post picture

Yaz Aylarını Renklendir: Tekne Tatili

Yaz ayları geldiğinde şehir her zaman olduğundan daha sıcak ve bunaltıcı hissettirebilir. Bu nedenle rüzgarın estiği yere, sakinliğe, eğlenceye ve doğaya bir kaçış için alternatifler aranır. Güneşli günlerin keyfini serin maviliklerde çıkarmak isteyenler, deniz manzarası ile yaz günlerinde tazelenenler için en iyi alternatiflerden biri ise tekne tatilidir. 

Son yıllarda giderek popüler bir hal alan, özellikle Ege ve Akdeniz bölgelerinde tercih edilen tekne tatili rahatlamayı da macerayı da barındırır. Deniz severlerin bitmesini istemeyeceği tatilin imkanları da sanıldığından çok daha fazladır. Bebekli ailelerin, muhafazakar kişilerin, belirli bir rotayı gezerek keşfetmek isteyenlerin konaklama, yemek ve aktiviteleri dert etmeden yazlarını farklılaştırmak için harika bir fırsat. 

Tekne Tatili Nedir? 

Aktif bir tatil dönemi geçirmek isteyenler kimi zaman doğa yürüyüşleriyle, şehirler arası yolculuklarla, tatil beldelerinde sakin bahçe günleriyle yaz sezonunu değerlendirir. Tüm bunların yanında hem gezebileceğiniz hem de dinlenebileceğiniz bir tatil imkanı sunan tekne ve yat tatili dalış ve yüzme aktiviteleriyle de serinliğin keyfini çıkarmak için birebir. 

Peki tekne tatili tam olarak nedir? Farklı deneyimler yaşayabileceğiniz tekne ve yat tatili, konaklama ve kumanya hizmetlerinin tur için seçtiğiniz opsiyonlara göre değiştiği bir tatildir. Belirli bir rota üzerinde seyahat ederken odalarınızda konaklayabileceğiniz, kara ve deniz aktiviteleri yapabileceğiniz, seyahat rotanız üzerinde yer alan beldelerin kültürlerini tanıyabileceğiniz bir tatil türünü ifade eder. 

Yaz Sezonunda Tekne Tatili Harika Bir Fırsat

Pırıl pırıl ve masmavi denizin güneşin sıcaklığıyla birleştiği, manzara eşliğinde sevdiklerinizle unutulmayacak anlar yaşayabileceğiniz bir tekne tatilinde yaz sezonunu değerlendirebilirsiniz. Bunu için yelkenli, gulet, motoryat, katamaran gibi farklı tekne ve yat alternatifini tercih edebilirsiniz. Her bütçeye uygun; deniz, kum ve güneşle iç içe bir tatil için tek ihtiyacınız olan hazırlıklarınızı yapıp yola koyulmak!

Yaz sezonunda değerlendirebileceğiniz tekne turu fırsatıyla su sporları, dalış, yürüyüş aktiviteleri yapabilir; balık tutmayı deneyebilir, dilediğiniz gibi yüzebilir, sevdiğiniz bir kitabı içeceğiniz eşliğinde okuyabilir, rota üzerinde uğradığınız beldelerde keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz. İsterseniz güneş banyosuna çıkabilir, sevdiklerinizle teknede keyifli vakitler geçirebilir, müzik eşliğinde eğlenebilirsiniz. 

Muhafazakar Tekne Turu İmkanı

Yaz sezonu, birçok kadın için kısıtlayıcı olabilir. Özellikle muhafazakar kadınların tatil sürecindeki zorlukları düşünüldüğünde izole olabilmek ve gizlilik kolay değildir. Ancak yat tatili, toplumdan izole ve nispeten daha rahat olduğundan muhafazakar mavi turu tercih edilir. Ayvalık, Foça, Fethiye, Göcek’te kadın kaptan ve personellerin yardımlarıyla kadınlar da sevdikleri ve arkadaşlarıyla harika bir tatil yapabilir ve denizin keyfini diledikleri gibi çıkarabilirler. 

Aileler İçin Bebekle Tekne Tatili

Bir aile olarak tatile gitme fikri çok keyifli ve değerli olsa da özellikle ebeveynler için endişeleri de içinde barındırır. Özellikle çocukları belirli bir yaştan küçük olan anne ve babalar için ek hazırlıkların ve güvenlik önlemlerinin alınması gerekir. 

Bebekle tekne tatili hem rotanın belirli olması hem de tekne hizmetlerinin yemek hazırlıkları ve sunum gibi ek uğraşlar gerektirmemesi nedeniyle standart tatillerden çok daha kolay olabilir. Bebekleriniz için tatil öncesinde yaptığınız hazırlık, tüm tekne tatilinden keyif almanızı sağlar. Konaklama ve yemek hizmetleri gibi imkanlar, teknede sizlere yardımcı olacak çalışanlar tarafından hazırlanır. Bebeğinizin güvenliği ve keyifli bir tatil geçirebilmesiyle böylece dikkatiniz dağılmadan ilgilenebilirsiniz. 

Bebeğinizin beslenmesi için gerekli olan mamaları veya besinleri kumanya ile temin edebilirsiniz. Biberon ve emzik gibi bebeğinize özel materyallerin de mutlaka yanınızda olmasına özen göstermelisiniz. Bebeğinizin devamlı kullandığı bir ilaç varsa bunları da yanınızda bulundurmalısınız. Bebeğinizin bakımı ve temizliği için bez, ıslak mendil, alt değiştirme havlusu gibi malzemeleri bir bebek çantası hazırlayarak mutlaka yanınızda getirmelisiniz. Bebek çantasına koyduğunuz materyaller bebeğinizin de sizin gibi keyifli bir tatil geçirmesini sağlayacaktır. 

Bebekle tekne tatili için yanınızda bulundurmanız gerekenler;

  • güneş kremi
  • şapka
  • ateş ölçer
  • diş kaşıma aparatları
  • bebek battaniyesi
  • bebek losyonları
  • yeteri kadar kıyafet
  • bebeğinizin (varsa) uyku oyuncağı
  • vakit geçirmesi için yaşına uygun oyuncakları
  • tekne dışında da rahat gezebilmek için hafif bir bebek arabası

şeklinde sıralanabilir. Böylece bebek çantasına kolayca sığacak bu eşyalarla siz de temkinli ve keyifli bir tatili kesintisiz yaşayabilirsiniz.

Tekne Tatili Yemek Servisi Nasıl Oluyor?

Tekne tatili yemek listesi, özellikle uzun veya 1 haftalık tekne tatiline çıkacak kişiler için oldukça önemlidir. Böylesine güzel bir gezide yiyecek ve içecek hizmetleri, o geziyi renklendirmek için kilit noktalardan biri. Genellikle tekne ve yat tatili yapmak isteyenler kiralama şirketlerinin sağladığı hizmetlerden yararlanırlar, bu politikalara göre yiyecek içecek servisi sağlanır. Genellikle kumanyalar misafirler tarafından getirilir, teknede bulunan aşçılar tarafından hazırlanır ve masalara servis edilir. Tekne tatili yemek listesi, şirket özelliklerine ve misafirlerin getirdiği kumanyalara göre değişebilir. 

Siz de dilediğiniz kumanyayı getirebilir ve sevdiğiniz lezzetlerin yemek servisinde çıktığını görebilirsiniz. Yemek servisi, getirdiğiniz kumanyalara göre aşçılar tarafından hazırlanır ve tüm tekne tatilinde sizlere yardımcı olacak çalışanlar ile masanıza getirilir. 

Kumanya hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler;

  • Uzun süre deniz üzerinde tatil yapacak, bolca gezecek ve bu sırada oldukça acıkacaksınız. Seçtiğiniz kumanyalar bu nedenle oldukça önemli. Seçtiğiniz yiyeceklerin çabuk bozulmaması, iyi planlanmış olması ve damak tadınıza uygun, risksiz yiyeceklerin bulunması önemlidir.
  • Kumanyalarınızı seçerken herkes için yeterli yiyecek çıkmasına dikkat etmelisiniz.
  • Kumanyalarınızın dayanıklı yiyeceklerden oluşmasına özen göstermelisiniz.
  • Yiyecekleri, mutfağa teslim edilene kadar doğru şekilde saklamalısınız.
  • Kumanyalarınızla önceden belirlenmiş bir menü hazırlayabilirsiniz. Bu işleri ve yeme içme servisini de kolaylaştıracaktır.

Siz de kumanyalarınızı hazırlarken bu noktalara dikkat edebilirsiniz. Yemek servisi için düşünmenize gerek kalmadan keyifli bir tatil sürdürebilirsiniz. Detaylı bilgi almak ve örnek kumanya listesi için Mavi Turlardaki Kumanyalar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Tekne Tatilinde Alınması Gerekenler Nelerdir?

Tekne tatili hem rahatlığı hem de siz dinlenirken bir yandan da gezme fırsatı sunmasıyla tercih edilebilecek en güzel tatil alternatiflerinden biri. Ancak bazen bir tatile giderken ne götürülmesi gerektiği kocaman bir soru işareti olabilir. Tekne tatilleri, sunduğu tüm imkanlarla eşyalarınızı minimumda tutabileceğiniz bir tatil olmasıyla işlerinizi de kolaylaştırabilir. Tekne tatilinde alınması gerekenler listesi hazırlarken işlevsel bir liste yapmakta fayda var.

Tekne ve yat tatili için yanınıza almanız gerekenler bir yaz aylarında ihtiyaç duyacaklarınızın listesidir. Tabii tatil süreniz de yanınıza alacağınız eşyaların çeşitliliği için oldukça önemli bir faktör. Arkadaşlarınızla, sevdiklerinizle veya ailenizle gideceğiniz bir yat tatili için gerekli olan eşyalar genel itibariyle şu şekilde listelenebilir; 

  • Güneş kremi
  • Şapka ve güneş gözlükleri
  • Su geçirmez çanta
  • Önemli elektronik eşyalar
  • İlk yardım kiti
  • Deniz eşyaları ve su ayakkabısı
  • Kitaplar ve çocuklarınız için birkaç oyuncak
  • Kişisel hijyen malzemeleri

Bu gibi ihtiyaçlarınızı karşıladığınızda keyfili bir tekne tatilini eksiksiz geçirebilirsiniz. Yanınıza fazla eşya almanıza gerek olmayan tekne tatilinde belirlenen rotaları gezerken farklı beldelerden alışveriş yapabilir ve anılar da biriktirebilirsiniz. 

Tekne Tatili Fiyatları 

Aktiviteler benzerlik gösterse de 1 haftalık tekne tatili ile daha uzun süreli yapılan tekne yolculukları için fiyat, hizmet ve hazırlık süreci daha da farklılaşır. Seçtiğiniz teknenin türüne ve rotanıza göre tekne tatili fiyat ve avantajları da değişkenlik göstermiştir. Örneğin Bodrum tekne tatili, tekne tatili Göcek ile kıyaslandığında daha farklı bir fiyata sahip olabilir. Tekne tatili fiyatları her sezon değişmekle birlikte hizmetlere göre ortalama bir fiyat bulunur.

Tekne tatili fiyatları tekne özelliklerine göre değişebilir. Bütçenize göre lüks veya ekonomik tekne seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Tekne özelliklerine göre fiyatlandırma değişecektir. Ancak yalnızca teknenin özellikleri değil aynı zamanda tekne tatili için seçtiğiniz sezon da önemlidir. Özellikle erken rezervasyon fırsatları ile yaz aylarında tekne tatili daha ekonomik olacaktır. Kiralama süresine göre kendi bütçenize uygun tekne tatilini siz de yapabilirsiniz. 

Tekne tatili yapalım ama ya sıkılırsak derseniz Tekne Tatili Sırasında Yapılacak Aktiviteler yazımız tam size göre sayfayı kapatmadan bi uğrayın deriz :)

Türkiye'nin her yerinde tekne tatiline yani mavi yolculuğa çıkmak için tüm detaylara ve aklınıza takılabilecek sorulara Mavi Tur sayfamızdan ulaşabilir, aynı zamanda birbirinden güzel gulet, katamaran, motoryat ve yelkenli seçeneklerini inceleyebilir ve rezervasyon için bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz.

Son Blog Yazıları
  • Çeşme'den Sakız'a Nasıl Gidilir?
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Yunan Adalarını Keşfe Çıkın
  • Yaz Aylarını Renklendir: Tekne Tatili
  • Tekne Tatili Sırasında Yapılacak Aktiviteler
  • Tekne Transferi