post picture

Göcek Koyları

Muğla Fethiye’ye bağlı olan Göcek, Nisan ayı itibariyle turizmin açıldığı ve Ekim sonuna kadar devam eden doğal güzelliklerin bir arada bulunduğu mükemmel bir yerdir. Göcek’e geldiğinizde hem bakir koyları görebilir hem de mavi yolculuk tutkunuysanız güzel rotalar arasında kafanızı dinleyebilirsiniz.

Aşağıda Göcek’e geldiğinizde mutlaka gezip görmeniz gereken koylar sıralanmıştır.

Göcek Adası

Göcek adası, bu ismi merkeze yakın olmasından dolayı almıştır. Tertemiz bir denize sahip olması ve doğasıyla sizi kendine hayran bırakacak. Yüzmeyi seviyor ve denizde vakit geçirmek sizin için doğru tercih ise Göcek adasını mutlaka görmelisiniz. Ada içerisinde bir işletme var ve gününüzü güzel geçirebilmeniz için tüm imkanlar oluşturulmuş. Adaya tur tekneleriyle ya da deniz taksiyle gidebilmeniz mümkün.

Yassıca Adaları

Büyük ve küçük adalardan oluşan Yassıca adaları, tatilcilerin zaman geçirmesi ve dinlenmesi için huzur bulabilecekleri bir yerdir. Özellikle su sporları konusunda idealdir. Adadaki zeytin ağaçları ve çam ağaçları doğal güzellikleri ziyaretçilerine sunarken ada içerisinde küçük bir gölet bulunur. Gölet etrafında yürüyüş yolu ve halkın kendi el ürünlerini sattıkları tezgahlar vardır.

Bedri Rahmi Koyu

Bölgenin en popüler koylarından biri olan Bedri Rahmi koyu, adını ressam yazar Bedri Rahmi Eyüboğlu’ndan almıştır. Koy oldukça korunaklı bir yerdedir. Koyda bulunan zeytin ağaçları ve zakkum çiçekleri koya farklı bir güzellik katmıştır.

Kleopatra Hamam Koyu

Kleopatra hamam koyu adını buradaki harabelerden almıştır. Liman kasabasına yaklaşık olarak 50 km uzaklıkta bulunan bu koyda yıllar öncesinden deprem meydana geldiği ve bulunan kalıntılarında o döneme ait olduğu belirlenmiştir. Koyla ilgili bilinen bir efsane vardır. Efsaneye göre Marc Anthony, Cleopatra için bir Roma hamamı yaptırır. Bugünkü Cleopatra hamamı adını da buradan almıştır.

Sarsala Koyu 

Muğla’nın Dalaman İlçesine bağlı olan Kapukargın Mahallesinde bulunan Sarsala Koyu, Dalaman’a yaklaşık 12 kilometrelik mesafede bulunuyor. Caretta carettaları ile bilinen koy, doğal güzellikleriyle de misafirlerini kendine hayran bırakıyor. Berrak bir denize sahip olan koya ulaşım eğlenceli fakat virajlarının fazla olması sürücüleri biraz yorabiliyor. Sarsala koyu mavi yolculuk planlayan yat ve teknelerin mutlaka uğradıkları bir yer. Ziyaretçiler koya geldiklerinde denizin tadını çıkarırken balıklarla yüzme imkanı yakalayabiliyor.

Sarsala koyunda deniz taşlı fakat durgun bir suya sahip. Bu da yüzmek isteyenlere korkusuz bir tatil imkanı sağlıyor. Koyda halkın girebileceği bir plaj da var. İçeride can kurtaran ve diğer plaj imkanları mevcut. İçeride şezlong ve şemsiyenin dışındaki imkanlar ücretsiz olsa da koydaki tesis belediyeye ait olduğu için küçük bir giriş ücreti ödemeniz gerekiyor. 

Kişi başı ödeyeceğiniz ücret sonrasında isterseniz denizde yüzebiliyor isterseniz pikniğinizi yapabiliyorsunuz. Koyda mangal yakmanıza izin veriliyor fakat kamp yapılması yasak. 

Tersane Adası

Yaklaşık olarak 25 tekne kapasitesine sahip olan tersane adası, konaklama açısından çok iyi bir seçimdir. Öğle yemeğini yiyebileceğiniz bir restoran vardır. Restoran Bizans kalıntılarıyla çevrilidir. Tersanenin geçmişte liman olarak kullanıldığı da tahmin edilmektedir.

Boynuzbükü Koyu

Fethiye ve Dalaman merkezine 17 km mesafede bulunan bu koya stabilize yoldan erişim sağlıyorsunuz. Koyda yat ve teknelerin sığınabilecekleri bir iskele bulunuyor. Koy içerisindeki ovada yaklaşık olarak 60 dönüm olan dünyada çok az bulunan sığla ve boyahane ağaçları vardır. Dağa baktığınızda yamaçların yeşil çam ağaçlarıyla kaplı olduğunu görebilirsiniz.

Yavansu - Martı Koyu

İncir ağaçlarıyla çevrilmiş olan bu koy harika bir manzaraya sahiptir. Dağdan inen sudan çok kaliteli bir su vardır. Adını yabani hayvanların taştan yapılmış olan mozaiklerinden almış olan martı koyu, güzel zaman geçirebileceğiniz yürüyüş yoluna ve temiz havaya sahiptir.

Göbün Koyu

Göbün koyunun en güzel özelliklerinin başında berrak bir suya sahip olması gelir. Dar bir girişten çam ormanı ve zeytin ağaçlarıyla geçtiğiniz koy, yaz sezonunda çok yoğun oluyor. Koyun içlerine doğru gittiğinizde ise roma kalıntılarının olduğunu göreceksiniz.

Sıralıbük Koyu

Koyun etrafı çam ağaçlarıyla çevrilmiştir. Suyu çok soğuk ve derindir. Küçük bir plajı bulunan koyda yüzerken kuş sesleri sizi rahatlatacaktır. 

Akvaryum Koyu

Berrak bir denize sahip olan bu koy çam ağaçlarının arasındadır. Sıcak bir günde serinlemek isteyenlerin tercihi olan koy, tekne turları için oldukça popülerdir.

Cennet Koyu

Adına yakışır bir güzelliğe sahip olan Cennet koyu, çam ağaçlarının gölgesinde denize girebileceğiniz mükemmel bir görsel güzellik sunuyor. Manzarasıyla birçok koya göre farklı olan cennet koyunda, denize girmenin keyfi sizi mutlu edecek.

En çok tercih edilen Göcek koylarını sizler için inceledik. Göcek'te mavi yolculuk ve tekne turları için TekneveYat'ı ziyaret ederek birbirinden güzel gulet, katamaran, motoryat ve yelkenli seçeneklerini inceleyebilir ve rezervasyon için bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Antalya Koyları ve Plajları
  • Karaburun Koyları ve Karaburun Gezi Rehberi
  • Datça Koyları ve Plajları
  • Çeşme Koyları ve Plajları
  • Hisarönü Gezi Rehberi