post picture

Tekne Tatili Sırasında Yapılacak Aktiviteler

Akdeniz ve Ege denizinin berrak suları, denizi keşfetmeyi ve su sporlarının heyecanını yaşamayı sevenler için mükemmel bir oyun alanıdır. Özel bir yat veya guletle yapılan mavi yolculuk, macera arayanlara kesinlikle hitap edecek bir dizi aktiviteye katılma fırsatı sunar. Jet skiden kanoya, tekne tatili boyunca sizi meşgul edecek birçok seçenek var. Akdeniz ve Ege denizinin muhteşem kıyı şeridinde tadını çıkarabileceğiniz en heyecan verici etkinliklerden bazılarına bakalım. 

Mavi Tur Sırasında Yapılabilecek Tekne Aktiviteleri

İster adrenalin dolu anlar yaşamak istetin, ister sadece denizin tadını çıkarmak için rahatlatıcı bir yol arayın, yaz tatili için mavi yolculuk her zevke ve tercihe uygun çok çeşitli heyecan verici aktiviteler sunar.

Jet Ski

Rüzgârı saçlarınızda ve güneşi teninizde hissederken dalgaların üzerinde yarışabilir, dalgaların üzerinden atlayabilir ve suda yüzebilirsiniz. Jet ski, kıyı şeridini keşfetmenin ve yalnızca su yoluyla erişilebilen tenha koyları ve plajları keşfetmenin de harika bir yoludur. Mavi yolculuk operatörlerinin çoğu, jet ski kiralama hizmeti sunar ve beceri seviyenize ve tercihlerinize uygun farklı model ve boyutlar arasından seçim yapabilirsiniz. 

Balık Tutma

Mavi tura çıkacağınız bölgeye göre çeşitli balık türleri ile karşılaşabilirsiniz. Teknede yaşam, denizin getirdiği dinginliğin yanı sıra onun sunduğu diğer güzellerden de faydalanmak anlamına gelir. Sabahın erken saatlerinde oltanızı tekneden atın ve akşam yemeğinizi yakalamaya çalışın. Kim bilir, şansınıza lezzetli bir balığa rastlayabilirsiniz. 

Şnorkelle Dalma 

Teknede zaman nasıl geçer sorusuna verilebilecek bir diğer cevap ise şnorkelle dalma olacaktır. Özellikle çocuklar ve gençler arasında popüler bir aktivite olan şnorkelle dalma için özel bir eğitim almak gerekmez. Sadece bir şnorkel ve palet takımı ile suların altında dünyaya göz atabilirsiniz. Rengarenk balıklar, büyüleyici deniz yaşamı ve hatta eski gemi enkazlarıyla karşılaşabileceğiniz Akdeniz ve Ege denizinin büyüleyici sualtı dünyasını keşfedin.

Tüplü Dalış 

Daha maceraperest olanlar için tüplü dalış harika bir seçenektir. En çok tercih edilen mavi tur aktiviteleri arasında yer alan tüplü dalış için özel bir eğitim almanız gerekebilir. Bazı tekne kiralama şirketleri tekne kiralama ek olarak tüplü dalış hizmeti de sunmaktadır. Daha önceden dalış yaptıysanız ve gerekli sertifikalarınız varsa, herhangi bir eğitime katılmadan da derin denizlerin tadını çıkarabilirsiniz. Deniz yaşamının bolluğunu, canlı mercanları ve büyüleyici kaya oluşumlarını görebileceğiniz denizin derinliklerini keşfedin.

Paddleboarding 

Mavi tur sırasında sakin ancak enerji dolu bir gün geçirmek isteyenlerin tercih ettiği su sporları arasında paddleboarding geliyor. Son yıllarda popülerlik kazanan bu su sporu her yaşa hitap ediyor. Bir paddleboard üzerinde durup su üzerinde süzülerek kıyı şeridinin muhteşem manzarasını seyrederken manzaranın tadını çıkarırken egzersiz yapın. Akdeniz ve Ege denizinin eşsiz manzaralarının tadını çıkarırken aynı zamanda dengede durma egzersizi de yapabilir ve tekne tatilinizi verimli bir şekilde değerlendirebilirsiniz. 

Su Kayağı 

Mavi tur sırasında heyecan yaşamak ve bir spor faaliyetinde bulunmak isteyenlerin tercihleri arasında su kayağı gelir. Saatlik veya günlük tekne kiralarken su kayağı yapmak istediğinizi belirttiğiniz durumlarda yat kiralama şirketleri ek olarak bu hizmeti de sunmaktadır. Sürat teknesinin arkasında çekilirken sıkı tutunun, su yüzeyinde süzülürken rüzgarı ve adrenalini saçlarınızda hissedin.

Kıyıda Yürüyüş

Tüm günü teknede geçirmekten sıkılanlar ve farklı bir aktivite arayanlar için kıyıda yapılacak kısa bir yürüyüş mavi yolculuğun en güzel anlarından birisi olabilir. Kiraladığınız yatta bulunan küçük tekne ile kıyıya çıkabilir, doğanın içinde keşfedilmemiş rotalarda gezinebilirsiniz. Dahası bazı rotalarda kıyıda keşfedilmeyi bekleyen antik şehirler ve harabeler de olabilir.

Türkiye'nin her yerinde tekne tatiline yani mavi yolculuğa çıkmak için tüm detaylara ve aklınıza takılabilecek sorulara Mavi Tur sayfamızdan ulaşabilir, aynı zamanda birbirinden güzel gulet, katamaran, motoryat ve yelkenli seçeneklerini inceleyebilir ve rezervasyon için bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz.

Son Blog Yazıları
  • Çeşme'den Sakız'a Nasıl Gidilir?
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Yunan Adalarını Keşfe Çıkın
  • Yaz Aylarını Renklendir: Tekne Tatili
  • Tekne Tatili Sırasında Yapılacak Aktiviteler
  • Tekne Transferi