post picture

Ölüdeniz'de Tekne Kiralama, Mavi Tur ve Günübirlik Tekne Turları

Ölüdeniz, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı bir mahalledir. Ölüdeniz kumsalı yüzde seksen iki oyla 2006 yılında Dünya'nın en güzel kumsalı seçilmiştir.

Fethiye’de kolaylıkla tekne kiralayabilir ve Ölüdeniz’i mavi tur rotanıza ekleyebilirsiniz. Mavi tur esnasında su kayağı, jet-ski, yamaç paraşütü, dalış gibi spor etkinliklerine katılarak Ölüdeniz ve Fethiye bölgesini havadan ve su altından keşfedebilirsiniz. Dalış kursları için Belcekız bölgesindeki dalış acentelerinden bilgi alabilir veya bu konuda kaptanınıza danışabilirsiniz. Günübirlik tekne turu seçeneği ise, kısa süreli seyahatlarınız için iyi bir seçenek olacaktır. Ölüdeniz ve koyları için günlük tekne turlarına Ölüdeniz sahilinden veya Fethiye merkezden katılabilirsiniz.  İlanlar ve turlar için ise hemen sitemize gö atın !

Belde, turizm açısından oldukça gelişmiştir. Likyalılarda ışık ve güneş diyarı, Ortaçağ'da "Uzak Diyar" olarak tanınır, Anadolu'nun güneybatısında yer alan Teke Yarımadası'da bulunur. Türkiye'de bulunan deniz kulağı (lagün) oluşumlarından biridir.

Ölüdeniz, adı gibi durgun bir göl niteliğindedir. En fırtınalı günlerde Belceğiz kıyıları dalgalarla boğuşurken, Ölüdeniz'de sadece çırpıntılar meydana gelir.

Ancak durgun gibi gözüken Ölüdeniz, gözle görünmeyen üç nedenle kendini hemen hemen her gün yenilemektedir. Bunlardan ilki, Ölüdeniz'de mevcut yoğun kaynak suyu çıkışları, dipte içeriden açık denize doğru bir akıntı yaratmaktadır. İkincisi, bu kaynak sularının yarattığı tuz farkından dolayı açık denizden içeriye ve dışarıya devamlı bir sirkülasyon oluşmasıdır. Üçüncüsü ise gel-git etkisi ile iki-üç günde bir deniz ortalama yarım metre yükselir ve alçalır. Bu da büyük miktarda deniz suyu giriş ve çıkışı sağlamaktadır.

Fethiye’de mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir diğer yer ise Kelebekler Vadisi’dir. Bu bölge adını, içerisinde barındırdığı 80 farklı tür kelebeğin dağlık ve ağaçlık alanları sarması sebebiyle almıştır. Bu muhteşem vadiyi Fethiye’de gerçekleştireceğiniz mavi tur esnasında mutlaka görmelisiniz.

Ölüdeniz’e Yakın Olan Koylar

Akvaryum Koyu

Scuba diving ve şnorkelle dalış için oldukça uygun bir koydur. Yemyeşil doğası, turkuaz denizi ve deniz canlıları ile görülmeye değer olan bu koyu mavi tur tatili esnasında rotanıza ekleyebilirsiniz.

Mavi Mağara

Fethiye’de mavi tur tatili esnasında rotanıza ekleyebileceğiniz duraklardan birisi de Mavi Mağara’dır. Deniz oldukça derin olmasına rağmen o kadar berraktır ki dibini görebilirsiniz.

Kelebekler Vadisi

Yalnızca deniz yolu ile ulaşılan olan vadi, WWF tarafından zengin biyolojik çeşitliliği nedeniyle "Avrupa’nın 100 Orman Sıcak Noktası"ndan biri olarak seçilmiştir. Ek olarak, Kelebekler Vadisi 8 Şubat 1995′de 1. derecede doğal sit alanı ilan edilmiş ve her türlü yapılaşmaya kapatılmıştır.

Ölüdeniz hakkında sizlere bilgi vermeye çalıştık. Fethiye'de tekne kiralama için sayfamızı ziyaret ederek birbirinden güzel gulet, motoryat ve yelkenli seçeneklerini inceleyebilir ve rezervasyon için bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Antalya Koyları ve Plajları
  • Karaburun Koyları ve Karaburun Gezi Rehberi
  • Datça Koyları ve Plajları
  • Çeşme Koyları ve Plajları
  • Hisarönü Gezi Rehberi