post picture

Denizde Geçen Filmler

Denizle kavuşamıyorsanız Denizde geçen filmler tam size göre! Denizi göremiyorsanız veya kokusunu içinize çekemiyorsanız en azından sizi denizde hissettirecek 13 filmi sizler için inceledik. Filmleri imdb puanları ve sayfalarıyla birlikte bulabilirsiniz. Şimdiden iyi seyirler ve bol denizli günler!

1. Suda Yaşam (2004) Imdb 7.3

Wes Andeson adında bir adamın hikayesini konu alan film 2004 yılında vizyona girerek, deniz filmleri arasında kendine yer bulmuştur. Filmde bir köpekbalığının intakımdan söz etmektedir. Sıra dışı bir olaylar silsilesine dayanan bu film, Bill Murray imzası ile izlenecekler listenize girebilir.

2. Poseidon'dan Kaçış (2006) Imdb 5.7

Usta oyuncu Kurt Russell’ın başrolde oynadığı Poseidon’dan Kaçış filmi, denizin ortasında geçen filmlere ilgi duyanlar için bir baş yapıt diyebiliriz. Filmin konusuna gelecek olursak; Poseidon adındaki geminin dev bir dalga ile alabora olmasına ve yıl başı gecesini kutlayan konuklar için ölüm kalım mücadelesine neden olmaktadır. 1972 yılında ilk versiyonu çekilen bu filmi, Kurt Russel’ın oyunculuğuyla izlemenizi tavsiye ederiz.

3. Karayip Korsanları Serisi (2003-2017) Imdb 8.3

Walt Disney stüdyoları tarafından 2003 yılında ilk kez izleyici ile buluşan Karayip Korsanları’nı da denizde geçen filmler listenize eklemenizi öneririz. Başrolde birçok film ile unutulmaz anlar yaşatan Johnny Depp bulunmaktadır. 5 filmlik bir film serisinden oluşan bu film; “Siyah İncinin Laneti, Ölü Adamın Sandığı, Dünya'nın Sonu, Gizemli Denizlerde ve Karayip Korsanları: Salazar'ın İntikamı” adlı filmlerden oluşmaktadır. Filmin ana karakteri olan Jack Sparrow bütün filmlerde aynı olsa da filmin konusu filme göre farklılık göstermektedir. Tüm hafta sonunuzu bir filme ayırmak isterseniz, Karayip Korsanları iyi bir tercih olacaktır.

4. Açık Deniz (2004) Imdb 5.8

Bir tekne turuna katılan çiftin, okyanusta bir başlarına kalmasını konu edinen film köpek balıklarının ortaya çıkması ile maceraya doğru yelken açmaktadır. Çiftin tatilinde okyanus ortasında unutulmaları ile başlayan bu serüven, en iyi deniz filmleri arasında gösterilmektedir.

5. Karanlık Gelgit (2011) Imdb 4.3

Halle Berry’in baş rolünde olduğu ve Dark Tide olarak bilinen bu film, deniz filmleri içerisinde özel bir konuma sahiptir. Bir köpek balığı saldırısından sonra sağ kurtulan ve daha sonra yaşadıklarının etkisinden kurtulamayan bir kadının hayatını ekrana taşımaktadır. Film her ne kadar farklı bir konu işlese de psikolojik olarak ağır ilerliyor diyebiliriz. Sanırım bu tüm izleyiciye geçmiş olacak ki filmin IMDB puanı 4.3 olarak karşımıza çıkmaktadır.

6. Mavi Korku (1999) Imdb 5.9

Bir dönemin çocukluk korkusu olan köpek balığının ana çıkış noktası olan Mavi Korku filmi de deniz macera filmlerinden biridir. Kadrosunda Thomas Jane, Saffron Burrows ve Samuel L. Jackson’ı barındıran film 1999 yapımı olmasına rağmen hala ilk günkü gibi aynı hissi yaşatmaktadır. Denizin ortasındaki köpek balığını inceleme laboratuvarında oluşan bir arza ile meydana gelen olaylar neticesinde deniz kırmızı renge boyanıyor diyebiliriz.

7. Kayıp Balık Nemo (2003) Imdb 8.2

Birazda çocuklar için bir film önerisinde bulunmamız gerekir ise Kayıp Balık Nemo’yu önermemiz yanlış olmayacaktır. Aslında her yaşa hitap eden bu film IMDB’deki 8.2’lik devasa puanıyla da ne kadar iyi bir yapım olduğunu bizlere gösteriyor. Nemo adlı balığın kanalizasyondan deniz suyuna giden macerasında başından geçenleri anlatan film, özellikle Türkçe dublajı ile ayrı bir keyif sunuyor.

8. Dünyanın Uzak Ucu (2003) Imdb 7.4

Orijinal adı “Master and Commander: The Far Side of the World”, en iyi deniz filmleri arasında kendine yer buluyor diyebiliriz. Çekildiği tarihte henüz 40’lı yaşlarına yeni merdiven dayamış olan Russell Crowe’u başrolde bulacaksınız. Hem tarihi hem de deniz filmi arıyorsanız, tam size göre diyebiliriz. Napolyon döneminin Fransa’sını ve bu dönemde denizlerde dolaşarak, savaşlara katılan Kaptan Jack Aubrey’in başından geçenleri anlamaktadır.

9.  Aquaman (2018) Imdb 6.9

Son yıllarda oldukça popüler olan süper kahraman filmleri seyircileri ekranlara kitlemeye devam ediyor. İşte deniz filmleri arasında da bir süper kahraman filmi olmazsa olmazdır. Deniz ve okyanusun derinliklerini farklı bir boyuttan ele alarak, Atlantisli bir süper kahramanı konu edinen bu filmi, ailecek keyifle izleyebilirsiniz. Ayrıca filmde kısa da olsa farklı süper kahramanlarını da görmeniz mümkün. 

10. Kaptan Phillips (2013) Imdb 7.8

Denizin ortasında geçen filmler arasında günümüz korsanlık olaylarını ekrana yansıtan bu filmi de izlemenizi öneririz. Yıldız oyunca Tom Hanks’in Kaptan Phillips’i canlandırdığı filmde, Amerika bandıralı bir geminin Somali açıklarında korsanlar tarafından rehin alınmasını konu almaktadır. Filmde kaptanın, tayfasını kurtarmak ve hayatı arasında tercih etmesi ele alınmaktadır.

11. Titanik (1997) Imdb 7.9

Başrollerinde Leonardo DiCaprio ve Kate Winslet'in yer aldığı efsane film. James Cameron’un bu filmi sadece Titanik’e gerçekten dalabilmek adına çektiğini de söylediğini belirtmeliyiz. Bu film için sayfalarda içerik üretebilir, günlerce film üzerine konuşabiliriz. Titanik gemisinin birçok ayrıntısı ile filmde yer alması ise resmen filmin içine bizleri çekiyor. Deniz ortasında geçen bu film, gerçek bir hayat öyküsünü de ele almasıyla IMDB tarihinde de en iyi filmler arasında kendine yer bulmuştur.  

12. Pi'nin Yaşamı (2012) Imdb 7.9

Ang Lee'nin Oscar ödüllü uyarlaması, inanç ve dostluğun hayatta kalma hikayesidir. 227 gün boyunca bir cankurtaran sandalında mahsur kalan genç bir adamı ve bir Bengal kaplanını konu alıyor diyebiliriz. Trajediyi, felsefeyi ve hayatta kalmayı harmanlayan bu film, farklı deniz filmleri arayanlar için biçilmiş kaftan diyebiliriz.

13. Kusursuz Fırtına (2000) Imdb 6.4

Bir balıkçı teknesinin başından ne gibi zorluklar geçebilir ki? İşte bu noktada deniz filmlerine farklı bir soluk getiren “Kusursuz Fırtına” filmini daha izlememişsiniz demektir. Başrollerini; George Clooney, Mark Wahlberg ve John C. Reilly gibi oyuncuların paylaştığı bu film, ayrıca gerçek bir hikayeden uyarlanmıştır. Küçük bir tekne ile avlanmaya çıkan balıkçıların, fırtınaya yakalanmasını ve başından geçenleri konu almaktadır.

Son Blog Yazıları
  • Çeşme'den Sakız'a Nasıl Gidilir?
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Yunan Adalarını Keşfe Çıkın
  • Yaz Aylarını Renklendir: Tekne Tatili
  • Tekne Tatili Sırasında Yapılacak Aktiviteler
  • Tekne Transferi