post picture

Kabin Kiralama

Deniz her insan için farklı bir tutkudur. Bu tutkuyu alışılmışın çok daha üzerine çıkarmak ise seçeceğiniz güzel bir turla mümkün olacaktır. Deniz tutkunu olsun ya da olmasın denizin tadını çıkarmak isteyen pek çok kişinin seçeceği ise mavi turlardır. Mavi tur denildiğinde ise bunları kendi içinde çeşitlendirmek mümkündür. Mavi tur kabin kiralama ise son dönemlerde özellikle tatilini daha keyifli ve eğlenceli hale dönüştürmek isteyenlerin tercihi olmuştur. Peki, kabin kiralama ne demektir? 

Kabin Kiralama Nedir? 

Gulet kiralama acenteleri tarafından verilen bu hizmette, belirlenmiş olan mavi turların rotasında minimum altı sekiz kabinli, maksimum on altı kabinli teknelerin kabinleri için kişi başı belirlenmiş ücretleri ödenerek tıpkı tam pansiyon otel odası gibi yemeklerinde içinde olduğu bir tür tatil modelidir. Kabin kiralama sisteminde aynen otel konaklamasında olduğu gibi sabah, öğle, akşam yemeği ve 5 çayı gibi hizmetler de vardır. Tam pansiyon konaklama imkanı sağlayan bu turlar sayesinde çıktığınız mavi turda hiçbir eksiğiniz olmaz. Bu tip konaklamaların en büyük özelliği her şeyin fiyata dahil olmasıdır. Tekne kabin kiralama turlarında tüm vergiler, kumanyalar, liman masrafları gulet kiralama yapan firmaya aittir. Kabin kiralama ile yapılan tatillerde haftalık menü ve gidilecek rota belirlidir. Bunun için hizmet almadan önce tüm planlamalar hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.  Kabinli konaklama, kaptanlı tekne kiralama hizmeti olduğu gibi aynı zamanda tekne içinde size hizmet edecek personellerde mevuttur.  

Her kabin içinde duş, tuvalet, 2 kişilik yatak ve dolaplar mevcuttur. Konforunuzu sağlamak adına her şeyin düşünülüp tasarlandığı tekne içinde toplu yemek yeme alanları da mevcuttur. Arka bölümde yemek yenirken teknenin ön bölümünde ise istediğiniz şekilde güneşleyebilirsiniz. Mavi tur programlarının çok daha üzerinde olan bu sistemde her şey dahildir. Klimalı, standart olarak belirlenmiş olan turlardan hangisini isterseniz o tekneyi tercih edebilirsiniz. 

Gulet Kabin Kiralama 

Gulet kiralama hizmeti, mavi  yolculuk ile denize açılmak isteyenlerin tercih etmiş olduğu harika bir tatil türüdür. Guletler fiziksel olarak ahşap bir yapıda olduğundan dolayı klasik bir görüntüye sahiptir. İçinde geniş bir yaşam alanı olan guletler misafirlerine çeşitli imkanları sağlamaktadır. Gulet kabin kiralama hizmetinde her şey dahil sistemi vardır. Yani kaptan, mürettebat, yakıt ve yemek bu tatilin içine dahil edilmiştir. Buda gulet kiralamak isteyenlerin tatil süresinde rahat etmelerini sağlar. Gulet kabinleri ise oda kiralama gibi değerlendirilebilir. Gulet içerisindeki kabinleri kiralayarak kişi sayısında tatilinizi gerçekleştirebilirsiniz.  Guletler geniş alana sahip olmalarının yanı sıra iyi donanımlıdır. Kullanılan malzemeler, kabin sayısı, servis  gibi misafirlerin konforunu artıracak her şey düşünülmüştür. Farklı seçeneklere sahip olan guletler kiralanırken ekonomik, lüks, delüks ve ultra lüks olarak sınıflandırılır. 

Kabin Kiralama Mavi Yolculuk 

Mavi tur çoğu insanın hayalidir. Bu hayali gerçekleştirmek ise bir tekneye sahip olmayı gerektirmez. Hatta mavi tura çıkabilmek için kocaman bir tekneyi kiralamanız da gerekmez. Mavi tur kabin kiralama hizmeti sizi bu hayalinizi gerçekleştirmek için yeterlidir. Kabin kiralama hizmeti veren firmalar misafirlerine çeşitli seçenekler sunarak mavi tura çıkma imkanı sağlar.   

Kabin kiralama sisteminin kendi içinde güzel yanları vardır. Örneğin birlikte mavi tura çıktığınız kişileri tanımanız gerekmez. Aynı anda tekne içindeki diğer kabinleri başkaları kiralayabildiği için size kendi kalabalık dünyanızdan sıyrılarak o insanlarla güzel zaman geçirebilirsiniz. Kabin kiralayanların sizinle aynı fikirde olduğunu unutmayın ve  şekilde aynı kafaya sahip insanlar olarak en güzel hizmeti aldığınızda mükemmel bir tatil yapmış olacaksınız. 

Kabin Kiralama Hakkında Bilgiler? 

Kabin kiralama guletlerde yapılan bir hizmettir. Gulet içindeki kabinler genellikle 2 kişiliktir, ancak bazı guletlerde bu sayı dörde kadar çıkar. Kabin içi seçtiğiniz tur paketine göre klimalı ya da klimasız olarak çeşitlendirilir. 

Guletlerdeki kabin sayısı 3 ila 16’ya kadar çıkabilir. Aile ya da arkadaş guruplarıyla çıkılacak mavi turlarda kabin sayısı ne kadar fazla olursa o kadar iyidir.  

Kabin kiralamanın en avantajı yönlerinden birisi yeme içme ya da ulaşım gibi sıkıntılarla uğraşmıyorsunuz. Kendinize ait bir tekneniz olsa liman ücreti, vergisi yakıtı gibi derken dinlenmenin vermiş olduğu huzur ikinci planda kalıyor ve bu da hiç güzel bir tatil olmuyor. 

Kabinlerin Özellikleri Nelerdir? 

  • Kabinlerin ortak özelliği misafirlerin tüm konfor ve çeşitli isteklerini karşılayabilecek şekilde dizayn edilmiş olmasıdır. Kabin içindeyken tam olarak eviniz de olmasanız da benzer bir konforu elde etmiş olursunuz.
  • Eşiniz, nişanlınız, sevgiliniz veya arkadaş gurubunuzla mükemmel bir tatil imkanı yakalarsınız.
  • Kabinlerde bulunan yataklar duble ve tekli şeklindedir. Her kabin içinde duş, WC bulunur.
  • Daha geniş alalarda konaklamak isterseniz bunun için Trawler yat kiralama gibi hizmetle 5 yıldızlı otel tatili gerçekleştirilebilir.

Kabin Kiralama Çeşitleri Nelerdir? 

Kabin kiralamak istediğinizde farklı seçeneklere sahip olursunuz. Bu seçeneklerin belirleyicisi ise sizin bütçeniz olacaktır. Kiralayabileceğiniz kabin çeşitleri şöyledir: 

  • Mini (Kısa Süreli) ve ekonomik kabin kiralama
  • Lüks kabin
  • Delüks kabin kiralama

Kabin kiralama genellikle Bodrum, Marmaris ve Fethiye’den başlamaktadır. Nerede olursanız olun uçakla ya da karadan hareket noktasına ulaştığınızda mavi tura katılabilirsiniz.  

Tekne Kabin Kiralama 

Tekne kabin kiralama ile artık pek çok sorun da ortadan kalkmıştır. Eskiden tekne kiralamada belli bir sayıya ulaşılması beklenir ve daha sonrasında bu sayı içinde fireler verildikçe de tur ya uzar ya da iptal edilirdi. İnsanlar arkadaşlarının düzenledikleri turlara katılmaktan ziyade teknede kabin kiralama hizmeti alarak artık ister arkadaşları olsun isterse tanımadıkları kişiler olsun rahatlıkla tatil imkanını değerlendirebiliyorlar.  

Tatil insanın kendisini yenilemesi demektir. Dolayısıyla kendinizi yenilediğiniz bu tatilde arkadaşlarınızı yenilemekte istemez misiniz? Daha önce hiç tanımadığınız kültürünü bilmediğiniz insanlarla uzun mavi bir rotaya çıkacaksınız. Tekne içinde her şey sizin rahatınıza odaklanmış durumda bu nedenle konfor anlamında hiç sıkıntınız olmayacak. Tekne seçiminde ise alternatifler size bırakılmış. Ekonomik kiralama yapmak istiyorsanız gün sayınız daha az oluyor. Tekne turlarına genelde 12 yaşından küçük çocuklar alınmaz. Ekonomik kabin turlarında sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği ücrete tabidir. Bunun yanı sıra banyo havluları, acente masrafları, palamar ücreti, yatak örtüsü değişimi ve yattaki ekipmanların tamamı ödediğiniz ücrete tabidir. 

Lüks Kabin Kiralama 

Lüks kabin kiralama adından da anlaşılacağı üzere konforundan ödün vermeyenlerin ilk tercihidir. Lüks kabin kiralama ile tek başınıza ya da arkadaşlarınızla istediğiniz şekilde mavi yolculuğun tadını çıkarabilirsiniz. 

Kabin içinde lükse dair her şey bulunur. Klima, duş, televizyon, internet kullanılabildiği gibi istenilen zamanda güneşlenebilir veya kitap okunabilir. 

Kabin Kiralama Nasıl Yapılır? 

Kabin kiralamada öncelikli olarak erken rezervasyon tercih etmek gerekir. Çünkü sezonun başlangıcıyla birlikte bu tekne ve yatlarda tam doluluk başlar. Rezervasyon işleminizi tatil seçeneğinize göre yapmanız gerekir. Tarih, rota ve süre gibi bilgiler alınıp sizin için en uygun olan seçeneği değerlendirebilirsiniz. 

Blog yazımızda ayrıntılı bir şekilde Kabin Kiralama nedir, nasıl yapılır gibi detayları vermeye çalıştık siz de kabin kiralamayı düşünürseniz bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefonumuzdan veya iletişim formunu doldurarak iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Tekne Tatili Sırasında Yapılacak Aktiviteler
  • Mavi Turda Acil Durumlarda Neler Yapılır?
  • Mavi Turlardaki Kumanyalar
  • Türkiye'deki En İyi Mavi Tur Rotaları
  • Kabin Kiralama
  • Mavi Yolculuk için En Uygun Zaman Nedir?
İlginizi Çekebilir