post picture

Kiklad Adaları Tekne Turları

Yunan Adaları Tekne Turu denince tüm dünyada ilk akla gelen yer olan Kiklad Adaları (ya da Kikladlar) Yunanistan ile Türkiye arasında Ege Denizi'nin ortasında irili ufaklı 220 adayı kapsamaktadır. Bunların en çok bilinenleri ve ziyaret edilenleri ise meşhur Santorini ve Mikonos. 

Her daim canlı gece hayatı ve essiz güzellikteki plajları ile tanınan Mikonos aynı zamanda yel değirmenleri ve kendine has klasik Kiklad köy mimarisi ile de oldukça ilginç bir yer. Küçük bir ada olduğu icin her bir köşesini kısa bir zamanda keşfedebilirsiniz. Fakat o kadar çok güzelliği bir arada barındırıyor ki, çabucak dolaşmaktansa, burada en az iki veya üç gün geçirmenizi tavsiye ederiz. 

Santorini ise daha romantik ve daha lüks bir ada. Ege'nin en büyüleyici manzaralarından birine sahip olan Santorini özellikle çiftler tarafından güneşin denize batışının en güzel seyredildiği yer olarak bilinir. Avrupa ve Akdenizin en etkileyici volkanik adalarından birisi olan Santorini'de inişli çıkışlı dark sokaklarda kısa yürüyüşler yaparak kendinizi adeta bambaşka bir dünyada hissedeceksiniz.

Ne Yenir?

Adaları mavi tur ile keşfederken karaya çıktığınızda Santorini'de kapari ve fava gibi ada spesiyallerini, Milos'ta pitarakia peynirli turtaları ve Mikonos'un baharatlı peynirlerini mutlaka tadın. Yerel şarap markalarını mutlaka deneyin. Hem ucuz hem de adalara özgü çok farklı tadlara sahiptir. Akşam yemeğini tekneden Santorini Kalderası'nı veya Mikonos'un masalımsı manzarasını izleyerek yemek isterseniz bölgede yakalanmış barbunyaların ve ahtapotların tadını çıkarın.

En İyi Nasıl Keşfedilir?

Kiklad Adaları Ege Denizi'nde geniş bir alana yayılmıştır. Santorini, Mikonos ve Sire basta olmak üzere her bir adacık, her bir koy, her bir boğaz, her bir köy birbirinden daha güzel manzaralar sunmaktadır ve bu eşsiz coğrafyayı keşfetmenin en rahat ve etkileyici yolu tekne turları, mavi tur ve yelkenli yat turları olarak bilinir.  

Kiklad Adaları Mavi Tur ve Yelkenli Yat Turu Fiyatları ve Rezervasyon

Diğer bütün Yunan adaları tekne turları organizasyonları ve benzerlerin de olduğu gibi Kiklad Adaları mavi tur, yat gezileri ve guletler için de (Mikonos, Santorini, Sire, Naxos) Türkiye'den en uygun fiyat bilgilerine sitemizi TekneveYat inceleyebilir, kiralama yapmayı düşünürseniz bizimle 0531 367 65 76 telefon numaramızdan veya iletişim formunu doldurarak iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Antalya Koyları ve Plajları
  • Karaburun Koyları ve Karaburun Gezi Rehberi
  • Datça Koyları ve Plajları
  • Çeşme Koyları ve Plajları
  • Hisarönü Gezi Rehberi