post picture

Datça Gezi Rehberi

Ege’nin özel tatil beldelerinden olan Datça’da 4 mevsimin ayrı ayrı tadına varmak mümkün. Kış aylarında sakin bir kasaba görünümü andırsa da, birçok kişinin kaçamak ve enerji depolamak için tercih ettiği destinasyonlardan birisidir. Yaz aylarında ise Datça tam anlamı ile mavi sular ile güneşin insanı etkilediği bir belde olmaktadır.

Datça koyları, plajları, otelleri, aktiviteleri ve doğası ile başlı başına farklı bir etki bırakabilen bir yerdir. Datça gezi rehberi ile de bu farklılığı daha yakından keşfedebilirsiniz. Gelin detaylı bir şekilde Datça’da ne yapılır, nereler gezilir birlikte keşfedelim.

Datça’ya Nasıl Gidilir?

Datça’ya gitmeye karar verdiyseniz bulunduğunu şehirden karayolu veya hava yolu ile gelmeniz mümkün. Hava yolları ile gelmeyi tercih ederseniz, Datça’da havalimanı bulunmamaktadır. Bu nedenle Milas-Bodrum Havalimanı’na iniş yaparak, ring seferleri, taksi veya araç kiralayarak Datça’ya ulaşabilirsiniz.

Karayolları ile gelmek isterseniz de Muğla’ya doğru yola çıkmanız gerekmektedir.  Ardından Marmaris üzerinden devam ederek Datça’ya kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Belirtmeliyiz ki en güzel doğaya ev sahipliği yapan bir yol üzerinden ve eko sistemi korunan bir yoldan yolculuk yapacaksınız.

Datça Gezilecek Yerler

Datça gezi rehberi içerisinde gezilecek yerlere değinmeden olmazdı. Bu yüzden Datça’da birbirinden güzel turistik mekanların da olduğunu söyleyebiliriz. İster tarihi isterseniz de doğal birçok noktayı gezerek, Datça hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. 

Datça Şehir Merkezi – Eski Datça

Her ne kadar bir ilçenin merkezi ne kadar gezilebilir diyebilirsiniz. Ancak üç mahalleden oluşan bu güzel beldenin sokaklarında kaybolmak, kafelerinde oturmak ve taş evlerinin bulunduğu sokaklarda enerji depolamak harika bir duygu yaşatacaktır. Datça’ya gitme planınız olduğunda Datça gezisi için ilk gününüzü buraya ayırmanız daha iyi olacaktır.

Knidos Antik Kenti

Datça’nın tarihini hatta bölgenin geçmişi hakkında kolaylıkla bilgi edinebileceğiniz Knidos Antik Kenti’ni de listenize alabilirsiniz. Dar bir asfalttan yoldan kolaylıkla ulaşabileceğiniz bu antik kentte, tarihi eserleri, Antik Yunan ve Roma dönemindeki Datça’ya tanık olabilirsiniz. Ayrıca Knidos Antik Kenti’ni ziyaret ederek; Knidos Yamaç Evleri, Knidos Kalesi ve Knidos Feneri’ni de görebilirsiniz. Vaktiniz var ise de aynı bölgede bulunan koydan da denize girerek serinleyebilirsiniz.

Apollon Kutsal Alanı

Datça gezi rehberi içindeki bir diğer tarihi yer olan Apollon Kutsal Alanı’nı da ziyaret edebilirsiniz. Marmaris Datça yolu üzerinde bulunan bu arkeolojik alan da antik döneme ait bir şehri yakından inceleyebilirsiniz. Ayrıca dini ritüellerde kullanılan aletler ve döneme ışık tutan birçok arkeolojik eseri de yakından görebilirsiniz. Vaktiniz var ise de Sarı Liman Koyu’na giderek denizin keyfini sürebilirsiniz.

Datça Tarihi Yel Değirmenleri

Datça’da deniz turizminin yanında da birçok tarihi turizm için de mekan olduğunu söylemiştik. İşte onlardan bir diğeri de Datça Tarihi Yel Değirmeni diyebiliriz. 6 adet bulunan bu tarihi değirmenlerden, bazıları restoran ve şarap evi olarak hizmet vermektedir. Güzel bir öğle veya akşam yemeği yemek isterseniz kısa bir yolculuğun ardından sizi güzel bir mekan bekliyor diyebiliriz.

Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi

Datça’da birçok farklı nokta bulabilirsiniz. İşte Datça gezi rehberi içerisinde farklılığı ile ön plana çıkan “Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi” de bunlardan birisidir. Birçok sanatçının eserlerinin sergilendiği bu sanat akademisinde, hem açık hem de kapalı sergi bulmanız mümkün. Doğanın ortasında sanat ile buluşmanızı sağlayacak bu yere, kısa da olsa bir vakit ayırmanızı öneririz.

 

Datça Koyları ve Plajları

Datça koyları ve plajları ile yaz tatilinizi unutulmaz kılmaya müsait bir belde diyebiliriz. Birçok koyu ile ön plana çıkan Datça, ayrıca hem taşlı hem de kum plajları ile de tatil için gelenlere birden fazla seçenek sumaktadır. Akvaryum Koyu, Armutlu Koyu, Palamutbükü Koyu, Ovabükü Plajı gibi birçok noktada denizin ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.

Datça gezi rehberi içerisinde daha fazla Datça koyları ve plajları hakkında bilgi almak ve özel olarak hazırladığımız yazımıza ulaşmak için tıklayın

Datça’da Ne Yapılır?

Datça tatilinizi eğlenceli hale getirmek için özel bir çabaya girmenize gerek yok. Çünkü Datça, tüm aktivite ve eğlencesi ile size yapılabilecek birçok olanak sunuyor diyebiliriz. Tatilinizi unutulmaz kılacak olan detaylara sahip.

Sakinlik arıyorsanız, Datça’da her mevsim farklı bir tatil deneyimi gerçekleştirebilirsiniz. Eski taş evlerine hayat veren sokaklarında dolaşabilir, restoranlarında Ege’nin muhteşem yemeklerini deneyimleyebilirsiniz. Bunun dışında Datça’da ister kumsal da isterseniz da ağaçların arasında gün batımını izlemekte ayrı bir keyif diyebiliriz.

Bunun dışında koyları ve plajlarının güzelliğine kapılarak, tatilinizin ne ara bittiğini düşünebilirsiniz. Korunmuş doğası ile mavi suların birleştiği koylarında denize girerek, tüm yılın yorgunluğunu kolaylıkla üstünüzden atarak, geri dönüş yoluna çıkmak istemeyebilirsiniz.

Tüm bunların dışında da Datça gezi rehberi içerisinde yapabileceğiniz bir diğer aktivite ise tekne turudur. Datça’nın koylarında denize girmek, isterseniz de Marmaris gibi yakın beldelerin koylarını keşfetmek için tekne turu gerçekleştirebilirsiniz. İster günü birlik isterseniz de haftalık tekne turu ile Datça’nın tadını kolaylıkla çıkararak, koylarında enerji depolayabilirsiniz.

Datça hakkında sizleri bilgilendirmeye çalıştık, Datça'da mavi yolculuk ve tekne kiralama için sayfamızı ziyaret ederek birbirinden güzel gulet, motoryat ve yelkenli seçeneklerini inceleyebilir ve rezervasyon için bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Yunan Adalarını Keşfe Çıkın
  • Gökçeada Gezi Rehberi - Koyları ve Plajları
  • Kekova Gezi Rehberi - Koyları ve Plajları
  • Söğüt Gezi Rehberi - Koyları ve Plajları
  • İstanbul'da Gezilecek Yerler
  • Karaburun Koyları ve Karaburun Gezi Rehberi
İlginizi Çekebilir