post picture

Mavi Turda Acil Durumlarda Neler Yapılır?

Mavi turda acil durumlar yolcuların ve tur firmasının istemeyeceği, önemli sorunlardır. Bir teknede, suların ortasında iken yaşanabilecek her türlü arıza ve sorun ile karşı karşıya kalınabilir. Bu tip durumlarda deneyimli ve uzman tur ekipleri birçok önlemi alır. Ancak yine de hem yolcular hem de ekip için ekstra yapılması gereken farklı çalışmalar vardır. Mavi turlarda yaşanabilecek acil durumlar nelerdir ve bu durumlarda neler yapılması gerekir birlikte inceleyelim. 

Mavi Tur Nedir? 

Mavi tur nedir sorusunu cevaplayarak, mavi turda yaşanabilecek sorunlara değinmek istiyoruz. Mavi tur, 2-20 kişilik kapasiteye sahip teknelerle ve yatlarla farklı lokasyonların gezilmesini sağlayan bir tür seyahat seçeneğidir. Ülkemizde Bodrum, Marmaris, Göcek, Fethiye, Yunan Adaları ve Antalya en çok mavi tur düzenlenen bölgelerdir. Günün neredeyse her saati bu turlar düzenlenmektedir. Bu turların en güzel taraflarından biri, birbirinden güzel ve keyifli koyları gezip görme imkanı yaratabilmesidir. Ayrıca gezilen alanlarda tekneden inerek gezme ve ihtiyaçların karşılanması gibi imkanlar da mevcuttur. 

Mavi Turda Yaşanabilecek Acil Durumlar

Mavi tur çok keyifli ve aynı zamanda da dolu dolu zaman geçirebileceğiniz bir aktivitedir. Bu turlarda genel olarak çok ciddi sorunlar ve tehlikeler yaşanmaz. Ancak bazen acil durumlar olarak ifade edinebileceğimiz sorunlarla karşılaşılabilir. Bu durumlar için de son derece durumu kurtaracak çözümler vardır. Mavi turda teknede veya genel olarak turun kendisinde yaşanabilecek bazı sorunlar şöyledir:

Acil Yeme-İçme Malzeme Eksikliği 

Mavi tur yemek konusu her zaman merak edilen durumlardan biri olmuştur. Genel olarak turlarda yemek, teknede yer alan aşçı tarafından yapılır. Bazen de belirli rotalarda durularak yemek yenebilir. Bunların yanında mavi turda yeme içme konusunda ve malzeme eksikliği gibi sorunlar yaşanabilir. Mavi turlarda yaşanan bu tip durumlar için market, servis ve bot desteği alınır. Görevliler en yakın limana ulaşarak, eksik ve gerekli olan malzemeleri satın alır. 

Sağlık Sorunları 

Sağlık sorunları, mavi turlar söz konusu olduğunda en ciddiye alınması gereken acil durumdur. Özellikle açık denizlerde ve karadan çok uzak olunması durumunda, acil bir sağlık sorunu yaşandığında olabildiğince erken çözüm bulunması gerekir. Mavi turlarda yaşanan bu tip acil durumlar için genel olarak acil hava ambulansı ve helikopter gibi seçeneklere başvurulur. Sağlık sorunu yaşayan ve acil müdahale edilmesi gereken hastalar, bu seçenekler sayesinde en yakın sağlık kuruluşuna götürülebilir. Küçük yaralanmalar için ise teknede ilk yardım malzemeleri bulunuyor yaralanmaya bu şekilde hemen müdahale edilebilmektedir. 

Teknenin Bozulması 

Mavi tur teknesi tur başlamadan önce mutlaka gerekli kontrollerden geçirilir ve bu şekilde tura çıkılır. Ancak buna rağmen bazen istenmeyen arızalar ve sorunlar yaşanabilir. Bu durum da yine sizleri çok endişelendirmemelidir. Çünkü teknenin bozulması halinde, hemen teknik servis desteğine başvurularak müdahale edilecektir. Bazı durumlarda yolcular başka bir tekneye naklettirilebilir. Sonuç olarak sizlerin hayatını tehlikeye atabilecek herhangi bir tutum ve davranış söz konusu olmayacaktır. Teknede yaşanan arıza basit bir arıza ise hemen onarılacak ve mavi tura devam edilecektir.

Karadan Şehre Ulaşım 

Mavi turlarda bir diğer önemli durumda karaya ulaştığınızda, nasıl şehirlere ulaşabileceğinizdir. Bu durumlar için standart yolculuk seçenekleri gibi taksiler tercih edilebilir. Bazen taksi bulmakta zorluk yaşayacağınız veya da daha rahat bir seçenek istediğinizde havaalanı transfer hizmetleri de tercih edilebilir. En rahat ve kendinizi en iyi hissedeceğiniz bir diğer önemli seçenekte rent a car firmaları ile iletişime geçmek ve araç kiralamaktır. 

Mavi turlarda acil durumlar genel olarak ciddiye alınması gereken ve mutlaka gerekli önlemlerin alınması gereken durumlardır. Hem tur firmalarının hem de yolcuların mutlaka gerekli önlemleri alması ve bu doğrultuda mavi tura çıkması gerekir. 

Mavi Tur’a Katılırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Mavi tura katılmak istediğinizde, olası yaşanabilecek tehlikeli durumlar için bazı önlemler alabilirsiniz. Bu önlemler ve genel olarak tura katılırken dikkat etmeniz gerekenler;

  • Profesyonel ve tecrübeli tur firmalarını tercih edin.
  • Yanınızda acil durumlarda kullanmak üzere tıbbı malzemeler ve yiyecekler bulunsun.
  • Düzenli ilaç kullanıyorsanız veya da kronik sağlık sorununuz varsa mutlaka öncesinde doktorunuza bildirin.
  • İlk kez mavi tura katılacaksanız, daha kısa ve yakın mesafeli turları tercih edin.

Mavi tur acil durumlar yaşandığında daha az zarar görmek veya da bu acil durumların yaşanma ihtimalini minimuma indirmek için yukarıda belirttiğimiz noktalara dikkat edebilirsiniz. 

Türkiye'nin her yerinde mavi yolculuğa çıkmak için tüm detaylara ve aklınıza takılabilecek sorulara Mavi Tur sayfamızdan ulaşabilir, aynı zamanda birbirinden güzel gulet, katamaran, motoryat ve yelkenli seçeneklerini inceleyebilir ve rezervasyon için bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz.

Son Blog Yazıları
  • Tekne Tatili Sırasında Yapılacak Aktiviteler
  • Mavi Turda Acil Durumlarda Neler Yapılır?
  • Mavi Turlardaki Kumanyalar
  • Türkiye'deki En İyi Mavi Tur Rotaları
  • Kabin Kiralama
  • Mavi Yolculuk için En Uygun Zaman Nedir?
İlginizi Çekebilir