post picture

Marmaris Gezilecek Yerler

Marmaris gezilecek yerler listesi o kadar kabarık ki, şehirde kaldığınız birkaç günlük süre zarfınca bir an bile durmadan eşsiz bölgeler keşfedebilirsiniz. Ülkemizin önemli turizm bölgeleri arasında yer alan ve Ege Denizi ile Akdeniz’in ortasında kalan Marmaris hem turizm hem de önemli bir liman kentidir. Her yıl yerli ve yabancı 4 milyona yakın turisti ağırlar. Gündüzü ayrı gecesi ayrı bir dünya olan Marmaris eşsiz koyları, tarihi yapıları ve eğlence mekanları ile sizleri bekliyor. Marmaris gezi rehberi ile bölgeye yaptığınız ziyaretlerde dolu dolu bir tatil ve gezi gerçekleştirebilirsiniz.

Marmaris’e Ne Zaman Gidilir? 

Marmaris ülkemizde her mevsim ziyaret edilebilen bölgelerden biridir. Ne zaman gitmenize karar vermeniz biraz da Marmaris yapılacaklar listenize bağlıdır. Muhteşem koylarını, plajlarını ve denizi görmek ve güzel bir tatil yapmak istiyorsanız, Nisan ile Ekim arasında bölgeyi ziyaret etmeniz önerilir. Eğer kültür gezisi planlıyor ve bölgedeki gezilecek yerleri keşfetmek istiyorsanız yılın her dönemi gidebilirsiniz. Bu durumda yaz sezonuna getirmemeniz daha iyi olacaktır. Hem çok kalabalık olmaz hem de maliyet açısından daha uygun olacaktır. 

Marmaris’te Ne Yenir-İçilir 

Marmaris Ege ve Akdeniz kültürünün ortasında yer aldığı için her iki bölgenin de mutfağından etkilenmiştir. Bölgeyi ziyaret ettiğinizde mutlaka balık çeşitlerini denemenizi öneririz. Ayrıca Börülce ekşilemesi, döş dolması, karışık ot salatası, büryan kebabı, cızdırma ve Muğla saraylısı bölgeyi ziyaret ettiğinizde mutlaka denemeniz gereken lezzetlerdir. 

Marmaris’te Ne Yapılır? 

Marmaris’te gezilir, eğlenilir ve muhteşem bir tatil yapılabilir. Geceleri muhteşem eğlence mekanlarında çok güzel zaman geçirilirken, gündüzleri plajlarında ve koylarında doğa ile iç içe keyifli bir tatil yapılır. Ayrıca antik kentleri, tarihi yapıları ve müzeleri ile kültür tatili yapılır. Marmaris görülmesi gereken yerler o kadar fazladır ki, bu eşsiz tatil bölgesine güzel bir zaman ayırmanızı öneririz. 

Marmaris’te Mutlaka Gezilmesi Gereken 10 Yer 

Marmaris’te gezilecek yerler listemizde sizler için 10 ayrı muhteşem bölgeden bahsetmek istiyoruz. Marmaris bölgesinde gezilecek yerler listesi aslında çok daha uzun tutulabilir. Ancak 2-3 günlük bir gezi için 10 farklı yer ideal olacaktır. Biraz yorulabilirsiniz ancak Marmaris’te muhteşem zaman geçireceğinizi garanti edebiliriz. İşte mutlaka Marmaris’te gezilecek yerler listemizde yer alan birbirinden mükemmel yapılar ve yerler: 

1. Eski Çarşı 

Marmaris gezilecek yerleri eski ve tarihi olarak incelediğimizde karşımıza ilk olarak Eski Çarşı çıkar. Tasarım olarak İstanbul’un ünlü Kapalı Çarşı’sından esinlenen bu tarihi ve kültürel mekânda, doyasıya vakit geçirebilirsiniz. Marmaris Tepe bölgesinde yer alan 38. Sokakta bulunan çarşıya mutlaka uğramanız gerekir. Otantik ürünlerin yanı sıra bu çarşıda satılan Marmaris balını ve turunç reçelini almadan dönmemenizi öneririz. 

2. Marmaris Kalesi ve Müzesi 

Marmaris merkez gezilecek yerler arayanlar için hem merkezde çok kolay ulaşım sağlanabilen hem de tarihi Marmaris Kalesi ve müzesi önerimizdir. Tarihi M.Ö. 1044 yılına dayanan bu kale, ne yazık ki 1. Dünya savaşı sırasında büyük hasar görmüştür. 1990 yıllarında da tekrar restore edilerek yenilenmiştir. Bu tarihi yapının içerisinde 2 adet arkeoloji galerisi ve etnografya galerisi bulunuyor. 

3. Halıcı Ahmet Urkay Müzesi

M.Ö 3000 yıllarına ait eserlerin sergilendiği bu müze, ismini hem sahibi hem kurucusu olan Ahmet Urkay’dan almıştır. Sizleri tarihte gerçek bir yolculuğa çıkaracak inanılmaz eserler sergilenmektedir. Muğla Karayolu üzerinde yer alan bu müzeyi 08.00 ile 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. 

4. Turgut Şelalesi

Marmaris’e bağlı Turgut Köyü’nde yer alan Turgut Şelalesi, yeşilin her tonuna sahip doğası, buz gibi suyu ve harika manzaraları ile tam bir doğa harikası diyebiliriz. Her mevsim ziyaret edebileceğiniz bu şelalenin bulunduğu bölgede ayrıca bölgeye özgü halıların satıldığı dükkanlar yer alır. Buradan halı satın alabilir ve muhteşem restoranlarında alabalık yiyebilirsiniz.

5. Günnücek (Marmaris Milli Parkı)

Günnücek, Muğla il sınırında yer alır ve Marmaris’e yalnızca 2 km uzaklıktadır. İçerisinde kendine özgü muhteşem ağaçları, 50 farklı kuş çeşidi, sincabı, eşeği ve yaban domuzu gibi canlıları ile muhteşem bir yerdir. Ayrıca Amos kent kalıntıları ve Antik Pykos kenti gibi kalıntılar yer alır. 

6. Cennet Adası Koyu

Cennet Adası Koyu, Marmaris gezilecek koylar listenizde mutlaka yer almalıdır. Konum olarak Marmaris Koyu’na yakın bir yarımada olduğunu söyleyebiliriz. Dalış yapmak isteyenlerin ilk tercih ettiği bölgelerden biridir. İsmi gibi tam bir cennet olan bu koy, Marmaris’in en önemli doğal güzelliklerinden biridir. 

7. İçmeler Plajı 

Marmaris merkeze yakın bir plaj ve muhteşem doğaya sahip bir deniz istiyorsanız, İçmeler Plajı tam size göre olacaktır. Plaj içinde yer alan tesislerde yiyip-içtiğinizde şemsiye ve şezlong gibi şeylere para ödemiyorsunuz. 

8. Kleopatra Plajı 

Marmaris en güzel yerleri kesinlikle plajları ve koyları olduğu için, gezilecek yerler listenizde Kleopatra Plajı veya Adası gibi muhteşem yerler yer almalıdır. Marmaris’e 16 km mesafede yer alan bu plajda sizleri berrak sular ve eşsiz kumlar bekliyor. Plajın olduğu bölgede ayrıca Cedrae Antik Kenti’nden kalma antik tiyatro sizleri bekliyor. 

9. Selimiye

Marmaris çevresinde gezilecek yerler de oldukça fazladır. Selimiye bunların arasında en özel ve güzel yerlerden biridir. İçerisinde inanılmaz güzel koyların yer aldığı Selimiye, oldukça sevimli ve sakin bir yerdir. Burada isterseniz Kamelya ve Dişlice adalarına yapılan tekne turlarına katılabilirsiniz. Marmaris’e 35 km uzaklıkta yer alan Selimiye’ye Marmaris’ten kalkan minibüslerle ulaşabilirsiniz. 

10. Hafsa Sultan Kervansarayı ve Tarihi Evler

Kanuni Sultan Süleyman’ın validesi Hafsa Sultan adına yaptırdığı bu kervansaray, tarihi dokusu ve muhteşem doğası ile sizleri kendine hayran bırakacak bir etkiye sahiptir. 1545 yılında inşa edilen ancak çok sağlam inşa edildiği için günümüze kadar gelmiş bir yapıdır. Tarihi dokusunun yanı sıra içerisinde hediyelik eşyaların satıldığı dükkanlar ve güzel yeme-içme mekanları yer alır. 

Hazır Marmaris'e gelmişken Marmaris'te günlük tekne turlarına da çıkmaya ne dersiniz? Marmaris Merkez, Selimiye, Akyaka, Söğüt, Bozburun gibi birçok bölgeden tekne turlarına çıkarak Bodrum'un tadını bir de denizde çıkartabilirsiniz. Tekne turları için TekneveYat'ı ziyaret ederek birbirinden güzel seçenekleri inceleyebilir ve rezervasyon için bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Çeşme'den Sakız'a Nasıl Gidilir?
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Yunan Adalarını Keşfe Çıkın
  • Yaz Aylarını Renklendir: Tekne Tatili
  • Tekne Tatili Sırasında Yapılacak Aktiviteler
  • Tekne Transferi
İlginizi Çekebilir