça çeşitli olduğu Karaburun içerisinde birbirinden güzel plajları, koyları, tesisleri ve ormanları bulunmaktadır. 

Karaburun Koylarına Nasıl Gidilir? 

Özellikle yaz ve bahar aylarında ziyaretçilerin sakin ve doğa ile iç içe bir tatil geçirmek için tercih ettiği İzmir Karaburun, kalabalıktan kaçmak ve biraz kendini dinlemek isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Canlı atmosferiyle dikkat çeken İzmir’in tatil kültürüne karşı, sakinliği ile baş kaldırıyor. 

Özel Araç İle Karaburun’a Ulaşım

İzmir Karaburun’u merak edenler aynı zamanda buraya ulaşımın nasıl olacağını da merak ediyor. Karaburun koylarına ulaşım için özel aracınızla yolculuk yapabileceğiniz gibi İzmir’in merkezinden otobüs imkanını da değerlendirebilirsiniz. İzmir ve Karaburun arası makul bir mesafe sayılır. Yaklaşık 100 km olan yolculuğunuzu 1.5 saatlik bir otomobil yolculuğu ile tamamlayabilirsiniz. 

Otobüs ve Dolmuş İle Karaburun Ulaşım 

Otobüs kullanmak isteyenler için belediye otobüsleri ile Karaburun’a gidebileceğinizi de belirtelim. Narlıdere Fahrettin Altay Aktarma Merkezi’ne ulaştıktan sonra buradan 984 numaralı Fahrettin Altay - Urla hattını kullanacak, Urla’dan 761 numaralı Urla - Karaburun otobüs hattı ile Karaburun’a kolayca ulaşabileceksiniz. 

Dolmuş ile aktarmasız bir şekilde Karaburun’a gitmek için Üçkuyular Semt Garajı’na ulaşmanız gerekiyor. Buradan yarım saatte bir kalkarak 1.5 saatte Karaburun’a ulaşan dolmuşları kullanabilirsiniz. 

Vapur İle Karaburun Ulaşım

Dilerseniz Karaburun’a gitmek için vapur seferlerini de tercih edebilirsiniz. Direkt bir vapur seferi yok ancak İzmir Mordoğan’a vapurla gelerek buradan otobüs ve minibüs imkanlarını değerlendirebilirsiniz. 

Karaburun’a ulaştıktan sonra muhteşem görünümleriyle Karaburun koyları sizleri bekliyor olacak!

Karaburun Gezilecek Yerler

İzmir Karaburun, yoğun bir çeşitliliğe sahip, geniş bir kültüre de ev sahipliği yapıyor. Birçok değerli hayvan dostumuzun evi olan Karaburun’da nesli tükenmek üzere olan Akdeniz fokunun da yuvaları bulunuyor. Geniş bitki örtüsüyle dikkat çeken ve adeta bir doğa harikasını gözlerinizin önüne serecek Karaburun, şirin bir köy kültürüne de sahip. 

Karaburun’da ne yapılır, nereleri gezebilirsiniz?

  • Sarpıncık Feneri
  • Karaburun balık avı
  • Karaburun doğasında yürüyüş
  • Sahil kenarında kafe ve restoranlarda keyifli öğünler
  • Karaburun pazarını gezmek

Köylerden oluşan Karaburun’da doğa ile iç içe sakin bir tatil yapmak isteyenleri gezilecek birçok yer bekliyor. Özellikle “denize girmeden tatil olmaz” diyenler için Karaburun koyları bunların başında geliyor. Birçok plajın bulunduğu bölgede, henüz nispeten bakir kalabilmiş Karaburun koyları sizi kendine hayran bırakacak. 

Karaburun Koyları ve Plajları

Karaburun koyları ve Karaburun’da denize girilecek yerleri merak edenler için burada birbirinden güzel koyların ve plajların olduğunu söyleyebiliriz. Bunlar arasında, yıllar geçtikçe ünlenmiş ancak halen tam anlamıyla keşfedilmemiş koylar bulunuyor.

Ayıbalığı Koyu

Karaburun koyları arasında doğal yapısıyla ön plana çıkması onu büyüleyici kılıyor ancak oldukça dar bir doğal plajının olduğunu bilmelisiniz.

Aynı zamanda Ayıbalığı Koyu’nu diğerlerinden ayıran bir özellik de koy ve denizin dibinde yassı kayaların olması. Ancak burada gençlerin eğlencesi ve aileler de düşünülmüş; tepede kalan beach clup bu isteğinize hitap ederken aynı zamanda aileler için bir kafeterya mevcut.

Ardıç Plajı 

Karaburun koyları ve plajlarının isimlendirmesi, bazı özelliklerine göre yapılmış; Ardıç Plajı’nın da isim kaynağı sahil boyu uzanan Ardıç ağaçları. Halk plajı imkanı da sunan plajda ücretli şezlong da kiralayabiliyorsunuz. Plajı nispeten büyük, kumsal alandan oluşuyor. 

Boyabağ Koyu

Sessiz, sakin, temiz denizi ve büyüleyici manzarasıyla Boyabağ da Karaburun koyları arasında değerlendirebileceğiniz lokasyonlardan. İhtiyaç halinde kullanmanız ve vakit geçirmeniz için tesis de düşünülmüş; diğer koylara göre daha bakir bir alan. 

Manal Koyu 

Manal Koyu, özellikle günübirlikçilerin tercih ettiği küçük bir koy. Buradaki site sakinlerinin tercih ettiği Manal Koyu’nda kafeteryalarda içeceğinizi yudumlayabilir ve keyifli vakit geçirebilirsiniz. 

Mordoğan Kocakum Plajı

Bir tesiste plaj keyfi yapmak isteyenler için Mordoğan merkezde bulunan Kocakum Plajı, hem doğanın hem de kasaba hayatının aynı anda görüldüğü lokasyonlardan. Burada küçük kafeteryalar, kafe ve marketler, konaklamak istiyorsanız eğer çeşitli pansiyonlar bulabilirsiniz. Ailelerin gönül rahatlığı ile gelip deniz keyfi yapabileceği Mordoğan Kocakum Plajı, çarşı ile iç içe olduğundan aynı zamanda Çarşı Plajı şeklinde de isimlendiriliyor. 

Badembükü Koyu

Batı yakasının en güzel Karaburun koylarının başında Badembükü geliyor. Özellikle günbatımının burada hayranlıkla izlenebileceğini belirtelim. Aynı zamanda Badembükü Koyu’nda hiçbir tesisin olmaması, buranın çok daha sakin olmasını sağlarken kampçıların da uğrak noktalarından biri haline getiriyor. 

Badembükü koyu, öğleden sonra rüzgara maruz kalabileceğiniz bir konumda bulunuyor. Bu sebeple sabah saatlerinde keyifli bir deniz günü yapmayı tercih edebilirsiniz. 

Karaburun Bodrum Koyu

Eğer “ben kendi şemsiyemi getireceğim, kendi havluma ve sandalyeme yayılacağım” diyenlerdenseniz, hafta içleri oldukça sakin olan bu plajı değerlendirebilirsiniz. Sıcak yaz aylarında temiz ve serin maviliklere kendini bırakmak isteyenlerin tercih edebilecekleri Karaburun sahillerinin başında geliyor. 

Yerinde Görmeniz Gereken Diğer Karaburun Koyları ve Plajları

Karaburun koylarının bazı detaylarından bahsettik ancak tabii ki tüm güzellikler yerinde görülmeli… Ayrıca, Karaburun koyları da yalnızca listemize dahil ettiğimiz rotalarla sınırlı değil. 

Ayrıca gidebileceğiniz sakin ve temiz Karaburun koyları ve plajları;

  • İçme Kıyısı Plajı
  • Alman Koyu
  • Mimoza Plajı
  • Karaburun Akvaryum Plajı (İncirliköy)
  • Kuyucak Koyu
  • Yeniliman Sahili
  • Kumbükü Koyu
  • Hamzabükü Koyu

Denizsiz bir tatil geçirmek istemiyor ancak kalabalık tesislerde de vakit harcamayı tercih etmiyorsanız; İzmir Karaburun koyları size harika bir deneyim sunacak. Kimi daha kalabalık olan bu koyların yalnızca doğa ile baş başa kalabileceğiniz alternatiflerini de seçmek mümkün. Keyifli geziler!

Karaburun Konaklama

Karaburun’da konaklamak isteyenler için her bütçeye hitap eden otel ve pansiyonlar bulunuyor. İsterseniz butik otel, isterseniz pansiyon ya da otel tercihlerini değerlendirebilirsiniz. Yerli ve yabancı turistler tarafından oldukça tercih edilen bir bölge olduğu için Karaburun konaklama imkanı oldukça fazla.

Siz de Karaburun ve Mordoğan'a gitmişken tekne turu yapmanın tadına varmak istiyorsanız, Mordoğan tekne turları sayfamızı inceleyebilir, kiralama yapmayı düşünürseniz bizimle 0531 367 65 76 telefon numaramızdan veya iletişim formunu doldurarak iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Antalya Koyları ve Plajları
  • Karaburun Koyları ve Karaburun Gezi Rehberi
  • Datça Koyları ve Plajları
  • Çeşme Koyları ve Plajları
  • Hisarönü Gezi Rehberi