post picture

Datça Hava Durumu ve Datça'da Hangi Ayda Hava Nasıl Olur

Datça'da en iyi şekilde vakit geçirebilmek için buradaki hava durumunun özelliklerini kısaca bilmenizde fayda var. Özellikle de Datça Mavi Yolculuk tatilini seçmişseniz veya Datça Tekne Turları için burada olacaksanız içinde bulunduğunuz günün ve ayin ortalama hava durumunu bilmenizi öneririz.

Akdeniz ile Ege Denizi'nin kesişme noktasındaki Datça Yarımadası tipik Akdeniz İkliminin bütün özelliklerini gösterir.

Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül havanın en sıcak olduğu ve yağışın en az olduğu aylar olmakla birlikte çok kurak geçer. Yazın en sıcak dönemi olarak bilinen bu dilimde çevredeki tarihi yerleri gezip görmeyi planlıyorsanız güneşin en dik geldiği saatlere dikkat etmeniz gerekiyor. Tahmin edebileceğiniz gibi en sıcak ve kurak ay, ortalama 30°C sıcaklık ile Ağustos ayıdır. Tekne tatili yapanlar için ise durum biraz farklıdır. Denizde gün boyu size eşlik edecek olan Akdeniz’in nefes veren Meltem esintisi ve demir atacağınız koylardaki serin sular havanın sıcaklığını önemli derecede düşürmektedir.

Nisan, Mayıs, Ekim ve Kasım ayları ise, 20 ila 25 derece arasında değişen ortalama sıcaklıklarla daha serindir. Fakat bu aylarda da ani gelen yağmurlar etkili olabilir.

Aralık, Ocak ve Şubat aylarında yağış olasılığı yüksektir. Hava aşırı derecede soğumaz fakat hem denizdeki fırtınalar hem de ani değişimlere dikkat etmek gerekir.  En soğuk ay, ortalama maksimum 15°C sıcaklık ile Ocak ayıdır. Ayrıca Ocak ayı yağmurlu aylardan biridir. Yağmurun ve şiddetli fırtınaların büyük bir hayranı değilseniz, bu aydan kaçınılmalıdır.

Datça'da Hava Durumu hakkındaki bilgileri edindikten sonra Datça'da mavi yolculuk ve tekne kiralama için sayfamızı ziyaret ederek birbirinden güzel gulet, motoryat ve yelkenli seçeneklerini inceleyebilir ve rezervasyon için bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Çeşme'den Sakız'a Nasıl Gidilir?
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Yunan Adalarını Keşfe Çıkın
  • Yaz Aylarını Renklendir: Tekne Tatili
  • Tekne Tatili Sırasında Yapılacak Aktiviteler
  • Tekne Transferi