post picture

Çeşme Gezi Rehberi

Ege denince ilk akla gelen yerlerden biri olan Çeşme, dillere destan koyları, klasik Ege mutfağının en özel tadlarını bulabileceğiniz lokantaları, tarihi kalesi, dünyaca ünlü Marinası, Alaçatı ve Dalyan gibi yakın çevresinde bulunan otantik beldeleri ziyaret edenleri adeta kendine aşık eden bir yer. 

Çeşme'ye Nasıl Gidilir? 

Çeşme'ye Türkiye'nin her yerinden ulaşım oldukça kolay ve ucuz.

İzmir-Çeşme ; Çeşme İzmir arası mesafe 105. Otobüsle yakası 1 saat 10 dakika. Yaz veya kış günün her saati İzmir otogar Çeşme otobüs seferleri bulunmaktadır. Ayrıca İzmir'in farklı noktalarından da Çeşme merkez, çevresindeki koylar ve Alaçatı'ya düzenli otobüs ve minibüs seferleri da kalkıyor. Toplu taşıma araçlarının yanısıra Çeşme Taksi servisleriyle de hem İzmir hem de yakındaki diğer tatil yörelerine gidebilirsiniz.

Uçak ile Ulaşım; Çeşme'ye en yakın havaalanı olan İzmir Adnan Menderes Havalimanı şehir merkezine 1 saat uzaklıktadır. İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Gaziantep, Diyarbakir, Samsun gibi büyük şehirlerden Çeşme'ye günlük direkt uçuşlarla ulaşmak sadece bir kaç saat sürmektedir.  

İstanbul, Ankara, Bursa'dan otoyol ile ulaşım; Çeşme'ye otomobil ile gelecekseniz İstanbul'dan hiç bir yere sapmadan direkt 6 saatte ulaşabilirsiniz. Bursa - Çeşme arası 4 saat, Ankara - Çeşme arası ise yaklaşık 8 saat sürmektedir.

Çeşme'de Nerelere Gidilir? 

Ege denizinin kendine özgü maviliğine ve güneşin tadına varmak isteyenler için Çeşme çevresindeki koylar ve plajlar adeta büyüleyici güzelliktedir. 

En Güzel Çeşme Plajları

Pırlanta Plajı, Altınyunus Plajı, Tekke Plajı, Dalyanköy Kocakarı Plajı, Alaçatı Halk Plajı, Boyalık Plajı, Ilıca Plajı ve Alaçatı Çark Plajı. Bunlar halka açık, ulaşımı kolay ve özellikle aileler ve çocuklar için harika kumsallara sahip plajlar.  

En Güzel Çeşme Koyları

Güvercinlik Koyu ( Kleopatra Koyu ), Deliklikoy, Ilıca Paşalimanı Koyu, Aya Yorgi Koyu, Hacettepe Koyu. Ayrıntılı bilgi için; Çeşme Koyları ve Plajları yazımızı inceleyebilirsiniz.

Çeşme Eşek Adası

Yıllar önce buraya bırakılan eşeklerin kendi halinde yaşadıkları, yüzme, dalış ve su sporları için ideal koylara sahip Eşek Adası Çeşmeye deniz yoluyla 45 dakika uzaklıktadır. Çeşme Tekne Turları, Günlük Kiralık Tekneler ve Çeşme Mavi Turlar ile Eşek Adasını günlük, kısa süreli veya konaklamalı olarak ziyaret edebilirsiniz.

Çeşme Kalesi

Çeşme'nin en önemli simgelerinden ve en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olan Çeşme Kalesi yaklaşık 500 yıllık bir yapıdır. Osmanlı Padişahlarından 2. Beyazıt döneminde inşa edilen kale günümüzde Çeşme Arkeoloji Müzesi'ne de ev sahipliği yapmaktadır.

Çeşme Marina

Doğal bir limanda yer Çeşme Marina, şehrin geleneksel denizcilik tarihi atmosferi ile uyumlu, şık ve canlı bir liman.

Ege'de yelken açmak isteyenler için mükemmel bir başlangıç noktası olan Çeşme Marina bölgenin en romantik limanlarından biridir. 

Çeşme Otelleri

Çeşme ziyaretçilerin her türlü ihtiyacını karşılayabilecek kapasitede modern ve farklı konaklama tesislerine sahiptir. Çeşme merkezindeki çevresindeki butik oteller, 5 yıldızlı lüks oteller ve tatil köyleri tatilinizi en iyi şekilde görebilmeniz için bütün bir yıl boyunca hizmet vermektedir. Bunlar arasında Çeşme Swissotel, Çeşme Altınyunus, Pırıl Otel, Çeşme Radisson Blu en çok dikkat çekenlerdir.

Çeşme Pansiyonları

Özellikle plajlara ve koylara yakın bölgelerde bir çok pansiyon bulunmaktadır. Çeşme'de pansiyonda kalmak eskiden peri oldukça popüler bir tatil anlayışıdır. Çeşme Pansiyonları fiyatları yogun sezon dönemlerine göre değişebilmektedir.  

Çeşme Kiralık Yazlık Evler

Eğer burada uzun bir süre kalıp tatil yapmayı planlıyorsunuz Çeşme'de kiralık yazlık ve kiralık villa gibi seçenekleri de düşünmelisiniz. Yaz ayları boyunca şehir merkezinin yanısıra Alaçatı ve çevresinde de kiralık villa ve yazlık kiralık evler bulabilirsiniz. 

Çeşme Tekne Turları

Çeşme'nin muhteşem kıyılarını, karadan ulaşılamayan sakin koylarını denizden keşfetmek isterseniz Çeşme günlük tekne turları ve Çeşme çıkışlı mavi turlar bu yılki tatil planlarınızda mutlaka yerini almalıdır.

Sizlere Çeşme hakkında bilgi vermeye çalıştık, Çeşme'de mavi yolculuk, yat kiralama ve tekne turları için TekneveYat'ı ziyaret ederek birbirinden güzel gulet, motoryat ve yelkenli seçeneklerini inceleyebilir ve rezervasyon için bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Antalya Koyları ve Plajları
  • Karaburun Koyları ve Karaburun Gezi Rehberi
  • Datça Koyları ve Plajları
  • Çeşme Koyları ve Plajları
  • Hisarönü Gezi Rehberi
İlginizi Çekebilir