post picture

İtalya'nın En İyi Dalış Noktaları

İtalya'da nerede dalınır? İtalya dalış meraklıları için nasıl bir ülke? İtalya'da mutlaka dalış yapılması gereken yerler

7600 Kilometre uzunluğunda bir kıyı şeridine sahip olan İtalya aynı zamanda irili ufaklı 350 adaya sahip. Olağanüstü tarihi geçmişi ve deniz ile her daim iç içe yasamış kültürlere ev sahipliği yapması, bu ülkenin kıyılarında müthiş su altı zenginliği de yaratmış.

Dalışa meraklı ziyaretçilerimiz soruyor; İtalya'da tavsiye ettiğiniz dalış noktaları var mı?

Sardinya Adası 

Akdeniz'in incisi Sardinya Adası İtalya'nın önde gelen dalış bölgesi olarak her yıl tüm seviyelerden binlerce dalış meraklısını kendine çekmektedir. Labirent benzeri mağaraları, tarihi batıkları ve büyüleyici su altı yaşamını keşfetmek isteyenler icin harika sürprizler sunuyor. 

Dalmadan dönmeyin

St. Elmo’s Rock: Onlarca mağara, inler, göz alıcı deniz yaşamı.

Liguira 

İtalya'da dalışın doğduğu yer olarak bilinen Liguria Akdeniz'de en iyi dalış noktalarından birisi olarak ün yapmıştır. Bu bölge birçok üst sınıf dalış sitesine ev sahipliği yapıyor

Elba

Güneşi, muhteşem kıyıları ve olağanüstü sualtı yaşamı çeşitliliği ile dalış meraklıları tarafından İtalya'nın vazgeçilmezlerinden seçilen Elba Adası Akdeniz'e dalmak için en iyi yerlerden biri olarak kabul edilmektedir.  

Dalmadan dönmeyin

Punta Si Fetovaia. Rengarenk su altı bitkileri, mağaralar, dev orfozlar

Sicilya

Zengin tarihi, volkanik oluşumu ve Akdeniz'in en turkuaz suları ile her seviyede unutulmaz dalış fırsatları sunan Sicilya özellikle farklı su altı yapılarını keşfetmek ve incelemek isteyenler icin tam bir cennet.

Dalmadan dönmeyin

Aci Trezza: İnsanı hayrete düşüren sıra dışı volkanik basalt kayaların su altındaki şekilleri ve sürprizlerde dolu derinlikleri..

Bu arada İtalya'da dalmak denilince sadece deniz gelmesin aklınıza. Dünyanın en güzel göllerinden birisi olan Garda Gölü de İtalyaya yolu düşen amatör ve profesyonel dalgıçlar icin mutlaka uğranması gereken bir yer. Özellikle de Il Cristo di Riva del Garda. Gölün en kuzey ucunda bulunuyor. 

Son Blog Yazıları
  • İtalya'nın En İyi Dalış Noktaları
  • Dalış Okulları ve Dalış Eğitimi
  • Tüplü Dalış Scuba Diving Hakkında Bilgiler
  • Sualtı Dalış Alanları İçin 10 Öneri