post picture

Gökçeada Gezi Rehberi - Koyları ve Plajları

Ege Denizi’nin incisi konumunda olan Gökçeada, Türkiye’nin batıdaki en son sınırı diyebiliriz. Güneşin battığı bu güzel ada da tatil planlıyorsanız, gezilecek yeleri, plajları ve koyları hakkında derinlemesine hazırladığımız bilgileri okuyabilirsiniz. Gökçeada gezi rehberi sayesinde tatilinizde gideceğiniz noktaları önceden planlayabilir, konaklamanızı şekillendirebilir ve neler ile karşılaşacağınızı tahmin edebilirsiniz. 

Gelin sizin için hazırladığımız Gökçeada gezisi yazımızı inceleyelim.

Gökçeada Gezilecek Yerler

Gökçeada temelde köylerden oluşsa da bir ada görünümün yanında doğal harikalara da ev sahipliği yapmaktadır. Birçok gezilecek yerlere ev sahipliği yapan Gökçeada, plajları ile de sizi kendine hayran bırakacak diyebiliriz.

Gökçeada Kent Müzesi

Gökçeada gezi rehberi içerisinde ilk uğrayacağınız noktalardan biri olan Gökçeada Kent Müzesi ile adanın geçmişine derinlemesine bir yolculuk yapabilirsiniz. Müze içerisinde adanın tarihsel ve sosyo kültürel geçmişine tanıklık ederek, tatilinize farklı bir pencere açabilirsiniz. Sadece hafta içleri açık olan Gökçeada Kent Müzesi’ni sabah 9:00 ve akşam 19:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Gökçeada Rum Köyleri

Halen birçok Rum’un ikamet ettiği Rum Köyleri’ni de ziyaret ederek Gökçeada’nın mistik havasına tanıklık edebilirsiniz. Bademli, Zeytinli, Tepeköy, Dereköy ve Kaleköy olarak adlandırılan Rum Köyleri’nin sokaklarında kaybolabilir, harika fotoğraflar çekme fırsatı yakalayabilirsiniz. Ayrıca taş evlerde hala oturan Rumlar ile konuşma fırsatı yakalamanızda mümkün.

Gökçeada Tepeköy Çınaraltı

Bir yandan Yunanistan manzarası bir yandan da Ege Denizi manzarasını gözlemleyebileceğiniz Tepeköy Çınaraltı’da Gökçeada gezi noktaları arasında yer alıyor. Tepede bulunan çınar ağacının gölgesinde manzara eşliğinde çayınızı yudumlayarak vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca sıcak yaz günlerinde de Gökçeada’nın en serin noktalarından biri olduğunu söyleyebiliriz. Unutulmaz bir deneyim elde etmek için ise sevdiğinizle birlikte gün batımını izlemek için akşama doğru çıkabilirsiniz.

Tuz Gölü         

Gökçeada gezi rehberi içerisinde bir başka mistik yer ise Tuz Gölü diyebiliriz. Kum setlerinin bir duvar örmesi sonucu oluşan bu gölü ziyaret ederek, unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz. Özellikle fotoğraf çekme meraklısı iseniz sonbahar aylarında yağmur sularının gölü doldurması ile flamingoların konaklama noktası olan bu gölde, bol bol harika fotoğraf elde edebilirsiniz. Ayrıca yöre sakinlerinin dolunay vaktinde Tuz Gölü’nde yürümelerine eşlik ederek farklı bir deneyim elde edebilirsiniz.

Gökçeada Sualtı Milli Parkı

Türkiye’nin ilk ve tek sualtı milli parkında dalış yapmak ve güzel bir geçirmek kim istemez. İşte Gökçeada gezilecek yerler arasında bulunan bu sualtı parkı sayesinde dalış keyfini de tatilinize sığdırabilirsiniz. Birçok deniz canlısının konakladığı bu sualtı milli parkında dalış gerçekleştirerek, adanın ev sahipleri hakkında yakından bilgi edinebilirsiniz.

Peynir Kayalıkları

Kaleköy Limanı’ndan 15 dakikalık bir mesafede bulunan Peynir Kayalıkları’nı bot ile ziyaret ederek, Gökçeada gezilecek yerlerin en popüler noktasına ulaşabilirsiniz. Peynir Kayalıkları efsanevi hikayesini de yakından incelerken dinleyebileceğiniz, bu doğal manzaraya bakmaya doyamayacağınızı belirtebiliriz. Gökçeada’nın dalgalı ve rüzgarlı tarafında olan bu kayalıklar Kuzu Limanı’ndan ise 5 dakika gibi kısa bir mesafede bulunmaktadır.

Gökçeada Kaya Mezarları

Gökçeada’nın daha eski bir tarihe sahip olduğunu bizlere gösteren kaya mezarlarını da ziyaret ederek kültürel bir turu tamamlayabilirsiniz. Hangi dönemden kaldığı bilinmeyen bu kaya mezarları, büyük bir kaya oluşmuş iki adet mezardan oluşmaktadır. Vaktiniz var ise ve farklı bir deneyim elde etmek istiyorsanız ziyaret edebileceğiniz noktalardan biri diyebiliriz.

 

Gökçeada Plajları ve Koyları

Gökçeada gezisi sırasında denizin, kumun ve güneşin tadını çıkarmak istiyorsanız mükemmel plajlar da vakti geçirerek tüm senenin yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz. Gökçeada’da bulunan plajlar ve koylar sayesinde gerçekleştireceğiniz Gökçeada tekne turu ile de unutulmaz bir tatil yaşayabilirsiniz. Gökçeada’da denize girebileceğiniz noktalardan bazıları ise;

  • Aydıncık Plajı
  • Laz Koyu
  • Yuvalı Plajı
  • Gizli Liman
  • Yıldızkoy
  • Marmaros
  • Kuzulimanı Plajı

Gökçeada Nerede ve Nasıl Gidilir?

Gökçeada gezi rehberi için en çok sorulan sorulardan biri ise Gökçeada nerede ve nasıl gidilir, diyebiliriz. Gökçeada, Çanakkale’ye bağlı bir ilçe konumunda olsa da kara yolu ile ulaşım mümkün değil. İçerisinde bir adet havalimanı barındırsa da adaya en sık kullanılan ulaşım şekli feribot olmaktadır. Eceabat’ın Kabatepe Bölgesi’nde bulunan Kabatepe Limanı’ndan kalkan arabalı feribotlar sayesinde Gökçeada’ya kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Aracınız ile birlikte binebileceğiniz feribot ortalama 2 saat sürmektedir. 2 saatlik bir yolculuğun ardından Gökçeada’ya ulaşarak tatilinizin tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz.

Gökçeada’da Nerede Kalınır?

Gökçeada gezisi sırasında konaklama seçeneklerinizin de oldukça fazla olduğunu söyleyebiliriz. Birçok konaklama çeşidini barındıran ada da ister hotel, ister butik otel, ister kamp ve karavan şeklinde konaklama yapabilirsiniz. Ayrıca taş evlerin ev sahipliği yaptığı pansiyonlarında da konaklamak oldukça keyifli diyebiliriz. Buna ek olarak Gökçeada tekne kiralama hizmetlerinden faydalanarak uzun konaklamalı bir tekne kiralayabilirsiniz.

Gökçeada’da Ne Yenir?

Gökçeada, diğer birçok adanın aksine nüfusunun fazla olması ve korunmuş doğası nedeniyle birçok çeşit lezzeti masalara koyabilmektedir. Gökçeada’da yapacağınız Ege kahvaltısı ile güne mükemmel bir şekilde başlayabilirsiniz. Bununla birlikte sayısız deniz mahsülünü tadarak güzel bir akşam yemeği yiyebilir, Ege’ye has zeytinyağlıları da deneyimleyebilirsiniz. Taze tutulmuş balıklar ile sevdiklerinizle birlikte güzel bir yemek yiyebilirsiniz. 

Gökçeada Tekne Turu

Hem dalış yapabileceğiniz hem de denizin tadını çıkarabileceğiniz Gökçeada tekne turları sayesinde farklı bir deneyim elde ederek, Gökçeada’ya tekrar gelmenin planını kurabilirsiniz. Birçok koy ve plaja ev sahipliği yapan Gökçeada’da tekne turu yapmanın keyfini çıkartırken, adanın mistik yapısına deniz üzerinden göz atabilirsiniz. Gökçeada tekne turları için sitemizi detaylı inceleyebilirsiniz.

Gökçeada Tekne Turu Fiyatları

Gökçeada tekne turu için en çok sorulan sorulardan birisi ise fiyat bilgisi oluyor diyebiliriz. Her bölgede olduğu gibi Gökçeada içerisinde de tekne turlarının fiyatları farklılık gösterebilmektedir. Turun günü birlik mi olacağı yoksa uzun konaklamalı tekne kiralama mı olacağı, teknenin mimari yapısı, istenilen personel sayısı gibi farklılık tekne turlarında fiyat farklılıklarına neden olabilmektedir. Siz de Gökçeada’ya gitmişken tekne turu yapmanın tadına varmak istiyorsanız, Gökçeada tekne turları sayfamızı inceleyebilir, kiralama yapmayı düşünürseniz bizimle 0531 367 65 76 telefon numaramızdan veya iletişim formunu doldurarak iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Yunan Adalarını Keşfe Çıkın
  • Gökçeada Gezi Rehberi - Koyları ve Plajları
  • Kekova Gezi Rehberi - Koyları ve Plajları
  • Söğüt Gezi Rehberi - Koyları ve Plajları
  • İstanbul'da Gezilecek Yerler
  • Karaburun Koyları ve Karaburun Gezi Rehberi