post picture

Gökova Gezi Rehberi

Sosyal imkanları, rengarenk sokakları, doğa ile iç içe günler geçirmenizi sağlayan eşsiz lokasyonuyla Gökova, içerisinde her kesime hitap edecek imkanlar barındırıyor. Gökova hakkında genel bilgiler, konaklama imkanları, Gökova körfezi ve Gökova’nın tüm güzellikleri sizin için hazırladığımız bu rehberde. Gelin bakalım Gökova'da gezilecek yerler nerelerdir. 

Gökova Nerede?

Farklı yerler keşfetmek isteyenlerin merak ettiği sorulardan bir tanesi de “Gökova Körfezi nerede?” sorusu. Ege bölgesinde yer alan bu güzel şehrin en güzel manzaralarına ev sahipliği yapan Gökova, Türkiye’nin en güzel plajlarına sahip ve yaz aylarının nabzını tutan Muğla’nın nispeten sakin bir beldesi. Tatilinde nispeten sakinlik arayanların tercih edebileceği Gökova, Muğla’nın Ula ilçesine bağlıdır. 

Gökova’ya Nasıl Gidilir?

Gökova, Marmaris’e yaklaşık 30 km mesafe uzaklıkta bulunuyor. Marmaris’e geldiğinizde Gökova’ya gitmek için tekne turu imkanını değerlendirebilirsiniz. Günübirlik tekne turları ile kısa bir sürede Gökova körfezine gidebilir, keyifli bir gün geçirebilirsiniz. 

Muğla’nın Ula ilçesine bağlı Gökova’ya aynı zamanda karayolunu kullanarak da gelebilirsiniz. Yapmanız gereken, öncelikle Muğla’ya ulaşmak… Ardından Aydın - Muğla yolu üzerinden Gökova’ya 1 saat gibi bir sürede ulaşabilirsiniz. 

Gökova’da Gezilecek Yerler

Sıcak yaz aylarında ya da çiçeklerin açmasıyla gelen baharda keyifli bir tatil için Ege’nin büyüleyici atmosferini tercih etmek isteyen ancak karar veremeyenler için söyleyebiliriz ki Gökova sizi en çok memnun edecek destinasyonlar arasında ilk sıralarda yer alıyor... 

Gökova Körfezi

Bakan herkese rüya gibi bir manzara sunan Gökova Körfezi, kimi zaman karşılaşabileceğiniz sisler içindeki görüntüsü kimi zaman muhteşem gün batımı ile Türkiye’de görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Yol kenarlarında bulunan park yerlerine arabanızı çekerek muhteşem manzaranın tadını çıkarabilir ya da yolun kıvrımlarını takip ederek çamlarla dolu bir yoldan Gökova Akyaka’ya gidebilirsiniz. 

Gökova Körfezi yalnızca muhteşem bir manzara değil aynı zamanda keyifli vakit geçirebileceğiniz temiz plajlar, değerli bir tarihle bezenmiş harika bir doku, Gökova körfezini keşfedebileceğiniz mavi tur imkanı, gezilecek küçük büyük Gökova köyleri ve sahil kenarındaki restoranları ile Gökova körfezi mutlaka uğramanız gereken cennet köşelerinden.

Gökova Akyaka

Çınar plajı ve Akyaka plajının bulunduğu Gökova Akyaka köyü, yemyeşil atmosferiyle size derin bir nefes almanız için büyük bir imkan sunuyor. 2010 yılından bu yana “Yavaş Şehir” ünvanıyla anılan Akyaka’da tüm stresinizden uzak olabileceğiniz bir imkanı yakalıyorsunuz! Sevdiklerinize minik hatıralar götürmek için gezebileceğiniz bir çarşısı, doğal tatları ve harika restoranları ile mutlaka görmeniz ve güzelliğini deneyimlemeniz gereken yerlerden. 

Akyaka’da güzel bir gün geçirmek istiyorsanız denize girebilir, doğasında bir yürüyüşe çıkabilir, yıllar içinde turizm cenneti haline gelmiş beldenin sokaklarında yeni deneyimler yaşayabilirsiniz. 

Gökova Azmak Nehri

Kaplumbağalar, ördekler ve daha nice sevimli hayvan dostumuz ile karşılaşabileceğiniz Gökova Azmak Nehri, yapabileceğiniz birçok aktiviteyi de içinde barındırıyor. Dilerseniz motorla gezinti yapabilir, isterseniz nehir kenarındaki balık restoranlarından birinde harika bir akşam yemeği yiyebilirsiniz. Birbirinden güzel doğa harikalarının bir arada bulunduğu Gökova Azmak Nehri, kesinlikle görmeden geri dönmemeniz gereken bir lokasyon… 

Kleopatra (Sedir Adası) ve Kleopatra Plajı

Gökova Körfezi içinde bulunan Kleopatra Adası, bir diğer adıyla Sedir Adası olarak anılmaktadır. Altın sarısı rengindeki kumsalı ile büyüleyecek bir güzelliğe adım atmanızı sağlayan Kleopatra plajı Marmaris bölgesinin görülmesi gereken en etkileyici plajlarından. 

Yalnızca doğal güzelliği ile değil aynı zamanda antik şehir kalıntılarının bulunmasıyla da dikkat çeken Kleopatra Adası tarihe, keşfetmeye, dinlenmeye ve eğlenmeye meraklı olan herkes için biçilmiş bir kaftan!

Gökova Akbük Koyu

Yatların en uğrak noktalarından biri olan Gökova Akbük Koyu, Gökova Akyaka’ya 24 km uzaklıkta. Eğer sakin atmosferini ve duru güzelliğini tercih edip Gökova Akbük Koyu’nda konaklamak isterseniz aynı zamanda birbirinden çeşitli konaklama imkanları sunuyor; apart oteller, pansiyonlar, kamp alanları ile farklı konaklama çeşitlerini tercih eden herkese hitap ediyor. 

Özellikle kamp yapmak isteyenler için kamp alanı Akbük Koyu’nu tercih etme sebeplerinin başında geliyor. Eğer siz de Akbük Koyu’nun muhteşem güzelliğinde kamp yapmak isterseniz bu imkanı değerlendirebilirsiniz.

Gökova’da Yapılabilecek Aktiviteler

Sevdiklerinizle gezmek, keyifli vakit geçirmek, yeni deneyimler elde etmek, Gökova’nın eşsiz manzarasında harika anılar biriktirmek, sahil kenarındaki restoranlarda vakit geçirmek bir yana dursun; Gökova’da deniz ve doğayı sevenler için keyifli aktiviteler bulunuyor.

Gökova Körfezinde Kitesurf ve Kiteboard

Gökova Körfezi doğa sporlarını sevenler için harika bir imkan sunuyor: Kitesurf ve Kiteboard. Körfezin kıyısında bulunan Akçapınar plajında Kitesurf ve Kiteboard dersleri veren merkezden ilgilendiğiniz bu sporlara dair dersler alabilir ve siz de Akçapınar Plajında spor yapmanın tadını çıkarabilirsiniz.

Gökova Körfezi Mavi Tur 

Gökova körfezi boyunca muhteşem bir mavi tura ne dersiniz? Mavi tur ile birlikte Gökova, Bodrum arasında koy koy gezebilecek ve harika manzaraları yeniden keşfedeceksiniz.

Gökova’da tekne turu yapmak isteyenler için birçok tur firması hizmet veriyor. Gökova tekne turu fiyatları seçtiğiniz tur firmasına göre değişkenlik gösterebiliyor. Gökova tekne turu Akbük, İngiliz Limanı turu, Günlük turlar, Azmak turu gibi farklı lokasyonlara yapılabiliyor. Siz de Gökova tekne turu ile çevrenizi keşfetmek istiyorsanız Gökova tekne turu fiyatları 2023 yılı güncel bilgileri öğrenmek için tur bizimle iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz. 

Akyaka'da tekne turuna çıkmayı düşünüyorsanız; Gökova, Akyaka Tekne Turu sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Gökova Konaklama İmkanları

Yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çeken Gökova sunduğu farklı otel imkanları ile her kesime hitap ediyor. İsterseniz her şey dahil otellerde konaklayabilir isterseniz pansiyon ve apartları tercih edebilirsiniz. Gökova otelleri arasında birçok butik otel imkanı da bulabilirsiniz. 

Gökova otelleri fiyat açısından uçuk olmayan rakamlarda size konaklama fırsatı sunuyor. Bölgenin harika coğrafyasında bütçenize uygun Gökova otellerini hemen bulabilir ve yerleşebilirsiniz. Doğa ile iç içe bir konaklama deneyimi geçirmek için Gökova körfezinin farklı lokasyonlarında yer alan otelleri değerlendirebilirsiniz. 

Gökova Körfezi'nde mavi tur için Bodrum çıkışlı veya Marmaris çıkışlı gulet, katamaran, yelkenli veya motoryatlarımızla mavi tur keyfini yeşil ve denizin uyumuyla yapın! Ayrıntılı bilgi için iletişime geçebilirsiniz..

Son Blog Yazıları
  • Yunan Adalarını Keşfe Çıkın
  • Gökçeada Gezi Rehberi - Koyları ve Plajları
  • Kekova Gezi Rehberi - Koyları ve Plajları
  • Söğüt Gezi Rehberi - Koyları ve Plajları
  • İstanbul'da Gezilecek Yerler
  • Karaburun Koyları ve Karaburun Gezi Rehberi