post picture

Bodrum'un En Güzel Koy, Ada ve Plajlarını Sizler için Seçtik

Ülkemizin en popüler tatil beldelerinden olan Bodrum, müthiş doğası ve sınırsız aktivite seçenekleriyle Ege’nin en özel köşelerinden biridir. Bölge, yemyeşil ormanları ve narenciye bahçeleri ile çevrili tatil mekânlarıyla ziyaretçilerini karşılar. Begonvillerle süslü bembeyaz Bodrum evleri, görenleri ilk bakışta kendine âşık eder. 

Doğal ve tarihî zenginlikleri ile tatilcileri büyüleyen bu yöre, büyükçe bir yarımada üzerine kurulu olduğu için yüzlerce irili ufaklı koya da ev sahipliği yapar. Bodrum tatil köyü, koyları ile denizin ve güneşin keyfini birçok farklı şekilde çıkarmayı mümkün kılar. Şöhreti ülke sınırlarını aşan Bodrum tatil koyları, her yıl yüzlerce yerli ve yabancı turisti mavi sularında dinlendirici bir yolculuğa çıkarır. Türkiye’nin meşhur mavi rotası üzerinde inci taneleri gibi sıralanan Bodrum Gökova Koyları, görülmeye değer yerler arasındadır. 

İasos Koyu

Bodrum, İasos Koyu

Bir adı da Kıyıkışlacık olan İasos Koyu, üç tarafı denizle çevrili müthiş bir dinlenme mekânıdır. İasos; gezilecek Bodrum koyları arasında sakin ve huzurlu ortamıyla öne çıkar. Adını yakınlarında bulunan antik İasos kentinden alan koy, tarihî güzelliklerinin yanında laciverte çalan deniziyle görenleri kendine hayran bırakır. Bölgeye geldiğinizde tekne turlarıyla Bodrum Güllük koylarını ziyaret etmeniz de mümkündür. Sabah ve akşam teni okşayan ılık meltemi ile misafirlerini karşılayan İasos Koyu, sizi her yıl bu eşsiz deneyimi yaşamaya davet eder.   

Mazı Koyu

Bodrum’un en güzel koyları arasında el değmemiş doğaya sahip olan birçok yer bulunur. Bodrum koyları harita üzerinden incelediğinde bazı yerlere yalnızca tekneyle gidilebildiği görülür. Hepsi birbirinden eşsiz manzaralara sahip bu yerler, en güzel Bodrum plajlarına ev sahipliği yapar. Az bilinen Bodrum koylarında güneşlenip yüzmek gerçekten paha biçilemez bir deneyim yaşatır. 

Bodrum, Mazı Koyu
Bodrum’a yaklaşık 50 km mesafede, Gökova Körfezi yanında bulunan Mazı Koyu da bu korunmuş doğa harikalarından biri. Mazı; sizi yemyeşil bitki örtüsü, asırlık ağaçları ve Ege’nin berrak sularıyla karşılar. Keşfedilmemiş Bodrum koyları arasında ayrı bir güzelliğe sahip olan beldede kendinizi tamamen özgür hissedebilirsiniz. Bu lokasyonda bulunan Mazıköy, Sedef ve Ilgın Koyları da görülmeye değer.                  

Camel Beach

Camel Beach, Kargı Koyu

Çöl esintileriyle Sahra’yı anımsatan Bodrum koyları arasında yer alan Camel Beach, adını burada dolaşan develerden alır. Ortakent Yahşi bölgesinde bulunan Camel Beach’e geldiğinizde bu etkileyici hayvanları yakından görme ve deve turuna çıkma şansınız da bulunur. Kargı Koyu olarak da bilinen bu lokasyonda sonsuzluğa uzanan kum tepelerinin arasında beliren nadir zambaklarla karşılaşmak unutulmaz bir deneyim yaşatır. Keşfedilmeyi bekleyen doğa harikası Camel Beach’e, Ortakent Yahşi yolu üzerinden ulaşabilirsiniz. Bodrum merkezinden çıkacağınız keyifli tekne turlarıyla da burayı görmeniz mümkündür. 

Aspat Koyu

Bodrum Karaincir, Aspat Koyu

Bodrum Karaincir mevkiinde bulunan Aspat Koyu, büyüleyici manzarası ve turkuaz renkli deniziyle misafirlerini karşılar. İsmi türkülere konu olan koy, berrak suları ve güzel sahili ile öne çıkar. Bölgede, gün boyu yürüyüp güneşlenmeye doyum olmaz. Tatil için Aspat’ı tercih ettiğinizde çeşitli plajlar, restoranlar ve butik konaklama tesisleri sizi bekler. Ayrıca bölgede, Venedik Kalesi gibi görülmeye değer tarihî mekânlar da bulunur. Aspat’a geldiğinizde bu bölgeleri ziyaret ederek yöresel lezzetleri tadabilirsiniz. Ayrıca merkeze doğru yol alırken Bodrum Bitez koylarına uğrayarak yeni yerler keşfedebilirsiniz.            

Günbatımı Plajı

Bodrum Turgutreis Koyu, Günbatımı Plaj

Bodrum Turgutreis Koyu, meşhur Günbatımı Plajı ile tatilcileri kucaklar. Bodrum’un en güzel plajı olarak da anılan bu yer, şöhretini eşsiz gün batımı manzarasına borçludur. Bölgeye geldiğinizde Kos olarak bilinen adayı karşınıza alarak serin sulara dalarak eşsiz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Özellikle akşamları bölgede gün batımını izleyerek romantik yürüyüşler yapabilirsiniz. 

Bağla Koyu

Ortakent Yahşi ve Akyarlar arasında konumlanan Bağla Koyu

Ortakent Yahşi ve Akyarlar arasında konumlanan Bağla Koyu, Bodrum merkezine 14 kilometre uzaklıkta bulunur. Yarımadanın dillere destan doğal güzelliklerini, Bağla’da keşfedebilirsiniz. Keyifli ve huzurlu mekânlarıyla bölge, sakin bir tatil geçirmenize imkân tanır. Merkeze yakın konumu ve ulaşım olanakları ile tatilcileri cezbeder. Gezilecek Bodrum koyları arasında yer alan belde; deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmaya fırsat verirken geceleri merkezde eğlenmenize de olanak tanır. Şehirden kalkan Turgutreis minibüsleriyle yaklaşık yarım saatlik bir yolculuğun ardından Bağla’ya ulaşabilirsiniz. 

Fener Plajı

Bodrum, Akyarlar'da Fener Plajı

Yarımadanın güneybatı kıyısında Akyarlar’da uzanan Fener Plajı, Bodrum’un en geniş ve doğal kumsallarına ev sahipliği yapar. Ziyaretçilerini ılık meltem rüzgârlarıyla karşılayan bu yer, adını Hüseyin Burnu Feneri olarak bilinen yerden alır. Bodrum’a 20 kilometre mesafede bulunan Fener Plajı, çeşitli su sporlarına da ev sahipliği yaptığı için yerli ve yabancı ziyaretçileri cezbeder. Burada mayıs ve ekim ayları arasında rüzgâr ve uçurtma sörfü yapan sporcuları izlemek mümkündür. Plajda, bu adrenalin dolu aktiviteleri denemek üzere eğitimlerine katılabileceğiniz sörf okulları da bulunur.       

Karaada 

Bodrum Körfez'indeki Karaada Koyu

Heyecan verici bir tatil rotası olan Karaada Koyu, Bodrum Körfezi içinde yer alan bir tatil rotasıdır. Burası; şahsi yelkenlilerin ve yatların en popüler demirleme noktalarından biridir. Yerleşim bulunmayan adaya geldiğinizde, kıyıda sevimli eşeklerle karşılaşmanız muhtemeldir. Rengârenk balıkların yüzdüğü Karaada, su altı dünyası ile de görülmeye değer bir bölgedir. Turkuaz suları, kendi gözlerinizle keşfetmek için scuba ya da şnorkel gezilerine katılabilirsiniz. Karaada, Bodrum koyları tekne turuyla da ziyaret edilebilir. Buraya kendi teknenizle ya da mavi turla geldiğinizde adanın hemen karşı kıyısında kalan Bodrum Kargıcak Koyu sizi bekler.   

Adaboğazı (Akvaryum) Koyu 

Bodrum Adaboğaz'ı, Akvaryum Koyu

Tekne ve mavi turların vazgeçilmez rotalarından bir tanesi de Bodrum Akvaryum Koyu’dur. Gümbet’in batı ucunda konumlanan küçük küçük koylardan oluşan Adaboğazı, tam anlamıyla bir doğa harikasıdır. Buradaki denizin kristal parlaklığında olması, bölgenin zaman içinde Akvaryum adıyla da anılmasına vesile olmuştur. Koya Bitez Marina’dan çıkıp yarımada boyunca devam eden trekking rotasını takip ederek gelmeniz de mümkündür. Bu keyifli yürüyüş, uzaktan masmavi güzelliği daha da belirginleşen Akvaryum Koyu manzarasıyla son bulur. Bodrum Gümbet koylarına yapılan tekne turlarına katılarak bu eşsiz bölgeyi ziyaret edebilirsiniz. 

Ortakent Yahşi Koyu 

Bodrum merkezine yakın mesafedeki kaçış noktalarından bir tanesi de ılık denizi, ince kumlu plajı ve narenciye bahçeleri ile ünlenen Ortakent Yahşi Koyu olur. Bodrum’un en yüzülesi denizlerinden birine ev sahipliği yapan bu bölgeye ulaşmak oldukça kolaydır. Yarımadanın tam ortasında konumlanan Ortakent Yahşi, bölgenin en uzun sahillerden birine ev sahipliği yapar. 

Bodrum, Ortakent Yahşi Koyu
Yolunuz bu coğrafyaya düştüğünde mutlaka görmeniz gereken rotalar da mevcuttur. Göltürkbükü mevkiinde yer alan Cennet Koyu Bodrum’un en ünlü doğal güzelliklerinden biri olur. Tekne rotalarının da vazgeçilmez duraklarından olan ormanlarla çevrili Bodrum Cennet Koyu, doğayla aranızda hiçbir engel bırakmayan saf bir bölgedir. Merkezden kuzeye doğru yapacağınız kısa bir yolculukla ise Bodrum Torba koylarını görebilirsiniz. 

Bodrum, Torba'da Yer Alan Plaj

Mütevazı bir tatil kasabası görünümünü koruyan Torba’nın tertemiz plajları, yedi adet mavi bayrakla ödüllendirilir. Gümüşlük’ten sonra gelen Bodrum Yalıkavak Koyu ve Bodrum Gündoğan Koyu, yarımada üzerinde arka arkaya sıralanır. Daha kuzeydeki Bodrum Türkbükü Koyu; berrak denizi, beyaza boyalı evleri ve mis kokan mandalina bahçeleriyle ziyaretçilerine kucak açar. 

En çok tercih edilen Bodrum koylarını sizler için inceledik. Bodrum'da mavi yolculuk ve tekne turları için TekneveYat'ı ziyaret ederek birbirinden güzel gulet, katamaran, motoryat ve yelkenli seçeneklerini inceleyebilir ve rezervasyon için bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Antalya Koyları ve Plajları
  • Karaburun Koyları ve Karaburun Gezi Rehberi
  • Datça Koyları ve Plajları
  • Çeşme Koyları ve Plajları
  • Hisarönü Gezi Rehberi