post picture

Antalya Koyları ve Plajları

Dünyanın en güzel şehirleri arasında bulunan Antalya yalnız denizi değil doğal güzellikleriyle de adından çok fazla söz ettirmektedir. Antalya’ya gitmek için sayısız nedeniniz olsa gittiğinizde görmeniz gereken birbirinden güzel koylar ve plajlar bulunuyor. Bu makalemizde Antalya merkeze yakın koylar, Antalya en iyi koylar ve Antalya bilinmeyen koylar hakkında size geniş bilgiler verelim istedik.

Antalya'da En Güzel Tekne Turları

Antalya'da en güzel koylar denildiğinde sayısız seçenek karşınıza çıkıyor. Bu koylardan bazılarını görmüş olabilirsiniz, ancak gitmediğiniz koylar varsa bu yazımızdan koylar hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Kaleiçi

Antalya, Kaleiçi Yat Limanı

Kaleiçi, Antalya’da şehrin ortasında tarihi evleriyle dikkatleri üzerine çeken bir yer. Gittiğinizde fotoğraf makinenizi ve cep telefonunuzu elinizden düşürmeyeceğiniz bu tarihi mekan yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerleri arasında bulunuyor. Kaleiçi gezilecek yerleri kadar tekne turlarıyla da bilinmektedir. Yat limanından kalkan tekneler turistlere şehri denizden seyredebilme imkanı sağlıyor. Günübirlik turların yanı sıra saatlik turlarda var. Her bütçeye uygun olan tekne turlarının yanı sıra isteğe bağlı olarak kiralanan özel teknelerde bulunuyor. Kaleiçi’nden toplu turlar genellikle saat 10.00’da kalkıyor ve akşam 16.00’da geri dönüyor. Korsan Mağarası, Cennet Koyu, Cleopatra Koyu - Phaselis Koyu- Akvarium Koyları gibi farklı tur programları mevcuttur.

Konyaaltı

Konyaaltı Plajı

Antalya’nın en küçük ilçelerinden olan Konyaaltı, gezilecek yerler bakımından da oldukça zengin seçeneklere sahiptir. Tarihi güzelliklerinin yanı sıra doğal güzellikleriyle de kendine hayran bırakan Konyaaltı, denize girmek için ideal yerlerin başında gelir. Konyaaltı plajı, Antalya’nın en ünlü plajları arasında yer alır. Altınkum mevkiinde bulunan plaj yerli halkın yanı sıra çevreden gelen diğer insanlarında ortak buluşma alanıdır. Plaj yol kenarında bulunuyor ve 1500 metrelik bir uzunluğa sahip. Konyaaltı bir halk plajı olarak oldukça temiz ve bakımlı plajlar arasında bulunur. Konyaaltı bir halk plajı olarak oldukça temiz ve bakımlı plajlar arasında bulunur. Konyaaltı tekne turlarında Konyaaltı Plajı, Falezler, Çaltıcak gibi yerler gezilebiliyor.

Kemer

Akdeniz’in masmavi denizi ve yeşil çam ağaçlarıyla süslü olan yerlerinden olan Kemer, yerli ve yabancı tüm turistlerin gözdesi konumundadır. Kemer’de her şey dahil oteller, antik oteller ve mavi bayraklı plajlar bulunuyor. Cennetten bir köşe gibi duran Kemer, muhteşem koylarıyla da görülmesi gereken yerler arasında. Kemer tekne turu programlarında Phaselis Koyu, Phaselis Antik Kenti, Cennet Koyu, Kiriş Adası gibi rotalar izlenmektedir.

Adrasan

Adrasan, Suluada

Tatil yapacak yerler arasında bulunan Adrasan, Kumluca ilçesine bağlı mükemmel bir yerdir. Yeşil ormanlarıyla dikkatleri çeken Adrasan’da, plajlar ve tekne turları bulunuyor. Son dönemlerde mavi tur yolculuğunun ve yat gezilerinin en çok tercih edilen yerlerinden olan Adrasan’da denize girilebilecek mükemmel plajlar bulunuyor. Adrasan’da Korsan Koyu, Çoban Limanı, Akseki Koyu, Yalancı Koy, Sazak Koyu ve Porto Ceneviz Koyu turları da popüler tekne gezilerinden.

Kaş

Antalya, Kaş Plajı

Kaş, Antalya gezi rotası içinde uğranması gereken yerlerden bir tanesidir. Pırıl pırıl denizi ve birbirinden güzel plajlarıyla gelenleri kendisine hayran bırakan kaş, doğasıyla da kalpleri fethetmeyi biliyor. Kaş’ta her anınızı dolu dolu geçirebileceğiniz mükemmel mekanlar ve gezi rotaları var. Lezzetli yemekleri tadabileceğiniz farklı restoran alternatifleri de bulunuyor. Kaş tekne turu sayesinde misafirler eğlencenin ve müziğin tadını çıkarabiliyor. Bölgenin mükemmel ve büyüleyici heyecanıyla isteyen herkes bu enfes yolculuğa çıkarken kaş tekne tur programları şu şekilde belirlenebiliyor. Antalya, Olimpos, Demre, Kalkan veya Kaş’tan Kekova’ya. Tekne turu fiyatları seçilecek rotaya ve teknenin özelliğine göre değişiklik göstermektedir.

Alanya

Antalya, Alanya Plajında Tekne Turu

Farklı medeniyetlerin bir arada barındığı Alanya, tarihi dokusu ve eşsiz plajlarıyla herkese hitap eden bir yer. Eğlence hayatından tutunda gurme restoranlarına varıncaya kadar Alanya’da her şeyi bulabiliyorsunuz. Akdeniz’in en canlı turizm merkezlerinden olan ilçede, kilometrelerce uzanan kumsallar bulunuyor. Alanya’da gidilebilecek plajlar arasında mavi Bayraklı Kleopatra Plajı, dünyaca ünlü ve yine mavi bayrağa sahip Damlataş Plajı, incecik kumsala sakip Alanya Doğu Plajı, sakinliği ile size huzur verecek Ulaş Plajı,  bulunuyor.

Manavgat

Antalya, Manavgat Şelale

Manavgat denildiğinde akla bir sürü eğlence geliyor olsa da ilk dikkatleri çeken Manavgat çıkışlı turlar oluyor. Bu turlarda deniz boyunca yat gezileri, şelale gezileri, Yeşil Kanyon, Selevkie, Pamukkale, Side, Kapadokya gezileri, köpük disko gezisi gibi pek çok alternatif bulunuyor.

Kekova

Antalya, Kekova Kaleköy Tekne Turu

Antalya Kaş’ta görülmesi gereken yerlerden bir tanesi de Kekova’dır. Kaş merkezden Kekova tekne turlarına katılabilirsiniz. Birçok firma buradan tekne turları ile misafirlerini gezdirirken Akdeniz’in turkuaz sularında kafanızı dinleme imkanı yakalıyorsunuz. Kekova adası ve çevresinde farklı yerleri gezmek istediğinizde Kaş ve Demre’den kalkan tekne turlarına katılmanız gerekiyor. Adanın dışında kalan koylara karadan ulaşabilmeniz zor ve hatta bazı koylara imkansız. Tekne turuna katılarak gideceğiniz yerler ise şöyledir; Kekova Adası, Kaleköy Simena, Üçağız, Hamidiye Koyu, Gökkaya Koyu, Korsan Mağarası, Aperlai.

Kalkan

Kalkan yılın her mevsiminde gidilecek belgeler arasında bulunuyor. Yazın ise yapabileceğiniz çok fazla aktivite var. Örneğin açık mavi denize açılacağınız tekne turları ile eşsiz koyları görme imkanı yakalamış olacaksınız. Fare Adası, Akvaryum Koyu, Fırnaz Koyu, Kaputaj Plajı gibi sayılabilir. Bazı tur firmaları Maradi Adasına uğrayarak misafirlerine su sporları imkanı sunabiliyor. 

Antalya koyları, Antalya kemer koyları, Antalya kaş koyları, Antalya güzel koylar ve kısacası Antalya’ya geldiğinizde görüp gezmeniz gereken yerler hakkında size geniş bilgilendirme yapalım istedik.

En çok tercih edilen Antalya koylarını sizler için inceledik. Antalya'da mavi yolculuk ve yat kiralama için TekneveYat'ı ziyaret ederek birbirinden güzel gulet, motoryat ve yelkenli seçeneklerini inceleyebilir ve rezervasyon için bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Antalya Koyları ve Plajları
  • Karaburun Koyları ve Karaburun Gezi Rehberi
  • Datça Koyları ve Plajları
  • Çeşme Koyları ve Plajları
  • Hisarönü Gezi Rehberi
İlginizi Çekebilir