post picture

Çeşme Koyları ve Plajları

İzmir’in en popüler turizm destinasyonlarından olan Çeşme, koyları ve plajları ile de oldukça popüler bir destinasyondur. Yerli ve yabancı birçok turistin tatil tercihinde ilk sıraları alan Çeşme, plajları ve koylarının güzelliği sayesinde de tekne turu planlamak için eşsiz güzellikler sunuyor diyebiliriz. 

Koylarında ve plajlarında denize girmek, gün batımını Çeşme kıyılarından izlemek, güzel bir tatil geçirmek için gelin birlikte Çeşme koyları ve plajları nasılmış birlikte keşfedelim.

Çeşme Koyları

Birçok koya ev sahipliği yapan Çeşme, hem doğayı hem de mavinin en güzel tonlarını bir arada bulunduruyor. Koylarında denize girebileceğiniz gibi bazı koylarında da profesyonel dalış gerçekleştirebilirsiniz. İşte Çeşme koyları;

Ayayorgi Koyu

Çeşme ziyaretiniz sırasında, Çeşme’nin en popüler koylarından biri olan Ayayorgi Koyu’na da bir tekne turu ile uğramanızı öneririz. Çeşme’nin rüzgarlı havasına istinaden koyun tepeler ile çevrili olması nedeni ile rüzgar almayan koy olarak da anılmaktadır. Bir tekne vasıtasıyla ile kolaylıkla varabileceğiniz Çeşme Ayayorgi Koyu’nda denizin tadını çıkarırken, ağustos böceklerinin sesi ile enerji depolayabilirsiniz. Dilerseniz de haftalık veya daha uzun süreli kiraladığınız tekneyi bu koya demirleyerek gün batımının tadını çıkarabilir, koyun akşam saatlerine de tanıklık edebilirsiniz.

Çeşme Mavi Koy

Çeşme koyları ve plajları arasında adı gibi masmavi olan bu koy, tekne turlarının popüler uğrak noktalarından biridir. Eşşek Adası’nın batı kısmında bulunan Mavi Koy, Ege’nin berraklığını gözler önüne seriyor diyebiliriz. Koyun derinliği 1 metreden 30 metreye kadar değişiklik gösterebilmektedir. Koyun sessizliğinde dinlenmek, denizin ve güneşin tadını çıkarmak için erken saatlerde demirleyerek tüm gün Mavi Koy’un kollarında huzuru bulabilirsiniz.

Çeşme Eşşek Adası

Çeşme koyları her anlamda bizi kendine hayran bıraksa da, Eşşek Adası’nı bu listeye koymasak olmazdı. Çeşme’nin açıklarında bulunan Eşşek Adası, Goni Adası olarak da bilinmektedir. Eski İzmir’de belediyelerin yaygın taşıma aracı olan eşşeklerin, teknolojinin gelişmesi ile birlikte önemi azalınca, birçok eşşek bu adaya bırakılmıştır. Zaman içinde ise eşşekler yok olmak yerine çoğalmış ve Çeşme’ye çok güzel konseptte bir ada armağan etmişler diyebiliriz. 

Çeşme tekne turları ile Eşşek Adası’na kolaylıkla ulaşarak, burada güzel bir tatil günü geçirebilirsiniz. Bir iskeleye de ev sahipliği yapan bu ada, teknelerin uğrak noktası arasındadır. Çeşme merkeze kısa  mesafede bulunan bu adaya, tekne ile ortalama 1 saatte ulaşabilir ve denizin tadını bu ada da çıkarabilirsiniz.

Hacettepe Koyu

Ayayorgi Koyu’na yakında bir mesafede bulunan Hacettepe Koyu, Çeşme tatilinizde tercih edebileceğiniz bir diğer koydan biridir. Bir tarafı Dalyan bir tarafı Ayayorgi Koyu’na yakın olan bu koyda, isterseniz tüm gün isterseniz de koyları gezerken vakit ayırarak denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Alaçatı Delikli Koy

Çeşme, Alaçatı Delikli Koy

Beyaz kayalıklara ve beyaz kumlara sahip olan Alaçatı Deliklikoy, Çeşme koyları ve plajları arasında sakinliği sevenlerin uğrak noktası diyebiliriz. Adını, ada da bulunan Delik şeklindeki bir mağaradan alan bu koy, ıssız bir ortama sahiptir. Tekne ile kolaylıkla varabileceğiniz bu koyda, uzun bir zaman geçirmek isterseniz yemek ve içeceklerinizi fazladan götürmeniz yararınıza olacaktır. Çünkü koyda herhangi bir işletme bulunmuyor, ayrıca yakınlarında da herhangi bir market de yok diyebiliriz. Deniz sesi ve mehtap ışığında bir gece geçirmek isterseniz de teknenizi demirleyerek, muhteşem bir Çeşme gecesi yaşayabilirsiniz.

Fedon Koyu

Çeşme koyları arasında Delikli Koy gibi bu koyunda işletmesi bulunmamaktadır. Altınkum plajına çok yakında bir konumda olan Fedon Koyu’nda güzel bir gün geçirmeniz mümkün. Taşlık bir yapıya sahip olması ve sakinliği nedeni ile sadece dinlenmek isteyenler tarafından tercih edildiği için kalabalık olmuyor diyebiliriz. Tekne turu ile ulaşabileceğiniz gibi karadan da bu koya kolaylıkla ulaşabilirsiniz. İster tekne de bir gece geçirebilir isterseniz de plajda kamp yaparak, Çeşme’nin tadını çıkarabilirsiniz.

Kleopatra Koyu

Çeşme, Kleopatra Koyu

Güneşin yakıcı sıcaklığına maruz kalmayı sevmiyorsanız, Kleopatra Koyu’nun soğuk suyuna kendinizi bırakmanızı öneririz. Çeşme koylarının tam aksine deniz suyu bu koy özelinde daha soğuktur. Gece denize girmeyi seviyorsanız, gece ise deniz suyu daha sıcak olduğundan bu koyda bir çılgınlık yapabilirsiniz. Bir site içerisinden kolaylıkla ulaşabileceğiniz bu koy, ayrıca bakir bir yapıdadır. Bu yüzden kamp yapmayı planlıyorsanız da birçok malzemenizi eksiksiz bir şekilde yanınızda getirmenizi öneririz.

Çeşme Plajları

Çeşme’nin koylarını sıraladığımıza göre şimdide bu kadar insanın Çeşme’ye akın etmesine neden olan plajları sıralamamız gerekiyor. Deniz turizminin oldukça gelişmiş olduğu Çeşme’de deniz keyfinin yanında, ayrıca sörf gibi su sporlarını da gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca plajdaki işletmelerde de alışveriş yapabilir, dilerseniz Çeşme’nin gün batımına kumsaldan izleyerek tanıklık edebilirsiniz.

Ilıcalı Halk Plajı

Çeşme, Ilıca Halk Plajı

Çeşme koy ve plajları arasında en popüler plajlardan biri olan Ilıcalı Plajı, Çeşme’ye gelenlerin ilk denize girdiği noktalardan biridir. Halk plajı olması nedeni ile özel işletme ücreti ödemeden güneşlenebilir, denizin tadını çıkarabilir ve ince kum tabakasında saatlerce dinlenebilirsiniz. Ayrıca deniz suyunun da ılık bir yapıda olduğunu söyleyebiliriz.

Kocakarı Plajı

Çeşme ziyaretiniz sırasında denize girebileceğiniz bir diğer nokta ise Dalyan’da bulunan Kocakarı Plajı’dır. İster halk isterseniz de özel işletme tarafından denize girebilirsiniz. Tekne turu yapmadığınız bir gün vakit ayırarak bu plaja karayolu ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca otopark sıkıntısının da olmadığını söylesek yanlış olmaz. Aracınızı istediğiniz bir noktaya bırakarak, kafeteryalarında ücreti karşılığında duş hizmeti alabilirsiniz.

Çeşme, Kocakarı PlajıPırlanta Plajı

Çeşme’ye gittiğimde hem denize gireyim hem de kamp yapayım diyorsanız, Pırlanta Plajı tam size göre. Kumsala çadırınızı kurabilir ve tatilinizin tamamını bu kumsal da bile geçirebilirsiniz. Ayrıca plajda bulunan kafelerde gıda, duş, tuvalet gibi tüm ihtiyaçlarınızı da gidermeniz mümkün.

Yıldızburnu Küçük Halk Plajı

Ilıca içerisinde bulunan bu plaj, Çeşme koyları ve plajları arasında dalga olmayan plajlardan biridir. Ayrıca plaja yakın konumda bulunan sıcak su kaynağı sayesinde, deniz sıcaklığı da diğer plajlara göre daha sıcaktır. Soğuk su sevmiyor iseniz tercih ederek, denize bu plaj üzerinden girebilirsiniz. Gençlerin daha çok hareketli plajları tercih etmesi nedeni ile Çeşme ziyaretlerinde ailelerin uğrak plajı konumundadır.

En çok tercih edilen Çeşme koylarını sizler için inceledik. Çeşme'de mavi yolculuk ve tekne turları için TekneveYat'ı ziyaret ederek birbirinden güzel gulet, motoryat ve yelkenli seçeneklerini inceleyebilir ve rezervasyon için bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Antalya Koyları ve Plajları
  • Karaburun Koyları ve Karaburun Gezi Rehberi
  • Datça Koyları ve Plajları
  • Çeşme Koyları ve Plajları
  • Hisarönü Gezi Rehberi
İlginizi Çekebilir