post picture

Tekne Tipleri

Mavi sulara açılmak, ailenizle veya sevdikleriniz ile keyifli dakikalar geçirirken huzuru bulmak için tekne ile denize açılmak vazgeçilmez bir deneyim. Tekneveyat olarak hayalinizdeki tekneyi tanımlayabilmek ve tercih edeceğiniz teknede sizi nelerin beklediğiniz öğrenmek için bu yazıyı hazırladık.

Bir tekne kiralamadan önce tekne tipleri hakkında bilgi sahibi olmak mantıklı bir hareket olacaktır. Bu sebeple tahmin edebileceğinizden farklı tekne tipleri olsa da, 5 ana kategorideki tekne tiplerini sizlere anlatacağız.

Günümüzde tekneler; büyük tekneleri desteklemek, iç ulaşım ve balıkçılık faaliyetlerinde kullanılsa da hala büyük çoğunluğu eğlence, organizasyon ve tatil planı için kullanılmaktadır.

Tekne tipleri nelerdir? Öğrenmeden önce tekneyi tanımlamak gerekir ise; tekne sığ veya açık sularda seyahat etmeyi kolaylaştırmak için tasarlanmış, büyük gemilere göre daha fazla manevra kabiliyeti sunan bir deniz aracı diyebiliriz.

Artık teknenin tanımını da öğrendiğimize göre gelin birlikte, tekne tipleri nelermiş ve kaç farklı tekne tipi varmış birlikte inceleyelim.

Motoryat

Tatillerinizde size eşlik etmesini istediğiniz tekne tiplerinden olan motoryatlar, yüksek seyir hızı ile ön plana çıkabilmektedir. Mavi suların eşsiz güzelliği arasında hızlıca seyir elde etmek için tutkunları tarafından sıklıkla tercih edilen bu tekne tipleri, genellikle tek katlı veya çok katlı tasarımları bulunmaktadır. 

Bir veya birden fazla motor sayesinde hareket edebilen bu yat tipi, denizler de sıklıkla karşımıza çıkabilmektedir. Özellikle tatillerde farklı lokasyonları da görmek isteyen tekne severlerin sıklıkla tercih ettiği bir yat tipidir.

Siz de tatillerinizde motoryat kiralayarak, size özel bir ortamda eşsiz bir zaman geçirebilirsiniz. Tekneveyat olarak motoryat kiralamalarınızda farklı kiralama çeşitleri sunabilmekteyiz. Motoryat kiralamalarınızda ister saatlik, ister günlük, ister haftalık veya isterseniz de daha uzun dönemli kiralama çeşitlerimiz mevcuttur.

Motoryat kiralama için saatlik kiralamalar arasında olan bölgelerimiz, genellikle İstanbul, Trabzon, Ordu ve Bursa olmaktadır. Bekarlığa veda, şirket organizasyonları, evlilik teklifi, romantik bir akşam yemeği için motoryatlar iyi bir tercih diyebiliriz.

Tekne tipleri arasında olan motoryatlar için günlük kiralamalarımız ise genellikle İstanbul, İzmir, Antalya, Fethiye, Göcek, Bodrum ve Marmaris bölgelerimizden yapılabilir. Mavi tur gibi farklı ve unutulmaz bir yat deneyimi düşünüyorsanız da hızlıca bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yelkenli

Tekne tipleri arasında oldukça popüler olan ve birçok açıdan tekne severlerin vazgeçilmezi olan yelkenli de bulunmaktadır. Temel olarak hem motor ile hem de rüzgarın gücü ile hareket eden yelkenli tekneler, güzel bir zaman geçirmek için sıklıkla tercih edilmektedir.

Sakin bir koya demirleyerek, unutulmaz bir tatil fırsatı sunan bu tekne tipi uzun güvertelere sahip olabilmektedir. Alt katındaki odaları ile birçok kişiye konaklama imkanı da sunabilmektedir.

Hem motoryat keyfini sürmek hem de rüzgarın yol göstericiliği ile denizleri arşınlamak istiyorsanız, yelkenli tekne güzel bir tercih olacaktır.

Yelkenli tekne ile koylar arasında huzurlu bir zaman geçirmek için farklı kiralama zaman aralıklarımız bulunmaktadır. Yelkenli tekneyi dilerseniz eğitimlerinizde kullanmak için de kiralayabilirsiniz.

2 veya 3 günlük konaklamalarınız için de kiralayabileceğiniz gibi 1 haftalık konaklamalarınız için de sitemiz üzerinden yelkenli tekne rezervasyonu yapabilirsiniz.

Gulet

Ahşap yapılı bir tekne ile denizlerde boy göstermek kim istemez. İşte tam bu noktada guletler, tekne severlerin imdadına yetişiyor diyebiliriz. Tekne tipleri içerisinde ahşap bir yapıya sahip olan bu tekneler, 15 metre ve 45 metre uzunlukları arasında olabilmektedir.

Mavi suların rota ustası olan gulet, kalabalık gruplar içinde uzun bir güverte sunarak deniz ve güneşin tadını çıkarmanızı sağlayabilmektedir. Duş, kabin ve oturma planı ile geniş olabileceği gibi daha dar yapılı guletler de görmek mümkün. 

Siz de mavi tur yapmak isterseniz sitemizdeki birbirinden şık guletleri inceleyerek, karar verebilirsiniz. Tekne tiplerinden olan guletlerin kiralama süresi; 2,3 günlük ve 1 haftalık olabilmektedir.

Katamaran

Tekne tipleri arasında bir başka tekne tipi ise katamarandır. Katamaran ile güzel bir tatil gerçekleştirebilirsiniz.  Özellikle kıyı hattı boyunca mükemmel bir seyir keyfi sunan katamaranlar, kabin genişliği ve konforu bakımından da ön plana çıkmaktadır.

Mavi sulardaki konforu ile birçok tekne severin tercih ettiği katamaran tekneler ile siz de gözlerden uzak ve size özel bir alanda tatilinizi geçirebilirsiniz. Sakinliği sevenler için güzel bir tercih olabilecek katamaranlar ile isterseniz sakin bir koya demirleyerek huzuru bulabilir, isterseniz de denizlerde seyir ederek farklı lokasyonlar da denize girmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Tekne tipleri içinde tercih edebileceğiniz katamaranlara, Tekneveyat üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz. 2 veya 3 günlük gibi kısa konaklamalar yapabileceğiniz gibi isterseniz de 1 hafta gibi daha uzun tatillerinize de eşlik edebilirler. 

Gezi Teknesi

Tatillerinizde size eşlik edebilecek ve tekne tipleri arasında oldukça popüler olan bir diğer tekne tipi ise gezi teknesi diyebiliriz. 

Gezi teknesi ile arkadaşlarınızla, ailenizle veya sevdikleriniz ile güzel vakit geçirirken; denizin ve güneşin tadını da bir arada çıkarabilirsiniz.

Tekneveyat üzerinden diğer tekne tipleri gibi gezi teknesi de kiralamanız mümkün. Diğer tekne tiplerinden farklı olarak sadece günübirlik turlar için kullanılan bu tekne tipine; İstanbul, İzmir, Ayvalık, Antalya, Mersin, Kekova, Kaş, Fethiye, Marmaris, Göcek ve Bodrum bölgelerinden kiralayarak, denizlerdeki farklı lokasyonları görebilirsiniz.

Tekneveyat üzerinden mavi tur, günlük tur ve saatlik turlarınız için bizi 0850 771 02 71 numaralı hattımızdan arayabilir veya whatsapp üzerinden taleplerinizi ileterek rezervasyon gerçekleştirebilirsiniz.   

Son Blog Yazıları
  • Çeşme'den Sakız'a Nasıl Gidilir?
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Yunan Adalarını Keşfe Çıkın
  • Yaz Aylarını Renklendir: Tekne Tatili
  • Tekne Tatili Sırasında Yapılacak Aktiviteler
  • Tekne Transferi
İlginizi Çekebilir