post picture

Bodrum'un Sessiz Sakin Kasabası; Mazı

Bodrum Mazı son yıllarda giderek daha da popüler hale gelmiş, Bodrum’un hem hareketli hem de doğanın kalbinde huzurlu bölgelerinden biridir. Her ne kadar son yıllarda popüler hale gelse de halen el değmemiş beldelerden biri olduğunu da belirtmemiz gerekir. Muhteşem doğası, tertemiz koyları ile kesinlikle görülmeye değer diyebiliriz. Bodrum’un alışık olunan hareketli hayatının yanında doğa ile iç içe ve son derece keyifli bir beldesi olan Mazı Köyü, muhteşem bir tatil deneyimi için sizleri bekliyor. 

Mazı Köyü Nerede? 

Mazı köyü Bodrum merkeze 50 km kadar mesafede bulunuyor. Gökova Körfezi’ne giderken yolda bulunan levhaları incelediğinizde bu muhteşem cennete ulaşabiliyorsunuz. Mazı köyü yolu her ne kadar virajlı ve dar olsa da yolculuğun sonunda ulaştığınız yer, bu yolculuğa değiyor. Mazı’ya ulaşmak istediğinizde aynı zamanda yılında her zamanı bölgeye giden toplu taşıma araçlarını da kullanabiliyorsunuz. Muğla kent merkezinde yer alan otogardan Mazı köyüne otobüsler kalkıyor. Bunun yanı sıra direkt olarak Mazı köyüne ulaşabileceğiniz tekne turlarını da katılabilirsiniz. 

Bodrum Mazı’ya Gitmeniz İçin 7 Neden

Bodrum Mazı köyü hem Bodrum’a yakın hem de sakinliği ve huzuru ile bir o kadar uzak bir köy. Temiz havasını solumaya başladığınız anda, gelmekle ne kadar iyi ettiğinizi anlayacağınız bir doğa harikası diyebiliriz. Neden Mazı Köyü’ne gitmeliyim diyenler için 7 neden bulduk. İşte o nedenler:

Konumu Sakin

Belde Bodrum’un alışkın olduğunuz kalabalığından farklı olarak çok sakin diyebiliriz. O kadar sakin bir konumda ve huzurlu ki, belde de dalgaların sesi bile başka bir tını ile çıkıyor. 

Eşsiz Koylara Sahip 

Mazı köyünde sizleri, mavinin ve yeşilin en güzel tonlarına sahip, birbirinden eşsiz koyları bekliyor. Özellikle berrak suları ile bu koylar, insanı kendine hayran bırakıyor. 

Bodrum’dan Koparmıyor 

Mazı köyünün en önemli özelliklerinden biri kuşkusuz hem Bodrum’da hissettirmesi hem de bu kadar sakin olmasıdır. Gündüzleri sakinlik, sükûnet ve huzurla tatil yaparken, geceleri ise hareketli Bodrum gecelerine karışabiliyorsunuz. 

Samimi Konaklama Seçenekleri 

Belde de yer alan apart ve pansiyonlar, oldukça şirin ve samimi diyebiliriz. Bölgeyi ziyaret edecek olanlar için, bölgede otel seçeneğinin olmadığını belirtmemiz gerekir. Yalnızca apart, pansiyon ve bungalov evler bulunuyor. 

Muhteşem Manzaraya Sahip, Sevimli Restoranlar 

Sahip olduğu her alanı ve bölgesi ile samimiyet kokan Mazı Bodrum bölgesindeki en güzel manzaralı ve sevimli restoranlara da sahiptir. Ege’ye özgü zeytinyağlıları ve lezzetli deniz ürünlerini tadabileceğiniz, çok güzel restoranları bulunuyor. 

Havalimanına Yakın 

Tüm o doğal güzelliklerin yanında Mazı Köyü aynı zamanda Milas Bodrum Havalimanı’na da yakın bir konumdadır. Ortalama 45 dakika gibi bir sürede bölgeye ulaşabilirsiniz. 

Dinlenmenin En Güzel Hali 

Mazı Köyü demek, huzur ve sakinlik demektir. Bu yüzden de tatilinde dinlenmek, stresten arınmak ve tamamen yenilenerek evine dönmek isteyenlerin adresi olacaktır. Şehrin ve iş hayatının üzerinizde yarattığı baskıdan sıkıldıysanız ve stressiz, tamamen dingin bir tatil hayal ediyorsanız, gönül rahatlığıyla Mazı Köyü’ne gidebilirsiniz. 

Bodrum Mazı Köyü Gezilebilecek Yerler 

Bodrum mazı koy ve doğal güzellikleri ile ünlü bir bölgedir. Mazı köyüne ulaştığınızda sizleri muhteşem bir doğa ve el değmemiş ormanlar bekliyor. Bunların yanı sıra; 

  • Geçmişte pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığı için ayrıca birbirinden kıymetli ve önemli tarihi eserler de bölgeye yer alıyor.
  • Mazı Köyünde sizleri ayrıca Ege mutfağının hafif ve lezzetli yemekleri, balık yemekleri ve otları bekliyor. Mutlaka bölgeyi ziyaret ettiğinizde, buraya has lezzetleri denemeniz gerekir.
  • Koyları ile ünlü olan köyde Kissebüyü Koyu özellikle mutlaka gezilmesi gereken yerlerden biridir.
  • Doğanın kalbinde hissetmek isteyeceğiniz Şeytan Deresi, ayrıca temiz denizi ile sizleri kendine hayran bırakacaktır.

Bodrum Mazı Köyü’nde Akarca Koyu, Çakıllıyalı, İnceyalı, Hurma Koyu, Ilgın Koyu ve Sedef Koyu mutlaka Mazı Köyünde ziyaret etmeniz gereken yerler arasında bulunur. Mazı Köyü, isterseniz kendi aracınızla ulaşabileceğiniz isterseniz de düzenlenen turlarla ziyaret edebileceğiniz bölgelerden biridir. Bölgeye düzenlenen turlarla çok daha rahat ve keyifli bir şekilde hem bölgeyi gezebilir hem de tatil yapabilirsiniz. 

Borum Mazı nerede ve nasıl ulaşılabilir merak edenler için detaylı bilgi vermeye çalıştık. Sizler de Bodrum’un saklı cennetini ziyaret ederek, muhteşem bir tatil yapabilirsiniz. 

Bodrum, Mazı hakkında sizlere bilgi vermeye çalıştık. Bodrum'da tekne kiralamak için sayfamızı ziyaret ederek birbirinden güzel gulet, katamaran, motoryat ve yelkenli seçeneklerini inceleyebilir ve rezervasyon için bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. 

Son Blog Yazıları
  • Çeşme'den Sakız'a Nasıl Gidilir?
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Yunan Adalarını Keşfe Çıkın
  • Yaz Aylarını Renklendir: Tekne Tatili
  • Tekne Tatili Sırasında Yapılacak Aktiviteler
  • Tekne Transferi