post picture

Türkiye'de Tekne Turu Yapılan Göller

Romantik göl turları, kültür ve turizm turları, doğum günü kutlamaları veya evlilik teklifi gibi programlar için tekne turları, Türkiye’nin muhteşem gölleriyle sunuluyor. Ankara’dan Van’a doğal göller ve baraj göllerinde düzenlenen tekne turlarıyla, çok özel konseptlerden yararlanabilirsiniz.

Türkiye’de tekne turu yapılan göllerden bazıları şu şekildedir;

Mogan Gölü

Başkent Ankara’da bulunan Mogan gölü, tekne turlarıyla günü birlik geziler sunuyor. Evlilik teklifi organizasyonu, doğum günü kutlamaları, teknede kahvaltı veya teknede iftar gibi seçkilerle farklı programlar sunuluyor.

Sapanca Gölü

Sakarya’nın yeşili bol manzarasıyla şık bir konum edinen Sapanca Gölü, tekne turu ve turizmde en popüler göllerden biridir. Marmara Denizi’nin yüzyıllar öncesi anılarını sunan Sapanca, eğlenceli organizasyonlar, günü birlik turlar ve ay ışığı turlarıyla farklı seçkiler sunuyor.

Bafa gölü

Türkiye’nin en büyük göllerinden biri olan ve şahane güzelliğiyle romantik manzaralar sunan Bafa gölü, tekne turlarıyla binlerce ziyaretçi ağırlıyor. Sempatik adacıkları, doğal güzellikleri ve tekne turu etkinlikleriyle, pek çok aktivitenin yapıldığı göller arasındadır. Gölde ayrıca balıkçılık oldukça etkindir.

Van Gölü

Akdamar Kilisesi’nin bulunduğu adası ve deniz misali büyüklüğüyle Van Gölü, tekne turu yapılan göllerin başında gelir. Fiziksel özelliğiyle bir iç deniz formu sunan Van Gölü, romantik ve ihtişamlı manzarasıyla tekne turlarının en favori mekanlarından biridir. Yüzme turları, yılbaşı partileri, doğum günleri ve özel organizasyonlar için farklı tur seçenekleri bulunuyor.

İznik Gölü

Bursa’nın yeşil manzarasına ekstra cazibe katan İznik Gölü, turizmin konsept oluşumlarından biridir. Tatlı suyu, dinamik yapısı ve civarında bulunan bağ- bahçeler ile tekne turlarına çok özel manzaralar kazandırıyor. Geziler, kültür ve doğa turları, özel organizasyonlarda farklı tur programlarıyla etkinlikler sunuluyor.

Beyşehir Gölü

Türkiye’nin ikinci büyük gölü namı ve büyüleyici güzelliğiyle Beyşehir Gölü, tur ve tekne gezisi programlarıyla muazzam görseller sunuyor. Isparta ve Beyşehir arasında konumlanan göl, özel programlar ve konseptlerle adacıkların keyfini sunuyor. Karstik mağaraları bulunan tatlı su gölü Beyşehir, kumsalları ve doğal güzelliğiyle tekne turlarında en çok tercih edilen göller arasındadır.

Burdur Gölü

Göller Bölgesi’nin en şahane göllerinden olan Burdur, her sezon tekne turlarıyla binlerce doğa severi ağırlıyor. Kent merkezine yakın konumu, kolay ulaşımı, canlı yaşamı ve berrak sularıyla, yat turizmine önemli merkezlerden biridir. Doğası, masmavi suları ve bembeyaz kumsallarıyla en özel anlara, ihtişamlı manzaralar katan göller arasında yer alıyor. Hem günü birlik ve saatlik tekne turları hem özel organizasyon seçenekleri sunuluyor.

Türkiye'deki göller hakkında bilgi vermeye çalıştık. Tekne turları için TekneveYat'ı ziyaret ederek birbirinden güzel gulet, katamaran, motoryat ve yelkenli seçeneklerini inceleyebilir ve rezervasyon için bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Antalya Koyları ve Plajları
  • Karaburun Koyları ve Karaburun Gezi Rehberi
  • Datça Koyları ve Plajları
  • Çeşme Koyları ve Plajları
  • Hisarönü Gezi Rehberi