post picture

Datça Koyları ve Plajları

Hem yerel hem de yabancı turistler için unutulmaz deneyimler sunan, Datça’da gezilecek yerler oldukça fazla diyebiliriz. Denizi, sakin yaşantısı, doğayla çevrili olması Datça’yı diğer tatil beldelerinden ayıran yegane unsurların başındadır. Datça ziyaretinizde denizin ve güneşin tadını çıkarırken birbirinden farklı aktivitelere de katılmanız mümkün. Özellikle Datça tekne turları da bu aktivitelerin başında gelecektir.

Tekne turlarının sıklıkla tercih ettiği ve turistlerinde uğrak noktaları arasında olan Datça koyları ve plajları da oldukça popüler bir konumdadır. Datça gezinizi daha da güzel kılacak bu koy ve plajlara gelin birlikte bakalım.

Datça Koyları

Akvaryum Koyu

Tatilinizi Datça koylarını ziyaret ederek taçlandırabilirsiniz. Bu koylar arasında bulunan Akvaryum Koyu ise görülmesi gereken yerler arasında diyebiliriz. Sakinlik ve mükemmel bir deniz arayanların sıklıkla tercih ettiği bu koy, aynı zamanda Datça tekne turları arasında oldukça popüler. Balıkla yüzmek istiyorsanız, bu koya mutlaka demirlemenizi öneririz.

Armutlu Koyu

Açık mavi tona sahip bir denize ev sahipliği yapan Armutlu Koyu, Ege’nin ne kadar güzel bir yer olduğunu bizlere gösteriyor diyebiliriz. Datça içerisinde bulunan Armutlu Koyu’na tekne turlarına katılarak ulaşabilir, güneşin sıcaklığında kendinizi soğuk sulara bırakabilirsiniz.

Karaincir Koyu

Datça koyları ve plajları arasında bulunan Karaincir Koyu’da gezilip görülmesi gereken yerler arasındadır. Datça özelinde belirtmek gerekir ise plajı ve denizi kum diyebiliriz. Diğer koylarda taşlık alanlara rastlasanız da, Karaincir Koyu’nda pek taşlık alanla karşılaşmayacaksınızdır. Datça’da tekne turu yapmak isterseniz, bu koya da uğrayabilirsiniz. Sakinliği ile ön plana çıktığı için teknelerin sıklıkla tercih ettiği bir koy diyebiliriz.

İnceburun

Datça’ya geldiğinizde koylarını keşfetmek istiyorsanız, İnceburun Koyu’nu da görmenizi tavsiye ederiz. Çam ağaçları ile kaplı bir alanda, deniz ile buluşan bu koya ulaşım, sadece tekneler vasıtası ile yapılmaktadır. Bu nedenle teknelerin kısa duraklamaları için sıklıkla tercih ettiği bir koydur. Masmavi denize ev sahipliği yapan bu koyda, tekneyi demirleyerek karada da keyifli dakikalar geçirebilirsiniz. 

Kargı Koyu

Datça, Kargo Koyu

Datça koyları arasında bir diğer saklı cennet ise Kargı Koyu’dur. Bir tepe ile çevrili olan bu koy, Datça tekne turları için oldukça iyi bir konuma sahip. Kıyı şeridi taşlık olsa da tekneden dalış yapmak isterseniz kesinlikle dalış gözlüğünüzü yanınızda bulundurmanızı öneririz.

Mesudiye Koyu

Datça, Mesudiye Koyu

Datça’nın Mesudiye semtinde olan bu koy, tekne turu planlıyorsanız biçilmiş kaftan diyebiliriz. Yunan adaları arasında denize girerek, güzel bir geçirebilirsiniz. Akşam da Mesudiye Koyu’nun kıyısında gün batımını izlemek ayrı bir keyif verecektir. Datça koyları ve plajları arasında en sakin koylardan birisi diyebiliriz.

Palamutbükü Koyu

Akvaryum Koyu’na yakın bir mesafede bulunan Palamutbükü Koyu, tertemiz bir deniz hayal edenlerin vazgeçilmez noktası desek yanlış olmaz. Denizin dibini görebileceğiniz bu koy, berrak suyu ile tanınıyor. Datça tekne turu planınız var ise Palamutbükü Koyu’nu da ziyaret ederek, daha sonra Datça koyları arasında hangisinin daha iyi olduğuna karar verebilirsiniz.

Knidos Koyu

Datça, Knidos Koyu'daki Knidos Antik Kenti

Muğla’nın birçok koya ev sahipliği yaptığını biliyoruz, Muğla’nın bir ilçesi olan Datça’da resmen koyları ile onunla yarışıyor gibi. Neredeyse eşsiz koyların bir çoğunluğu Datça sınırları içerisinde bulunuyor. Bu koylardan bir diğeri ise Knidos Koyu diyebiliriz. Güneş ve denizin tadını çıkarabileceğiniz bu koyda, ayrıca kıyıya çıkarak turistik aktivitelerde de bulunabilirsiniz. Knidos Antik Kenti ve Knidos Kalesi’ni bu koya demirleyerek görmeniz mümkün.

Orhaniye Koyu

Hem Datça kıyılarını görmek hem de farklı bir destinasyon daha keşfetmek isterseniz de, Marmaris’te bulunan Orhaniye Koyu’na da tekne turu ile varmanızı öneririz. Böylece tekne ile Datça yaşamına, doğasına ve denizine, denizden şahit olabilirsiniz. Ayrıca Orhaniye Koyu’nda geçireceğiniz zaman için de hiç bitmesin isteyeceksiniz.

Datça Plajları

Datça’da denize girmek için birçok nokta bulunuyor. Koyları kadar plajları ile de sizi kendine hayran bırakacak olan Datça’da, birçok plaj olmasına rağmen en popüler ve ulaşımı kolay olanları sizin için sıraladık. İşte sizin için listelediğimiz Datça plajları;

Akvaryum Plajı

Yukarıda da bahsettiğimiz Akvaryum Koyu’nun plajı olan, Akvaryum Plajı’nda güzel bir geçirebilirsiniz. Datça’nın en popüler plajlarından biri olan Akvaryum Plajı’nda deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Kamp yapmayı seviyorsanız da Akvaryum Plajı’nda kamp yapabilirsiniz. Her anlamda tatilinizi büyüleyecek olan bu plaja mutlaka uğramanızı öneririz.

Palamutbükü Plajı

Datça, Palamutbükü Plajı

Palamutbükü Koyu’nun eşsiz plajına uğramadan Datça’da denize girdim demek pek doğru olmaz. Uzun bir kumsalı bulunan bu plajın, kalabalık günlerde bile uzunluğu nedeni ile sakin gibi görüneceğini söyleyebiliriz. Taşlık kumsalında güneşlenerek, gün içerisinde Ege Denizi’nin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca gün batımına bu kumsalda tanık olarak, çevredeki restoranlarda güzel bir akşam yemeği de yemenizi öneririz.

Kumluk Plajı

Datça plajları arasında Datça’nın tam merkezin bulunan bu plaj, yolculuk yapmadan direkt denize girmek isteyenlerin uğrak noktası. Merkezi konumda olması nedeni ile turistlerin sıklıkla denize girdiği bu plajda, güzel vakit geçirebilirsiniz. Birçok olanağa yakın olması artı olsa da yine de tekne turu ile Datça koyları’nı görerek denize girmenizi tavsiye ederiz.

Taşlık Plajı

Beyaz ve mavi boyalı evlerin arasından yürüyerek denize girmenin tadını, Taşlık Plajı’nda denize girerek anlayabilirsiniz. Nostalji kokan sokaklarda yürüdükten sonra, havlunuzu kumsala sermenizi ve Ege’nin tadını çıkarmanızı öneririz. Tam bir dinlenme tatili arayanlar için Taşlık Plajı’nda erken saatlerde denize girmenizi öneririz. Cam gibi deniz de tüm enerjinizi geri kazanacaksınızdır.

Ovabükü Plajı

Datça, Ovabükü Plajı

Sakinlik arayanlar için Datça plajları arasında olan Ovabükü plajını ziyaret etmelerini önerebiliriz. Denizin berrak olması ve sakinliği ile ön plana çıkan bu plaj, yaz mevsimi dışında dinlenmek için karavancıların uğrak noktası diyebiliriz. Ayrıca çevresindeki butik kafelerinde de yeme içe ihtiyacınızı kolaylıkla karşılayabilirsiniz.

En çok tercih edilen Datça koylarını sizler için inceledik. Datça'da mavi yolculuk ve tekne kiralama için sayfamızı ziyaret ederek birbirinden güzel gulet, motoryat ve yelkenli seçeneklerini inceleyebilir ve rezervasyon için bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Antalya Koyları ve Plajları
  • Karaburun Koyları ve Karaburun Gezi Rehberi
  • Datça Koyları ve Plajları
  • Çeşme Koyları ve Plajları
  • Hisarönü Gezi Rehberi
İlginizi Çekebilir