post picture

Deniz, Kum Güneş Üçlüsü ile Huzurun Adresi: Marmaris

Muğla’nın kıyı şeridinde yer alan Marmaris, yaşamın stresinden uzaklaşıp denizin, kumun ve güneşin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz Türkiye’nin en sevilen tatil beldelerinden biridir. Burada eğlenceden uzak kalmadan huzurlu ve sakin zaman geçirmeniz mümkündür. Dört yanında yeşilin her tonunu saklayan Marmaris; eşsiz güzellikteki dağları, ormanları, pırıl pırıl denizi ve renkli gece hayatı ile beklentilerinizi fazlasıyla karşılar. Tarihi M.Ö. 12.000’li yıllara kadar dayanan bu muhteşem tatil merkezi, pek çok kültürel mirasa da ev sahipliği yapar. Marmaris’in eşsiz doğası ile iç içe vakit geçirdikten sonra bölgedeki pek çok farklı aktivite seçeneğini değerlendirebilirsiniz. 

Birçok irili ufaklı koya ev sahipliği yapan Marmaris, yat turizmi açısından oldukça gelişmiş bir beldedir. Uluslararası üne sahip olan Marmaris koyları, her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin turkuaz sularda mavi bir yolculuk deneyimi yaşamasını sağlar. Marmaris tatil koylarına doğru yapacağınız bir tekne turu, sevdikleriniz ile keyifli vakit geçirmenize imkân tanır. Güzel Marmaris koylarında huzurla dolmak mümkündür. Sahip oldukları elverişli iklim koşulları sayesinde yıl boyu pek çok yelkenliyi ve motor yatı ağırlayan bu yerler, Marmaris tekne koyları olarak da adlandırılır.  

Yaz aylarında tekne müdavimlerinin uğrak noktası hâline gelen Marmaris Selimiye koyları, benzersiz güzellikler barındırır. Marmaris Bozburun koyları da mutlaka görülmesi gereken yerlerin arasındadır. Yakın mesafede bulunan Yunanistan’ın Simi ve Rodos adalarına bu koylar üzerinden tekne ile geçiş yapılabilir. Datça yolu üzerinde bulunan Marmaris Hisarönü koylarına karadan ulaşmak da mümkündür. Datça Yarımadası’nın Gökova’ya doğru uzandığı kısımda bulunan Marmaris Lacivert Koy da tekne turlarının vazgeçilmez duraklarının arasında yer alır. 

Sedir Adası Kleopatra Plajı

Gökova Körfezi’nde konumlanan ve el değmemiş olan Sedir Adası Kleopatra Plajı, altın renkli kum taneleri ve turkuaz suları ile ünlüdür. Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilen adanın ismi, yüzyıllar önce ev sahipliği yaptığı sedir ağaçlarından gelir. Kleopatra ve Sezar’ın gizli aşklarını yaşamak üzere bu kumsala geldiği rivayet edilir. 

Sedir adası, Kedrai Antik Kenti’nin kalıntılarını da barındırır. Türkiye’nin müze adalarının arasında bulunan bu konum, kültürel bir gezi yapmak isteyenler tarafından ziyaret edilebilir. Sedir Adası Kleopatra Plajı’nı, Marmaris Limanı’ndan hareket eden günübirlik tekne turları aracılığı ile ziyaret edebilirsiniz. Adanın karşısında bulunan Çamlı köyünün limanından kalkan dolmuş teknelere binerek kısa bir deniz yolculuğunun ardından buraya ulaşmayı da tercih edebilirsiniz. 

Marmaris İncekum Plajı

Marmaris İncekum Plajı, benzersiz güzelliği ile öne çıkar. Marmaris’ten Gökova kavşağına doğru giden yol üzerinde, Çamlı köyü mevkiinde bulunan İncekum Plajı araç girişine kapalıdır. Kara yolu ile İncekum’a gitmeyi düşünüyorsanız arabanızı plajın uzağındaki otoparka bırakabilirsiniz. Ardından giriş ücretini ödeyip yola özel bir traktörün kasasında devam etmeniz mümkündür. Bu kısa ve keyifli yolculuğun ardından İncekum Plajı sizi karşılar. Burada; duş, tuvalet, şezlong, büfe ve piknik masası gibi hizmetler sunan küçük bir tesis de bulunur. İncekum’un su altı güzelliklerini keşfetmek için yanınızda bir deniz gözlüğü bulundurmanızı tavsiye ederiz. 

İçmeler Plajı

Etrafı çam ormanlarıyla çevrili olan İçmeler Plajı, Bozburun yolu üzerinde ve Marmaris’e 8 kilometre mesafede konumlanır. Marmaris Otogarı’ndan kalkan minibüslerle ya da özel aracınızla 15 dakika içinde ulaşabileceğiniz İçmeler, yaz aylarında yoğun olabilen merkezî plajların yerine tercih edilebilir. Yerli ve yabancı gezginlerin uğrak noktası İçmeler’in upuzun kumsalında halk plajının yanı sıra ücretli işletmelerin olanaklarından da yararlanmanız mümkündür. Burada gün boyu güneşlenip masmavi sularda yüzebilir ve unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.     

Turunç Halk Plajı 

Eski bir balıkçı köyü olan Turunç, bu şirin beldeye adını veren meyve ağaçlarının mis kokusuyla ziyaretçilerini karşılar. Burada bulunan Turunç Halk Plajı, mavi bayrak almaya hak kazanmıştır. Bu küçük plaj, günübirlik tekne turlarının uğrak noktalarından bir tanesidir. Turunç Plajı ve çevresi; su sporları, dalış ya da trekking gibi aktiviteler için idealdir. Turunç'ta halk plajının yanı sıra sahil boyunca şezlong ve şemsiye hizmeti sunan restoranlar da mevcuttur.         

Turunç Amos Koyu

Turunç Amos koyu, masmavi denizi ve yüzlerce zeytin ağacıyla bezenmiş olan yamaçları ile benzersiz bir manzara sunar. Doğanın kalbinde olduğunuzu tam anlamı ile hissetmenizi sağlayan Amos Koyu, iş hayatının stresinden uzaklaşmanıza imkân tanır. Burada; kuş cıvıltıları, bol oksijenli hava, ılık meltem rüzgârı ve göz alabildiğine uzanan doğal güzellikler sayesinde tamamen özgür olmanın keyfini yaşarsınız. Marmaris’e 25 km mesafede bulunan Amos Koyu’na kara yolu ya da tekne ile ulaşmanız mümkündür. Koyda güneşin, kumun ve denizin tadını çıkardıktan sonra Amos Antik Kenti’ni ziyaret edebilirsiniz.     

Baklabükü Koyu

Turunç sınırlarının içinde bulunan bir diğer doğa harikası da Baklabükü Koyu’dur. Marmaris koyları tekne turu rotalarının seçkin noktası Baklabükü’nde bulunan çam ve zeytin ağaçlarıyla çevrili turkuaz sular görülmeye değerdir. Bu noktaya karadan ancak arazi araçları ile ulaşılabilmesi koyun bakir ve tertemiz doğasının korunmasına yardımcı olur. Baklabükü Koyu; kampçılık, fotoğrafçılık, trekking, manzara seyretmek ve piknik için son derece uygundur. Koyda herhangi bir tesis bulunmadığından buraya gelirken ihtiyaç duyabileceğiniz eşyaları yanınıza almanızı tavsiye ederiz.

Kumlubük Koyu

Marmaris koyları haritasını inceleyenler pek çok farklı alternatif ile karşılaşır. Birbirinden büyüleyici Marmaris koyları ve plajları, manzaranın tadını çıkarmanıza imkân tanır. Kumlubük de en temiz Marmaris koylarının arasında yer alır. Barındırdığı doğal güzellikler ile öne çıkan Kumlubük, Turunç beldesinde ve Amos Koyu’na komşu bir konumda bulunur. Kumlubük Koyu’nun masmavi suları ve ferah havası kendinizi huzurlu hissetmenizi sağlar.

Çiftlik Koyu

Marmaris'in gezilecek koylarının arasında Çiftlik de bulunur. Çiftlik Koyu’na Marmaris Bozburun yolunun 30. kilometresinde bulunan Bayır köyü üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Marmaris tekne turlarını tercih ederek de bu benzersiz koya varabilirsiniz. “Gizli cennet” olarak da adlandırılan Çiftlik Koyu, doğa tutkunlarının favorilerinin arasında yer alır. Çiftlik Koyu, gün boyunca dinlenip manzaranın tadını çıkarabileceğiniz huzurlu bir bölgedir.

Gebekse Koyu

Marmaris koyları isimleri ile de ün salmıştır. Henüz pek çok kişi tarafından keşfedilmemiş Marmaris koylarının sayısı da bir hayli fazladır. Bozburun tarafında konumlanan Gebekse Koyu da keşfedilmeye değer doğa harikalarından bir tanesidir. Mavi yolculukların keyifli duraklarından olan Gebekse, Çiftlik Koyu’na yakın bir noktada bulunur. Gebekse Koyu’nun şirin plajı, mavinin binbir tonunu keyifle izlemenize olanak tanır. Dalış sporu için elverişli olan deniz, su altında bulunan rengârenk doğal güzelliklere yakından tanıklık etmenizi mümkün kılar. Buraya geldiğinizde eski bir kiliseye ait olan tarihî kalıntıları da görebilirsiniz. 

Bördübet Koyu

Datça Yarımadası’nın Gökova Körfezi’ne kavuştuğu noktada ziyaretçileri doğa harikası Bördübet Koyu karşılar. Koy, kulağa ilginç gelen adını İngilizce kuş yatağı demek olan “bird’s bed” kelimesinden alır. Bunda, zamanında Bördübet Koyu’nda konaklayan İngiliz askerlerini kendilerine hayran bırakmış olan sayısız kuş türünün ve muhteşem bitki örtüsünün payı vardır. Bördübet Koyu, eşsiz doğal güzelliklere sahiptir. Burada, bungalovda ya da çadırda konaklamanız mümkündür. Bördübet, 1 km uzunluğundaki plaja kavuşan 600 metrelik bir dereye ev sahipliği yaptığı için diğer koylardan ayrılır. 

En çok tercih edilen Marmaris koylarını sizler için inceledik. Marmaris'te mavi yolculuk ve tekne turları için sayfalarımızı ziyaret ederek birbirinden güzel gulet, katamaran, motoryat ve yelkenli seçeneklerini inceleyebilir ve rezervasyon için bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Antalya Koyları ve Plajları
  • Karaburun Koyları ve Karaburun Gezi Rehberi
  • Datça Koyları ve Plajları
  • Çeşme Koyları ve Plajları
  • Hisarönü Gezi Rehberi
İlginizi Çekebilir