post picture

Bodrum, Akvaryum Koyu

Bodrum'da Harika bir tekne turu sonrasında tekneden denize atlayıp serin sularla buluşacağınız Akvaryum Koyu tatilinizdeki duraklarınızdan biri olmalı. Aynı zamanda Akvaryum koyu açıklarına Bitez üzerinden patika bir yol kullanarak da ulaşmanız mümkün. Gündüzleri ise Akvaryum Koyu günübirlik hareket eden tekneleri durağı olmakta, yoğun bir ilgi görmektedir. Geceleri de demir atan birkaç tekneye rastlayabilirsiniz.

Akvaryum Koyu, doğanın güzellikleriyle donanmış, güzel sıcak ve samimi şeylerin hep birlikte olduğu büyük şehirlerin stresinden, trafiğinden uzaklaşmak isteyen herkesin gelebileceği çok güzel bir tatil mekanıdır. Özellikle mavi tur teknelerinin başlıca rotası olan Akvaryum Koyu, her sezon ziyaretçi akınına uğrayan Ege’nin muhteşem bölgelerinden birisidir. Eskiden Adaboğazı olarak bilinen bu koyda, tekneden suya baktığınızda dibe kadar net bir görüntü görebilirsiniz. Suyun berraklığı tekne turlarıyla gelen ziyaretçileri kendine hayran bırakmaktadır. Bodrum tekne kiralama ile size en uygun olan tekneyi kiralayarak bu eşsiz koyu rotanıza eklemelisiniz. Tertemiz, cam gibi denizi ve içinde yaşayan deniz canlılarıyla yöre halkı tarafından ismi verilen Akvaryum Koyu, Bodrum'da tüm Mavi Tur teknelerinin istisnasız uğradıkları yerlerden biri.

Akvaryum Koyu’na Nasıl Gidilir?

Genellikle deniz ile ulaşımı tercih edilen Akvaryum Koyu için kara yolu ulaşımı ile de gitme şansınız da bulmaktadır. Akvaryum Koyu’nun Bitez ile kara bağlantısı 2015 yılında açılmıştır. Önceden sadece mavi turların ya da tekne turlarının gelebildiği bu koya, 2015 yılı itibarıyla karadan ulaşım da mümkündür. Bitez ile Gümbet’in tam arasına denk gelen ve Adaboğazı olarak da geçen bu koya, doğa harikası bir yarımadayı yürüyerek ulaşabilirsiniz. Bunun için Bodrum Bitez üzerinden patika yolları kullanmanız gerekmektedir. Bu sayede tekne ile gitmek istemeyenlere alternatif sunulmaktadır.

Koyda treeking yaparak hem spor hem de doğal bir geziye katılabilirsiniz. Bitez’den başlayan treeking turu, Akvaryum Koyu’na kadar devam etmektedir.

Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği bu muhteşem beldede scuba diving, trekking ve tarihi geziler gerçekleştirebilirsiniz. Dalış gibi su altı sporlarına ilginiz varsa Akvaryum Koyu tam size göre. Pırıl pırıl denizi ve su altında bulunan balık, mercan gibi canlı çeşitliliğiyle görenleri adeta hayran bırakmaktadır. Scuba diving etkinliği ile mavi örtünün altında unutulmaz bir deneyim gerçekleştirebilirsiniz.

Blog yazımızda ayrıntılı bir şekilde Bodrum Akvaryum hakkında detayları vermeye çalıştık siz de  Bodrum tekne veya yat kiralama seçenekleri ve çok uygun fiyatlar için Bodrum tekne kiralama sayfamızı inceleyebilir, kiralama yapmayı düşünürseniz bizimle 0531 367 65 76 telefon numaramızdan veya iletişim formunu doldurarak iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Antalya Koyları ve Plajları
  • Karaburun Koyları ve Karaburun Gezi Rehberi
  • Datça Koyları ve Plajları
  • Çeşme Koyları ve Plajları
  • Hisarönü Gezi Rehberi