post picture

Akdeniz'in İncisi Kaş'ı Keşfedin

Hem doğa, hem tarih hem de kültürel bir merkez olarak, Türkiye'nin Akdeniz kıyı şeridinde, önemi ve bilinirliği her geçen gün biraz daha artan Kaş ve çevresinden bahsetmek istiyoruz. 

Kaş'ın etrafında adı bilinen Istlada, Apollonia, İsinda, Kyaenai gibi antik kentler yanında ismi bilinmeyen birçok harabe yeri vardır. Bunlar irili ufaklı antik yerleşimlerdir. Kaş özellikle dalgıç turizmi bakımında ülkemizin önde gelen merkezlerinden biridir.

Meis Adası'na en yakın noktayı oluşturan Kaş'ta tarihi eserleri ve doğa güzellikleriyle önemli turizm potansiyeli vardır. Bir dil gibi denize uzanan Çukurbağ Yarımadası üzerinde yakın zamanda yapılan oteller bulunur. Kaş'ın içinde Büyük Çakıl Plajı, Küçük Çakıl Plajı ve Akçagerme Plajı'nda, Hidayet'in Koyu'nda denize girmek mümkündür. Ayrıca kayıkla Limanağzı plajına gidilebilir.

Kaş'ın etrafında yer alan 6 adet mağaradan Kaş'a 18 km. uzaklıktaki Mavi Mağara, Aşırlı Adası Deniz Mağarası, güvercinleri ile ünlü Güvercinlik Mağarası en ünlü olanlardır.

Kaş'ta artan turizm faaliyetleriyle birlikte, trekking, dağcılık, rafting gibi doğa sporları da gelişmektedir. Gömbe'deki Yeşilgöl ve Uçarsu Şelalesi turist çeken doğa alanlarındandır. Akdağ'ın dibinde bulunan 1220 rakımlı bir yayla kasabası olan Gömbe Kaş'tan 65 km uzaklıktadır. 3015 m. yüksekliğindeki Akdağ ise Batı Toroslar'da Kızlar Sivrisi'nden sonra en yüksek zirvesidir.

Gömbe'de Komba antik kenti ve buradan 13 km. uzaklıkta Nisa antik kenti vardır. Ayrıca Kaş içinde Kandyba antik kenti vardır. Kaş'a 12 km uzaklıkta Phellos antik kenti bulunur.

Kaş'ta Gezilecek Yerleri

Kaş, Kekova, Kalkan bölgesinde ziyaret edilmesi önerilen pek çok yer bulunmaktadır. Sizlere bu konudaki ilk tavsiyemiz, kesinlikle, bu bölgede en azından bir gün, tekne turlarına katılıp, olmazsa olmaz bu aktivenin tadını çıkarmanızdır. Kaş tekne turları ve Kekova tekne kiralama hakkında daha detaylı bilgi için tıklayın!

Kekova Bölgesi

Turistik açıdan önemli olan Kekova'daki batık şehre Kaş'tan tekne ile gidildiği gibi karadan Üçağız'a gidilip kayıkla da gezilebilir. Kekova Bölgesi, Antalya İlinin batısında Demre ile Kaş İlçeleri arasında yer alan Kekova Adası ve daha küçük adacıkların çevrelediği çok özel koylardan oluşan gizli bir cennettir. Antik Likya bölgesinin tarih ile doğanın iç içe geçtiği çok özel bir bölgesidir. Bölge gezisinin başlangıç noktası Kale İskelesi Üçağız'dır. Araçınızı burada bırakarak tekne ile Kale (Simena)'ye gidebilir ve burada konaklayabilirsiniz. Yine tekne turu ile Kekova Adası - Batık Şehir, Tersane Koyu, Akvaryum koyu gibi yerleri gezip buralarda yüzebilirsiniz. Günübirlik tekne turlarına ve mavi turlar için haftalık kabin kiralama seçeneklerine rezervasyon için sitemizi kullanabilirsiniz. Kekova'da tekne turuna çıkmak isterseniz sayfamızı 🔗 Kekova Tekne Turu inceleyebilirsiniz. 

Saklıkent Kanyonu

Saklıkent Kanyonu, turizm açısından önemli bir yerdir ve ziyaretçi sayısı yüksektir. Eşen Çayının bir kolunun kaynağını barındırmaktadır. Kanyonun Antalya'ya yaklaşık 200 km, Fethiye'ye 47 km, Kaş'a ise 64 km uzaklıktadır. Kanyon içinde restoranlar, trekking rotaları bulunmaktadır. 

Kaputaş Plajı

Doğal sit alanı olan Kaputaş Plajı Kaş -  Kalkan kara yolu üstünde yer almaktadır. Bu çok özel doğa harikası plaj Kaş' a 20 km, Kalkan'a ise 10 Km uzaklıktadır. Bembeyaz, kalkerli kıyı ve çakıl yapısı nedeniyle, birden derinleşen koyda, mavinin ve beyazın müthiş buluşmasını seyredebilir, bu özel plajda kendinizi suya bırakabilirsiniz. 

Kaş hakkında  tekne kiralama için sayfamızı ziyaret ederek birbirinden güzel gulet, motoryat ve yelkenli seçeneklerini inceleyebilir ve rezervasyon için bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Antalya Koyları ve Plajları
  • Karaburun Koyları ve Karaburun Gezi Rehberi
  • Datça Koyları ve Plajları
  • Çeşme Koyları ve Plajları
  • Hisarönü Gezi Rehberi