post picture

Dikili Gezi Rehberi

Dikili, doğal ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkan bir ilçedir. Bölgede geçim kaynağı tarım ve hayvancılıktır. Sahil kesimindeyse balıkçılık yaygındır. Gezerken sık sık zeytin ve portakal ağaçlarına rastlarsınız. Bölge'de pamuk üretimi de yapılır. Yolculuk ederken yol kenarlarında sıra sıra dizili pamuk ve ayçiçeği tarlalarını görebilirsiniz.

Dikili Nerede?

Dikili İzmir'in kuzeyinde ve İzmir merkeze 120 km uzaklıkta, Midilli Adası'nın karşısında yer alan bir ilçesidir. Ege Denizi'ne kıyısı bulunur. Komşu ilçeleri Ayvalık, Bergama ve Aliağa'dır.

​​​​Dikili Ne Zaman Gidilmedi?

İnsanlar Dikili'de daha çok denize girmeyi tercih ettiğinden özellikle yaz aylarında ziyaretçilerine ev sahipliği yaptığı söylenebilir. Siz de yaz aylarını tercih edebilirsiniz.  Ayrıca balık yakalamaktan zevk alıyorsanız, yılın diğer aylarında günlük avlara çıkabilirsiniz. 

Dikili Gezilecek Yerler

Atatürk Botanik Bahçesi

Türkiye'nin kamuya açılmış ilk bahçesi olan Atatürk Botanik Bahçesi, otuz hektarlık alan üzerinde kurulmuştur. Dikili'nin her tarafından görüşebilmek özelliği olan bu bahçede bitkilerle ay yıldız şeklinde "Ata" kelimesi oluşturulmuştur. Binlerce bitki çeşidiyle oluşturulmuş bu renkli bahçeyi bir de yakından görmelisiniz.

Atarneus Antik Kenti

Atarneus kelimesi "ana tanrıça kaynağı" anlamına gelmektedir. Kent de ismini çevresindeki sıcak su ve pınarlardan dolayı buradan almıştır. Çeşitli ev kalıntılarının zamanla aşınıp şekillendirdiği yapılar görülmeye değerdir. Atarneus Antik Kenti ilçe merkezine 4 km uzaklıkta bulunur.

Çandarlı Kalesi

Dikili'nin Çandarlı mahallesinde bulunan bu kale günümüze kadar en iyi korunmuş kalelerden biridir. Bu kaleye çıktığınızda Çandarlı'yı kuş bakışı seyredebilirsiniz. Kaleye giriş için ücret alınmıyor. Kalenin yanında bir kafe bulunuyor. Burada bir şeyler içip sohbet edebilirsiniz. Kafenin hemen ilerisindeyse Çandarlı Sahili bulunuyor. Buranın suyu serindir fakat oldukça temizdir. Sahilde balık, mısır, dondurma yiyebilirsiniz. Çandarlı Sahili yakınında kurulan ufak pazarı gezebilirsiniz. Çandarlı, İzmir merkeze yaklaşık 90 km uzaklıktadır. İzmir'den otobüsle gitme imkanı da bulunuyor.

Kalem Adası

Bademli Köyü'ne bağlı Kalem Adası taş yolları, palmiye ve zeytin ağaçlarıyla rahatlatıcı bir tatil yeridir. Dikili merkeze yaklaşık 10 km uzaklıkta olan adada kano ile gezebilir, huzur verici görüntüsüyle gün batımını seyredebilir, yumuşak kumlu sahilinde dolaşabilirsiniz. Ada'da yalnızca bir tane konaklama mekanı olduğunu söylemek gerekir. Bu otelin sağladığı bot imkanından faydalanabilirsiniz.

Garip Adası

Kalem Adası'nın yakınlarında yer alan bu güzel ada el değmemiş güzellikleriyle ziyaretçilerini karşılıyor. Ada Bademli Limanı'nın tam karşısında yer alıyor. Adada maalesef konaklama alanı bulunmamaktadır. Konaklamak için yakınında bulunan Kalem Adası'nı tercih edebilir veya Bademli Limanı'ndan kiralayabileceğiniz tekneyle birkaç saatliğine adayı ziyaret edebilirsiniz. Birkaç saatliğine dahi olsa adayı gezmeniz tavsiye edilir. Aynı şekilde Dikili'den de günübirlik düzenlenen Dikili tekne turları ile de adaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Bu bölgedeki uygun tekneler ve tur ücretleri için www.tekneveyat.com üzerinden kaptanlarla iletişime geçebilirsiniz. 

Dikili Gece Hayatı

Dikili'de gece hayatının sakin olduğu söylenebilir. Aşırı yüksek sesli müziklerden ve abartılı eğlencelerden uzak mekanlar yaygındır. Eğlenmek istiyorsanız beach clubları tercih edebilirsiniz.

Dikili Nerede Kalınır?

Tercih edebileceğiniz çok sayıda otel ve pansiyon bulunur. Bütçenize uygun bir oteli tercih edebilirsiniz. Merada Termal Tatil Koyu, Taşev Butik Otel, Dikili Sunset Hotel, Dikelya Hotel bunlardan birkaçıdır. Ayrıca Dikili kıyılarında farklı boy ve tarzdaki yatlarla konaklamalı Dikili Mavi Turları da değerlendirilebilir. Tekne ve Yat üzerinden tur birilerini sorabilirsiniz. 

Dikili Tekne Turu

İzmir Dikili'de mükemmel turkuaz sularda denizin tanıdı çıkartıp, kara yoluyla gidilemeyen ada ve koyları keşfedebilirsiniz!

Dikili hakkında sizlere bilgi vermeye çalıştık. Dikili'de tekne kiralama için sayfamızı ziyaret ederek birbirinden güzel gulet, motoryat ve yelkenli seçeneklerini inceleyebilir ve rezervasyon için bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Antalya Koyları ve Plajları
  • Karaburun Koyları ve Karaburun Gezi Rehberi
  • Datça Koyları ve Plajları
  • Çeşme Koyları ve Plajları
  • Hisarönü Gezi Rehberi