post picture

Söğüt Gezi Rehberi - Koyları ve Plajları

Ege ve Akdeniz’in harika birleşim noktası olarak kabul edilen Marmaris’e uğrayarak Söğüt gezisi gerçekleştirebilirsiniz. Marmaris Söğüt köyü plajı hem konumu, hem keşfedilmemiş olması ile diğer turistik yerlerden bir adım öne çıkıyor diyebiliriz. Antik kentleri, kendine has adası ve koyları ile sizi kendine hayran bırakacak olan Söğüt her anlamda güzel bir tatil yapmanıza olanak tanıyacaktır.

Marmaris Söğüt gezi rehberi ile Söğüt planından önce gezebileceğiniz noktaları sizin için hazırladık. Gelin birlikte Söğüt gezisinde uğramanız gereken noktaları birlikte inceleyelim.

Söğüt Gezilecek Yerler

Söğüt Köyü

Marmaris Söğüt’ün ilk duraklarından olan Söğüt Köyü, sessizlik ve sakinlik arayanlar için birebir. Küçük bir köy olan Söğüt Köyü, konaklama alanları taşlı plajı ve taş evleri ile sizi kendine hayran bırakacak diyebiliriz. Yazın sıcağında kendinizi serin denizine bırakabileceğiniz Söğüt’te, kışın da ılık bir hava eşliğinde köy merkezinde dolaşarak tüm yılın yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz.

Saranda Antik Kenti

Söğüt Köyü içerisinde bulunan Saranda Antik Kenti ile Söğüt'ün Roma ve Bizans dönemlerinde de yerleşim yeri olarak kullanıldığına tanıklık edebilirsiniz. Bazı tarihi kalıntıları günümüzde de görebileceğiniz Saranda Antik Kenti’ne uğrayarak Söğüt’ün geçmişi hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Loryma Antik Kenti

Bozburun Mahallesi’nde bulunan Loryma Antik Kenti’ni de ziyaret ederek, Marmaris Söğüt gezinizi taçlandırabilirsiniz. Hem tarihi kalıntıları hem de eşsiz bir doğa manzarasını bir arada bulabileceğiniz bu Loryma Antik Kenti ile tatilinizi taçlandırabilirsiniz.

Bozukkale Koyu 

Küçük dağlar ile çevirili konumda olan Bozukkale Koyu, Marmaris Söğüt’ü ziyaret edenlerin uğrak noktası diyebiliriz. Özellikle Söğüt tekne turu yapanların veya tekne kiralayarak uzun konaklama gerçekleştirenlerin sevdiği yerlerden biri olan Bozukkale Koyu, eşsiz denizi ve sessiz sakinliği ile uğramanız gereken yerlerden biri diyebiliriz.

Söğüt Adası

Türkiye sınırları içerisinde Maldivleri deneyimleyebileceğiniz Söğüt Adası’nda mavinin farklı bir tonuna tanıklık edebilirsiniz. Denizin cam gibi dokusu ve deniz kumunun ipeksi hissi Söğüt Adası’nın kendine has büyülerinden biridir. Söğüt gezisi sırasında tekne turlarının sıklıkla uğradığı bu ada da güzel vakit geçireceğinizi belirtebiliriz.

Taşlıca Köyü

Marmaris Söğüt'te çok yakında mesafede olan Taşlıca Köyü'de gezilip görülmesi gereken yerlerden birisidir. Bozburun Yarımadası'nın içerisinde bulunan Taşlıca Köyü'nde Apollon Tapınağı'nı ve Helenistik Dönem'e ait kalıntıları görebilirsiniz. Söğüt'ün deniz tatili dışında da kültürel bir tatil sunduğunu da Taşlıca Köyü'nü ziyaret ederek gözlemleyebilirsiniz.

Serçe Limanı

Çam ağaçlarının arasında küçük bir liman çevresinde yüzmek tatilinize farklı bir deneyim kazandırabilir. Çevresindeki restoran ve kafeler ile de güzel bir yemek yiyerek günü taçlandırabilirsiniz. Balıkçı teknelerin suya inişine tanıklık edebileceğiniz Serçe Limanı’na vaktiniz var ise uğramanızı öneririz.

Korsan Koyu

Marmaris Söğüt gezisi sırasında sadece deniz yolu ile ulaşabileceğiniz Korsan Koyu’nu da vaktiniz var ise ziyaret etmenizi öneririz. Özellikle Söğüt tekne turlarında teknelerin bazen girdiği ve demirlediği bu koy, tarihte korsanların kış aylarını geçirdiği bir yer diyebiliriz. Tepeler ile çevrili yapısı sayesinde doğal bir marina konumunda olan Korsan Koyu, duru ve berrak bir suya da ev sahipliği yapmaktadır.

Çiftlik Koyu

Söğüt'te denizin tadını tamamen çıkarmak istiyorsanız, Çiftlik Koyu'nda denize girerek bunu gerçekleştirebilirsiniz. Marmaris Söğüt içerisinde bulunan Çiftlik Koyu, güzel plajı, masmavi denizi ve aktivite alanları sayesinde sizi kendine hayran bırakacak diyebiliriz. 

Söğüt Nerede?

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı olan Söğüt Köyü, Marmaris’in güney kısmında yer alıyor diyebiliriz. Marmaris’e 40 km’lik bir mesafede bulunan Söğüt’e varmak için tabelaları takip etmeniz yeterli olacaktır. Selimiye’nin hemen ardından Bozburun’a gelmeden önce Söğüt Köyü’nün doğasında kendinizi kolaylıkla bulabilirsiniz. Marmaris’ten ortalama 1 saatlik bir mesafede olan Söğüt, Muğla merkezden ise ortalama 2 saatlik bir mesafede bulunmaktadır.

Söğüt Köyü’nde Nerede Kalınır?

Marmaris Söğüt gezisi sırasında konaklama planını gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Birçok gezi noktasının aksine Söğüt Köyü’nde 5 yıldızlı otellere rastlamazsınız. Bunun yerine doğayla bütünlemiş ve Söğüt’e farklı bir hava katan butik otel ve pansiyonlar da konaklayabilirsiniz. Ayrıca kamp ve karavan tutkunları içinde özel alanların olduğu Söğüt’te konaklamanızı uygun fiyatlar ile karşılayabilirsiniz.

Söğüt’te Ne Yenir?

Söğüt Köyü içerisinde konaklamanın ardından tatilin olmazsa olmazı ve tatile yakışacak bir yemek diyebiliriz. Söğüt’te Ege ve Akdeniz mutfağına eşlik eden deniz mahsüllerini sofranızda sıklıkla görebilirsiniz. Yöresel yörük kahvaltısından, ahtapot salatasına kadar birçok yemeği bulabileceğiniz gibi köfte ekmek gibi yöresel fast food ürünlerini de bulabilirsiniz.

Söğüt içerisinde her cebe uygun restoran bulmak mümkün. Salaş bir esnaf lokantasında da yemek yiyebileceğiniz gibi birinci sınıf bir restoranda da yemek yiyebilirsiniz. Bozulmamış doğası ve masmavi denizi sayesinde ne yerseniz yiyin en kısa sürede kalorileri yakacağınızı söyleyebiliriz.

Söğüt Tekne Turu

Marmaris Söğüt gezi rehberinde olmazsa olmazlardan biri de Söğüt tekne turu diyebiliriz. Söğüt’ü tam anlamıyla yaşamak için karadan çok deniz üzerinden gözlemlemek daha doğru olacaktır. Bu nedenle Söğüt tekne turlarına katılarak tatilinizi daha da keyifli bir hale getirebilirsiniz. Söğüt’te ister günü birlik isterseniz de daha uzun konaklamalı tekne kiralamaları yaparak tatilinizi şekillendirebilirsiniz.

Katılacağınız tekne turları sayesinde antik kentleri ve koyları yakından görerek denizin, kumun ve güneşin tadını da kolaylıkla çıkarabilirsiniz.

Söğüt Tekne Turu Fiyatları

Söğüt tekne turları ile gezebileceğiniz noktaları öğrendiğinize göre, artık tekne seçimi ve tur fiyatları hakkında da merak ettiklerinizi inceleyebiliriz. Her yerde olduğu gibi Söğüt’te de tekne ile tatilinizi geçirmek eğlenceli olduğu gibi unutulmaz anlarda yaşamanıza olanak tanıyacaktır. Söğüt tekne turu fiyatları, teknenin yapısı, kiralamak istediğiniz gün sayısı veya günü birlik turlar olarak farklılık gösterebilmektedir. Ayrıca teknenin mimari yapısı, personel talebi, ekstra koy gezinti talepleri de tekne turlarının fiyatlarında değişikliğe neden olmaktadır. 

Marmaris Söğüt'te tekne turları için sayfamızı ziyaret ederek birbirinden güzel gulet, katamaran, motoryat ve yelkenli seçeneklerini inceleyebilir ve rezervasyon için bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Yunan Adalarını Keşfe Çıkın
  • Gökçeada Gezi Rehberi - Koyları ve Plajları
  • Kekova Gezi Rehberi - Koyları ve Plajları
  • Söğüt Gezi Rehberi - Koyları ve Plajları
  • İstanbul'da Gezilecek Yerler
  • Karaburun Koyları ve Karaburun Gezi Rehberi