post picture

Foça Koyları ve Plajları

Türkiye’nin birçok noktasında mavi sulara açılmak mümkün. Özellikle tekne ile koy koy gezmek ve sakinliğin arasında deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak birçok gezginin arzusu. İşte tam bu noktada Foça koyları biçilmiş kaftan diyebiliriz. Eski Foça veya İzmir’deki koylar hem Ege’nin derin ruhunu yansıtıyor hem de sakin bir rota sunuyor demek yanlış olmaz. 

Özellikle Foça'da tekne turu ile gidilen koylar ister kalabalık tatile çıkılan bir ekip ile eğlenceli dakikalar, isterseniz de sakinliği sevenler için huzur alanları oluşturabiliyor. 

Gelin birlikte Foça’nın en güzel koyları nelermiş bir göz atalım.

Siren Kayalıkları

İzmir, Foça Siren Kayalıkları

Foça’daki koylar arasında Ege Denizi’nin peri bacaları olarak adlandırılan Siren koyları, mutlaka uğranması gereken koylar arasındadır. Foça tekne turu ile Orak Adası’nın yakınlarına yapılacak kısa bir yolculuk ile, hiçbir canlının yaşamadığı bu koya ulaşılabilir. Ayrıca belirtmeliyiz ki, koyun ismi Odesa Destanı’ndaki Siren canlılarından adını almaktadır. Akdeniz foklarının sıklıkla uğradığı ve onları koruma altına alan bu tabiat harikası koy, İzmir Foça koyları arasında önemli bir yere sahip.

Hayırsız Ada

İzmir, Foça Hayırsız Ada, Atatürk Silüeti

Atatürk Adası olarak da bilinen Hayırsız Ada, Foça koyları arasında gezilecek bir diğer noktadır. Foça’dan yapacağınız tekne turu ile kısa sürede ulaşabileceğiniz bu ada, aynı zamanda Atatürk’ün siluetine de benzetilmektedir. Eski Foça koyları arasında popülerliğini koruyan Hayırsız Ada’ya ziyaret etmeyi planlıyorsanız, erken saatlerde kalkarak bir tekne turuna katılmalısınız.

Fransız Tatil Köyü

İzmir Foça koylarında tekne ile ziyaret edebileceğiniz bir diğer nokta ise Fransız Tatil Köyü’dür. Deniz, kum, güneş ve eşsiz doğanın buluşma noktası olan bu koy, tekne turu ile kolaylıkla ziyaret edilebilir. Metelik Adası’nın civarında ufak bir gezinti ile ulaşılan bu koy, denize girmek isterseniz de mükemmel bir olanak sunuyor. Foça ziyaretiniz sırasında yapacağınız tekne turu ile bu koyunda tadını çıkarabilirsiniz.

İngiliz Burnu

İzmir, Foça İngiliz Burnu

Karavan ve kamp severlerin sıklıkla ziyaret ettiği İngiliz Burnu’nu bir denizden görmek istemez misiniz? Foça koyları arasında doğası ile sıklıkla hatırlanan bu koy, taşlı plaja da ev sahipliği yapmaktadır. Katılacağınız tekne turu ile İngiliz Burnu açıklarında denizin tadını çıkarırken, aynı zamanda plaja da ulaşarak güneşlenmenin keyfine doyabilirsiniz. Özellikle rüzgarlı havası ve ağaçların gölgeleri sayesinde en sıcak aylarda bile serin bir gün geçirebilirsiniz. Foça tekne turları ile varabileceğiniz bu koyu da görmenizi tavsiye ederiz.

Kosova Plajı

İzmir, Foça Kosova Plajı

Foçadaki koylar saymak ile bitmese de tekne turu ile Foça koylarını gezmek bir taş ile iki kuş vurmanızı sağlayacaktır. Foça’nın en meşhur plajlarından biri olan bu koy, aynı zamanda sessizlik ve doğanın tadını çıkarmak isteyenler içinde iyi bir seçenek diyebiliriz. Foça tekne turları ile kolaylıkla varabileceğiniz bu plaj, masmavi suyu ile sizi karşılayacaktır. Günü birlik tekne turlarına katılarak, güzel bir vakit geçirmenin yanı sıra, dinlendiğinizi de hissedeceksiniz.

Foça Plajları

Foça Halk Plajı

Foça’da tekne turu yaptığınızda halk plajları arasında bulunan Foça Halk Plajı’na uğrayabilir ve keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Eski foça koyları gezginleri arasında sıklıkla tercih edilen bu plaj, kimi zaman denizin tadını çıkarmak için kimi zamanda güneşin batışını seyretmek için tercih edilebilmektedir. Sizin de yolunuz Foça’ya düşerse bu plajda denize girmenizi öneririz.

Foça Halk Plajı, Foça’nın merkezinde bulunduğundan direkt olarak konumuna kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Özellikle yaz aylarında havlunuzu, şemsiyenizi alarak istediğiniz bir noktada denize girmenin keyfini yaşamanız mümkün.

Sazlıca Plajı

Harika bir manzara eşliğinde ulaşabileceğiniz Sazlıca Plajı, Foça koyları arasında ziyaret edebileceğini bir diğer plaj demek doğru olacaktır. Hem manzarası hem de denizi ile tatillerde bir çok Egelinin tercih ettiği bu plaj, korunan yapısı ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. İzmir koylarını tekne turu ile ziyaret etmeden önce, Sazlıca plajına da en azından bir gün ayırmanız, tatilinizin daha da verimli geçmesini sağlayacaktır.

Sazlıca Plajı; Foça’nın Fatih Mahallesi’nde bulunmaktadır. Özel araç ile 15 dakika gibi kısa bir sürede varabilirsiniz. Foça ile Sazlıca Plajı’nın arası 15 kilometredir.

Karakum Plajı

Foça merkeze oldukça yakın olan bu plaj, Foça sakinlerini ve turistleri sıklıkla ağırlıyor diyebiliriz. Tekne turu veya farklı bir aktivite yapmadığınız bir gün, kısa sürede ulaşabileceğiniz bu plaja giderek güzel bir geçirebilirsiniz. Etrafındaki birçok restoran, bar, kafe ile denizin tadını çıkarırken istediğiniz olanağa da kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca hemen yürüme mesafesinde bulunan Çanak Koyu’na da Karakum Plajı’na uğradığınız bir gün gidebilirsiniz.

Beş Kapılar Kalesi ve Çanak Koyu’na yürüme mesafesinde olan Karakum Plajı ile Foça arasında ortalama 2 kilometre mesafe bulunmaktadır. Araba ile 5 dakika içerisinde varabileceğiniz plaja, konumunuza bağlı olarak da maksimum 10-15 dakika içerisinde kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Pollen Tatil Köyü

Pollen Tatil Köyü, Foça plajları arasında dokusunu korumuş yegane yerlerden plajlardan biridir. Plaja giriş ücretli olsa da hafta sonu veya hafta içi fiyat farklılıkları olabilmektedir. Pollen Tatil Köyü’ne gitmeden önce arayarak fiyat bilgisi teyit etmenizi öneririz. Foça koyları arasında tekene turu ile dolaşmadığınız bir gün bu plaj da vakit geçirebilir, sakinlik arasında kaybolarak denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Foça Plajları arasında bulunan Pollen Tatil Köyü’de Sazlıca Plajı’na oldukça yakın bir konumdadır. Foça merkezden 15 dakikalık bir mesafede bulunan bu plaja ulaşım ortalama 15 dakika sürmektedir.

En popüler Foça koylarını sizler için inceledik. Foça tekne turları için sayfamızı ziyaret ederek birbirinden güzel gezi teknesi veya yelkenli seçeneklerini inceleyebilir ve rezervasyon için bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Antalya Koyları ve Plajları
  • Karaburun Koyları ve Karaburun Gezi Rehberi
  • Datça Koyları ve Plajları
  • Çeşme Koyları ve Plajları
  • Hisarönü Gezi Rehberi
İlginizi Çekebilir