post picture

Türkiye'deki En İyi Mavi Tur Rotaları

Türkiye, yalnızca iyi bir tatil değil aynı zamanda deniz turizmi konusunda da dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alır. Hatta söz konusu deniz turizmi olduğunda dünyanın pek çok ülkesine göre ilk sırada yer alır Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Marmara hepsinin kendine ayrı güzelliği ve dokunuşu varken gideceğiniz mevsime göre de tatilinizi planlayabilirsiniz. 

Haziran-Temmuz ve Ağustos ayları, denizin ve özellikle mavi turların en çok hareketlenmiş olduğu dönemlerdir. Türkiye’de organize plajlar ve işletmesi olmayan koylar büyüklü küçüklü teknelerle mavi turlar kapsamında geziliyor. Dolu dolu denizin tadını çıkararak ayaklarınızı hiç karaya değdirmeden en güzel tatil imkânına sahip oluyorsunuz.

Mavi Tur Nedir?

Mavi yolculuk ve bilinen adıyla Mavi Tur, farklı teknelerle yapılan genelde 1 hafta süren deniz turlarına verilen isimdir. Mavi turlar belli bir rota üzerinden yapılır. 

Mavi turlar yalnızca ülkemize has bir güzellik değildir. Bu turlarda bakir doğal güzellikle gezilip görüldüğü gibi Türkiye’den farklı ülkelere de gidişler düzenlenmektedir. Mavi turlar genellikle Nisan ayında başlar ve Ekim sonuna kadar devam eder. En hareketli olduğu dönemler Haziran-Temmuz ve Ağustos aylarıdır.

Türkiye’de en çok düzenlenen ve en çok tercih edilen mavi tur rotaları aşağıda belirtilmiştir.

Bodrum Mavi Tur

Bodrum, bulunduğu konum itibariyle Mavi tur tercihinde ilk sırada yer alan ilçeler arasında bulunur. Bodrum’dan hareket eden tekneler genellikle 5 gün boyunca Bodrum’un tüm koylarını gezer ve doğal güzellikleri ziyaretçileriyle paylaşır. Bodrum Gökova Bodrum turları arasında ilk sırada yer almaktadır. Bodrum Gökova rüzgarı bol miktarda aldığı için gulet tekneler ve yelkenli kiralamak isteyenler için ideal bir seçenektir. Bodrum Hisarönü Körfezi Bodrum turu sevenler içinde ideal seçenekler arasında yer almaktadır. Bodrum’dan yalnız çevre koylara değil aynı zamanda diğer ülkelere de mavi turlar düzenlenmektedir. Bodrum Kuzey Yunan Adaları Bodrum ve Bodrum Güney Yunan Adaları Bodrum turları da yine tercih edilen seçenekler arasında yer almaktadır. 

Bodrum mavi turları ile ilgili sitemizi ziyaret edebilir tur firmalarının gezi planlarını inceleyebilirsiniz.

Göcek Mavi Tur

  • Göcek Fethiye Göcek 

Söz konusu tatil olduğunda Göcek’in yeri her zaman ayrı olmuştur. Çam ormanlarının yoğun olduğu Göcek’te mükemmel bir doğa ziyaretçileri beklerken mavi tura katılacakları da birbirinden güzel koylar karşılayacak. Göcek’in en önemli özelliği bakir koylarının fazla olmasıdır. Göcek Fethiye Göcek arası rota düzenleyen firmalar farklı adaların etrafından dolaşarak misafirlerine seyir ve deniz keyfi imkânı sağlıyor. Göcek çıkışlı turlar genelde 7 gecelik guletlerle yapılırken çocuklu ailelerin en çok tercih ettiği mavi turlar arasında yer alır. Bu turda seyir süresi az olduğu için sıralı adaları gezme imkânı daha fazladır.

  • Göcek Marmaris Göcek

Göcek çıkışlı Marmaris turları da yine en çok tercih edilen mavi yolculuklar kapsamında yer almaktadır. Her bütçeye uygun teknelerle yapılan mavi yolculukta farklı seçenekler ziyaretçilere sunuluyor. Kabin kiralama, Gulet kiralama gibi imkânlar kullanılarak Göcek Marmaris Göcek arası mavi tur yolculuklarına katılım sağlanabilir.

Marmaris Mavi Tur

  • Marmaris Fethiye Marmaris

Doğal güzellikleri ve keşfedilmesi gereken koylarıyla her zaman kendine hayran bırakmış olan Marmaris’te çok sayıda koy ve plaj yer almaktadır. Mavi yolculukların en çok tercih edildiği programlar arasında bulunan Marmaris Fethiye Marmaris tekne turları da yine ziyaretçileri kendisine hayran bırakacak koyları görme imkânı sağlayacaktır. Marmaris’ten çıkan tekneler Fethiye’ye doğru hareket ederken uzun tur sayesinde de ziyaretçileri mutlu edecektir.

  • Marmaris Datça Marmaris

Marmaris Datça Marmaris arası düzenlenen Mavi turlar, özellikle Haziran-Temmuz ve Ağustos aylarında çok fazla talep edilmektedir. Mavi tur gezilerinin en önemli özelliği ziyaretçilerin denize doyuyor olması. Ayakların karaya değmeden bir haftalık geçen süre içinde denizin ve birbirinden güzel koyların tadı çıkacak. Seçilecek olan tekneye göre alınacak olan hizmette farklı olabilir. Sitemizden Marmaris Datça Marmaris arası tur teknelerinin organizasyonlarını inceleyebilirsiniz.

Fethiye Mavi Tur

  • Fethiye Göcek Fethiye

Fethiye çıkışlı olan mavi turlarda, rota 3 gece 4 gündüz olarak belirlenmiş. Kiralanacak guletler sayesinde aileler çocuklarıyla rahat ederken Göcek’teki sıralı adalar gezi tutkunlarının uğrak alanları olacak. Göcek koylarında 1 hafta sürecek tatil sırasında sıkılmaya vaktiniz olmayacak. Fethiye Göcek Fethiye arasındaki turlarda mavinin her tonunu denizde görmek mümkün. Eşsiz güzelliklere sahip koylar inci gibi dizilmiş ziyaretçileri selamlarken doğanın muhteşem güzelliği misafirlere doyumsuz bir tat bırakacak.

  • Fethiye Kekova Fethiye 

Fethiye Kekova Fethiye turları da yine 7 gün boyunca düzenlenen gezilere ev sahipliği yapıyor. Uzun bir rota olmasına karşın gezerken görülecek antik kentler ve kalıntılar güzergâh üzerindeki misafirleri kendine hayran bırakacak. Kekova, kalkan gibi Mavi tur noktaları özellikle ünlülerin en çok tercih ettiği tur programları kapsamında yer alıyor. Bu tur kapsamında özel tekne kiralama çok mümkün olmasa da kabin kiralama hizmetiyle Demre’den ya da Fethiye’den hareket edilebilir. 

Fethiye Kekova arasındaki deniz suyu Ege denizine göre daha ılık. Koylarda ve güzergâh üzerindeki duraklarda denize girmek isteyenler denizin tadını daha rahat çıkarabiliyorlar. Kekova adası civarında bulunan Akvaryum koyu mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında bulunurken Turkuazın en güzel rengi de yine bu koyda kendisini gösterecektir. Kekova adası çevresinde sabah keçi sesleriyle uyanmanın başka hiçbir yerde tadını bulmak mümkün değil.

  • Fethiye Marmaris Fethiye

Fethiye Marmaris Fethiye turları, çift yönlü mavi yolculuk olarak bilinir. Gidiş dönüş şeklinde yapılan bu mavi yolculuk 1 hafta sürer. Tek yönün dört gün olarak belirlenmiş olduğu mavi tur kapsamında da yine güzel koyları görmek mümkündür. Fethiye Marmaris arasındaki deniz dalgasızdır. Yüzme molaları sayesinde denizin keyfini çıkarmak mümkün.

Mavi Turda Neler Yapılır? 

Mavi turların en büyük özelliği gezerken denizin ve sporun keyfini sürmektir. Konaklanan koylarda dalış yaparak sporun tadı çıkarılırken gidilen her rota da farklı doğal güzellikleri görebilirsiniz. Mavi yolculuklarda balık tutmadan tutunda, fotoğraf çekimine varıncaya kadar istediğiniz tüm aktiviteleri yapabilirsiniz. 

Mavi turlar seçilecek tekne ve tur şirketlerine göre değişkenlik gösterir. Bunun için turlarda yapılacak etkinlikler tur firmaları tarafından belirlenir. Sitemizi ziyaret ettiğinizde tur firmalarının düzenlemiş olduğu farklı mavi tur rotalarını görebilirsiniz. Seçtiğiniz tur kapsamında planlamanızı yaparak organizasyonlarınızı da şekillendirebilirsiniz.

Mavi Tur Fiyatları

Mavi turlarda fiyatlar seçilecek teknenin türüne ve rotanıza göre değişkenlik gösterir. Yukarıda belirttiğimiz bu tur rotaları da Türkiye’de en çok tercih edilen mavi yolculuklar arasında bulunuyor. Fiyatlar hakkında merak ettiğiniz tüm konuları bizimle iletişime geçerek öğrenebilirsiniz.

Türkiye'de mavi yolculuk yapmak isterseniz Mavi Tur için sayfamızı ziyaret ederek birbirinden güzel gulet, katamaran, motoryat ve yelkenli seçeneklerini inceleyebilir ve rezervasyon için bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz.

Son Blog Yazıları
  • Tekne Tatili Sırasında Yapılacak Aktiviteler
  • Mavi Turda Acil Durumlarda Neler Yapılır?
  • Mavi Turlardaki Kumanyalar
  • Türkiye'deki En İyi Mavi Tur Rotaları
  • Kabin Kiralama
  • Mavi Yolculuk için En Uygun Zaman Nedir?
İlginizi Çekebilir