post picture

Türkiye'de Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Koy

Ülkemizde cennet gibi, birbirinden güzel, ziyaret edilmesi gereken bir çok koy buluyor. Bu koylardan 5 tanesini sizin için derledik.

Dolungaz Koyu – Karaburun, İzmir

Kayalıklarla çevrili ve saklı bir koy olan Dolungaz, Karaburun’un Midilli’ye bakan kuzey sahillerinde yer alıyor. Anayoldan Koy’a giden toprak yolu gösteren dönüş tabelaları fark edilmez halde. Koyu bulmanın kolay olduğunu söylemek imkansız. Koya ulaşmak için mutlaka tecrübeli birisinden yol tarifi almanız gerekmekte. Dolungaz Koyu’nda herhangi bir tesis mevcut değil. Koy’un bulunduğu Karaburun’a ulaşım araçla İzmir'den yaklaşık 100 km sürüyor.

Delikli Koy – Çeşme, İzmir

Çeşme’de Alaçatı ve Ovacık arasında, sörf okullarının ters istikametine doğru Port Alaçatı’nın 5 km uzağında yer alıyor. Buraya Delikli Koy denmesinin nedeni ise zaman içerisinde oluşan delik şeklindeki bir kaya formasyonunun varlığı. Delikli Koy; çakıl taşlarıyla kaplı plajda güneşlenmek, gün batımını izlemek ve denizin tadını çıkarmak için oldukça ideal bir yer. Bu arada bu koyda beach bulunmuyor.

Kabak Koyu – Fethiye, Muğla

200 metrelik ufak bir kumsalı olan Kabak Koyu, Fethiye’nin Faralya köyünde bulunuyor. Ölüdeniz ile arasında 17 kilometre, Fethiye ilçe merkezi ile 30 kilometre mesafe bulunmakta. Kabak Koyu’nda yapılan en popüler aktiviteler arasında trekking ve tekne turları bulunuyor. Ayrıca Cennet Koyu ve Korsan Şehri gibi birçok yeri de tekne turuyla ziyaret edebilirsiniz. Kabak Koyu’na ulaşmak için, Fethiye Otogarı'ndan Faralya minibüslerine binebilir ve ardından Kabak Köyü'nden hareket eden kalkan servislere binebilirsiniz.

Sarsala Koyu – Dalaman, Muğla

Muğla’nın Dalaman ilçesinde bulunan Sarsala, berrak ve ılık denizi ile hem tatilcilerin hem de tekne sahiplerinin uğrak mekanlarından biri. Dalaman merkezden yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Dalaman’da karadan ulaşılabilen tek koy olan Sarsala, yaz dönemlerinde tatilciler tarafından oldukça fazla tercih ediliyor.

Gideros Koyu – Cide, Kastamonu

Batı Karadeniz’de bulunan Gideros Koyu, Cide’ye 0 kilometre uzaklıktadır. Gideros Koyu’na hem tekne hem kara yolu ile ulaşmak mümkün. Gideros Koyu’nda yatlar ve tekneler için demirleme imkanı bulunuyor. Karadeniz’de Ege koylarını anımsatan Gideros, burayı ziyaret edenleri muhteşem manzarasıyla ve berrak deniziyle kendisine hayran bırakıyor.

Elbette, Türkiye’de, burada sayamadığımız, listenin uzun versiyonunda sizlerle paylaşacağımız daha pek çok özel koy var. Eğer bu koyları farklı bir açıdan, denizden görmek isterseniz, web sitemizde size uygun pek çok kiralık tekne, motoryat ve gulet arasından seçim yapabilirsiniz.

Koylar sizi çağırıyor, durmayın!

Son Blog Yazıları
  • Çeşme'den Sakız'a Nasıl Gidilir?
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Yunan Adalarını Keşfe Çıkın
  • Yaz Aylarını Renklendir: Tekne Tatili
  • Tekne Tatili Sırasında Yapılacak Aktiviteler
  • Tekne Transferi