post picture

Kekova Gezi Rehberi - Koyları ve Plajları

Harika doğası ile misafirlerini kendine aşık bırakan Kekova, birçok açıdan gezilip görülmeye değer bir nokta diyebiliriz. Kekova hakkında merak edilen tüm noktaları ele aldığımız bu yazımızda, bölgeyi meşhur kılan ve halen Likya Uygarlığı’nın yaşamını bizlere sunan bu cennet noktasında tatil yapmanın tadını çıkarabilirsiniz. 

Kekova’nın gezilecek yelerinin yanı sıra denize girilecek koy ve plajları ile de unutulmaz zamanlar geçirebilirsiniz. İşte Kekova hakkında tüm merak edilenler;

 

Kekova Gezilecek Yerler

Kekova Adası

Belirli bir alanı suyun üzerinde ve belirli bir bölgesi de suyun altında kalan Kekova Adası, bir diğer adı olan Batık Şehir olarak da bilinmektedir. Kekova tekne turu ile gezinti sırasında yakında görebileceğiniz bu ada da yüzme fırsatı bularak da güzel bir zaman geçirebilirsiniz. M.S. 2. Yy’da gerçekleşen deprem ve yüksek gelgitler sonucu adanın birçok kısmı günümüzde su altında bulunmaktadır. Kekova geziniz sırasında uğrayacağınız ilk duraklardan biri Kekova plajı'dır. Gitmeden dönmeyin.. :)

Kaleköy

Kekova gezi rehberi içerisinde en merak edilen noktalardan bir diğeri de Kaleköy diyebiliriz. Karadan ve denizden ayrı ayrı ulaşabileceğiniz bu yer, fantastik bir evrene açılıyor diyebiliriz. Kaleköy’e karadan ulaşmak istediğiniz de Üçağız mezarlığının olduğu alandan itibaren 15 dakikalık bir doğa yürüyüşü yapmanız gerekmektedir. Bu yürüyüşün ardından Kaleköy’e kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bunun yanında ise Kekova tekne turları ile de Kaleköy’e kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Eski bir Likya antik kenti olan bu yer içerisinde hoş bir vakit geçirebilir ve deniz mahsüllerini deneyimleyebilirsiniz.

Gökkaya Koyu

Kekova tekne turu yapmaya karar verdiğinizde teknelerin en çok uğradığı koylardan biri olan Gökkaya Koyu’nu da ziyaret edebilirsiniz. Masmavi bir denize açılan kapı olan bu koyda, denizin tadını çıkararak güneşlenme fırsatı da elde edebilirsiniz. Kekova geziniz sırasında buraya da uğramanızı tavsiye ederiz.

Korsan Mağarası

Tekne turu ile Kekova koy ve plajlarının yanında bir de Korsan Mağarası’nı da ziyaret edebilirsiniz. Korsanların saklandığı gizli bir liman olarak tarih boyunca kullanıldığı için bu adı almış diyebiliriz. Tekne turu sırasında birçok teknenin mola verdiği bu mağara da yüze bilir, mağara içerisinde denizin tadını çıkarabilirsiniz. 

Akvaryum Koyu

Cam gibi tabirini hak eden koylardan biri olan Akvaryum Koyu, Kekova gezi rehberi içerisinde uğramadan geçilmeyecek bir yer diyebiliriz. Balıklarla birlikte yüzebileceğiniz ve masmavi suları ile denizin dibini de kolaylıkla görebileceğiniz bu koy da tekne turu ile güzel, sessiz sakin bir zaman geçirebilirsiniz.

Tersane Koyu

Küçük bir koy olan Tersane Koyu’nda Batık Şehrin kalıntılarını izleyebilir, kısa bir dalış ile karaya ulaşarak doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Kekova tekne turlarının sıklıkla uğradığı Tersane Koyu’nu da ziyaret etmeden Kekova’dan ayrılmamanızı öneririz.

Hamidiye Koyu

Osmanlı İmparatorluğu tarihinde de önemli bir yere sahip olan bu koy, adını Balkan Savaşları sırasında Rauf Orbay komutasındaki Hamidiye Zırhlısı’nın bu koyda demirlemesi ve saklanmasından aldığını belirtebiliriz. Kaleköy’e oldukça yakın bir konumda olan Hamidiye Koyu’nda kaya mezarlıklarını yakından görebilir ve Likya medeniyetinin izlerini takip edebilirsiniz.

Karaloz Koyu (Salyangoz Koyu)

Kekova Adası’nın bir başka güzel koyu olan Karaloz Koyu’da gezilip görülmeyi hak ediyor diyebiliriz. Diğer koylardan farklı olarak daha durgun bir suya ve rüzgarsız bir havaya sahip. Kekova ziyaretiniz sırasında tekne turu ile bu koya kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Burç Koyu

Kekova tekne turu içinde teknelerin mola verdiği bir başka nokta olan Burç Koyu’da saklı kalmış güzelliklerden biri diyebiliriz. Özellikle kükürtlü kaynak suyu ile birçok insanın uğrak noktası diyebiliriz. Bir yandan denizin tadını çıkarabilir bir yandan da kükürtlü kaynak suyunda cildinizi dinlendirebilirsiniz. 

Buzağılık Koyu

Sessizlik ve sakinlik sevenler için ideal bir koy olan Buzağılık Koyu, özel teknelerin demirlediği bir koy diyebiliriz. Uzun konaklamalı bir tekne kiralamanızın ardından bu koya demirleyerek sessiz sakin ve doğa ile iç içe bir tatil geçirebilirsiniz.

Kekova Nerede?

Akdeniz Bölgesi’ndeki Antalya şehrinin Demre İlçesi’ne bağlı olan Kekova bir diğer adıyla Üçağız Köyü, Kaş ve Demre arasında orta bir konumda bulunuyor diyebiliriz.

Kekova’ya ulaşmak istediğinizde Kaş, Demre veya Antalya Merkez’den kara yolu ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 

Kekova’da Nerede Kalınır?

Kekova gezisi sırasında konaklamak içinde birkaç alternatif bulunuyor diyebiliriz. Üçağız Köyü’nde bazı köy evlerinin pansiyon olarak kullanıldığını göreceksiniz. İsterseniz pansiyon da kalabilir veya apart tatil evlerinden birinde konaklayabilirsiniz. Ayrıca kamp seveler içinde kamp alanları da bulunmaktadır. Bunun yanı sıra Kekova tekne turları ile de uzun konaklamalı bir tatil geçirerek, Kekova’nın gecesinin ve gündüzünün tadını çıkarabilirsiniz. 

Kekova’da Ne Yenir?

Kekova geziniz sırasında lezzetli bir Akdeniz akşamında kendinizi bulabilirsiniz. Küçük veya elit diye tabir edilen restoranlara sahip olan bu yer hem Üçağız hem de Kaleköy içerisinde birçok misafirini lezzetleri ile ağırlıyor. Günün her saatine özgü yemek çeşitleri ile bu bölgedeki restoranlara özel menüleri deneyimleyebilirsiniz. Buna ek olarak taze taze tutulmuş deniz mahsullerinden oluşan güzel bir akşam yemeği eşliğinde sevdiklerinizle birlikte keyifli bir vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca denize nazır bir restoranda Kekova açıklarına vuran mehtabı izlemek gibisi de yok diyebiliriz. 

Özellikle Simena Kalesi’nin altında bulunan restoranlar ile farklı balık çeşitlerini deneyimleyerek, Kekova’ya bir sonraki gelişinizi şimdiden planlayabilirsiniz.

Kekova Tekne Turu

Kekova ziyaretiniz sırasında tam anlamı ile güzel bir Kekova gezisi yapmak istiyorsanız tekne turlarına katılabilirsiniz. Kekova tekne turları ile ister günü birlik isterseniz de uzun konaklamalı bir tatil gerçekleştirebilirsiniz.

Kekova tekne turlarına katılarak Üçağız ve Kaleköy’deki tüm koyları yakından görebilir, Batık Şehri gözlemleyebilir, bunun yanında harika doğasını ve denizin tadını çıkarabilirsiniz. Tekne turlarındaki yeme içme hizmeti ile de doyurucu bir yemek yiyebilirsiniz. Dilerseniz Kekova'da Günlük Tekne Turu sayfamıza da göz atabilirsiniz.

Kekova Tekne Turu Fiyatları

Kekova tekne turları içerisinde en çok merak edilen sorulardan biri de tekne turlarının fiyatları oluyor diyebiliriz. Tekne turları yaparak harika doğayı ve Likya medeniyetini yakından inceleyebileceğiniz Kekova’da, fantastik bir zaman geçirmeniz mümkün. Kekova tekne turu fiyatları teknenin kullanım süresine ve büyüklüğüne orantılı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Günübirlik turların tamamında öğle yemeği de tur fiyatına dahil diyebiliriz.

Özel kiralama ile daha uzun ve ayrıcalıklı bir Kekova tatili planlıyorsanız da, teknenin mimari yapısı, büyüklüğü, konaklayacak kişi sayısı gibi farklılıklara göre değişiklik gösterebilmektedir.

Kekova hakkında sizlere bilgi vermeye çalıştık. Kekova'da mavi yolculuk ve tekne turları için TekneveYat'ı ziyaret ederek birbirinden güzel gulet, katamaran, motoryat ve yelkenli seçeneklerini inceleyebilir ve rezervasyon için bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Yunan Adalarını Keşfe Çıkın
  • Gökçeada Gezi Rehberi - Koyları ve Plajları
  • Kekova Gezi Rehberi - Koyları ve Plajları
  • Söğüt Gezi Rehberi - Koyları ve Plajları
  • İstanbul'da Gezilecek Yerler
  • Karaburun Koyları ve Karaburun Gezi Rehberi