post picture

Bodrum Kamp Alanları

Bodrum yalnız Türkiye’nin değil aynı zamanda dünyanın birçok ülkesinde de önemli bir turizm merkezi olarak bilinmektedir. Mavi denizi, altın sarısı renkteki kumsalı, butik otelleri ve eğlence mekanlarıyla dikkatleri üzerine çekmektedir.

Bodrum ulaşım konusunda da oldukça fazla alternatife sahiptir. Milas-Bodrum havaalanı sayesinde yurt içinden ya da yurtdışından pek çok kişi yılın belli dönemlerinde Bordum’a akın eder. Eğlence mekanları ve her bütçeye uygun olan otellerinin yanı sıra sakinlik, sessizlik ve huzur isteyenlerin tercih ettiği kamp alanlarına da ev sahipliği yapmaktadır.

Aşağıda Bodrum kamping alanları ve Bodrum karavan kampı konusunda önerebileceğimiz bazı yerler yer almaktadır. Kamp alanlarının hizmetlerini, ücretli ya da ücretsiz hizmet verip vermedikleri gibi detayları makalemizde bulabilirsiniz.

Bodrum Ücreti ve Ücretsiz Kamp Alanları 

Yahşi Plajı Kamp Alanı (Ücretli-Ücretsiz)

Yahşi Plajı kamp alanı, Bitez’e yaklaşık olarak 2 kilometrelik mesafede bulunuyor. Burada 2 farklı plaj seçeneği var. Birinci plajda ücretsiz kamp yapabiliyorsunuz. Ancak ücretli olan plajda maalesef kamp yapılmasına izin verilmiyor. İki plajın da güzellik konusunda birbirinden ayırt edici özelliği bulunmuyor. Yani seçim tamamen sizin kararınıza bağlıdır. Ücretsiz olan kamp alanı içerisinde maalesef herhangi bir imkan yok. Ancak şezlong, şemsiye ya da elektrik duş gibi ihtiyaçlar gerekiyorsa ücretli olan plaja geçebiliyorsunuz.

Gümüşlük Halk Plajı Kamp Alanı (Ücretsiz)

Gümüşlük konusunda birçok yazı okumuş hatta gidip görmüş olabilirsiniz. Kısacası burası için şunu söyleyebiliriz. Yerli ve yabancı turistlerin ortak konaklama alanı. Bodrum’a göre daha ekonomik seçenekler sunan Gümüşlükte ücretsiz kamp alanı tercih edenlerde es geçilmemiş. Gümüşlük halk plajı kamp alanı temiz denizi, kumsalı ve ücretsiz sunulan duş, hasır şemsiye, şezlong, soyunma kabinleri ve WC bulunuyor. Kamp alanında bir şeyler yemek içmek istediğinizde ise çevredeki market ve büfeleri kullanabiliyorsunuz.

Cennet Koyu Kamp Alanı (Ücretsiz)

Cennet koyunu Bodruma gelmiş olan herkes bilir. Doğa ile iç içe güzel zaman geçirmek isteyenlerin ilk tercih ettiği yerdir. Burası kamp yapmak için güzel bir yer fakat imkanları kısıtlı. Kamp için gelmek isteyenlere hatırlatalım kullanabileceğiniz herhangi bir duş ya da elektrik yok.

Türkbükü Kamping

Denizin tam kenarında çadır kurmak isterseniz Türkbükü kamping alanı size bu imkanı sağlıyor. Tesissin içerisinde yararlanabileceğiniz çamaşır makinesi, sıcak su, ocak, buzdolabı, tuvalet, duş, teras, bahçe, oturma alanı, manzara seyir alanı, internet, mutfak, mangal alanı ve dinlenme alanı imkanları var. Buranın en önemli özelliklerinin başında gitmeden önce rezervasyonunuzu yaptırmak geliyor. Rezervasyonsuz alınmayacağınız gibi yer bulma imkanınız da yok denecek kadar az.

Vosvos Camping & Bora Sencer Sanat Köyü

Bodrum’a geldiğinizde her anınızı renkli ve eğlenerek geçirebilirsiniz. Bunun için konaklama seçeneğiniz ne olursa olsun önemli olan Bodrum’da olmaktır. Türkiye’nin ilk sanat köyü olma özelliğine sahip olan Vosvos Camping ise geniş bir arazi üzerine kurulmuş doğal, rengarenk, masalları andıran bir güzelliğe sahip konaklama alanıdır. Kamp alanına geldiğinizde yol kenarında dizilmiş olan vosvosları görebiliyorsunuz. Turgutreis-Gümüşlük yolu üzerinde bulunan kamp alanına girişler ler ücretli. Çadır+konaklama olarak 75 TL ödüyorsunuz. Kamp alanının içinde WC, elektrik, duş, restoran, Wi-Fi, restoran ve kafe bulunuyor.

Çınar Kamp Alanı (Ücretli)

Çınar kamp alanı otopark olarak kurulmuş daha sonrasında ise bu alan bir kamp alanına dönüştürülmüştür. Bugün karavan kampı yapmak isteyenlerin ilk tercih ettiği yerler arasında bulunuyor. Kamp alanında 24 saat bulabileceğiniz sıcak su mevcut. Bunun yanı sıra buzdolabı, kafe, restoran ve çamaşır makinesi hizmeti mevcut. Kamp alanında mangal yakabiliyorsunuz. Zemin taşla döşenmiş olduğundan hem çamur olmuyor hem de doğal güzelliği bozulmamış. Sahile yürüme mesafesinde olan kamp alanında çadır konaklama ücretli 50 TL olarak belirlenmiş.

Yukarıda Bordum ücretsiz kamp alanları ve Bodrum ücretli kamp yerleri belirtilmiştir. Siz tatilinizi nasıl bir kamp alanında geçirmek istiyorsanız sizin için en uygun olanını belirleyebilirsiniz. Ücretli ve ücretsiz kampların güzellikleri konusunda birbirinden ayrı özellikleri yok fakat ücretli olan kamp alanlarındaki imkanlarınızın daha fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Hazır Bodrum'a gelmişken Bodrum'da günlük tekne turlarına da çıkmaya ne dersiniz? Bodrum marina, Gümüşlük, Güvercinlik, Gümbet, Bitez, Yalıkavak, Akyarlar gibi birçok bölgeden tekne turlarına çıkarak Bodrum'un tadını bir de denizde çıkartabilirsiniz. Tekne turları için TekneveYat'ı ziyaret ederek birbirinden güzel seçenekleri inceleyebilir ve rezervasyon için bizimle 0531 367 65 76 numaralı telefon hattımızdan iletişime geçebilirsiniz. Bodrum tekne kiralama için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Son Blog Yazıları
  • Çeşme'den Sakız'a Nasıl Gidilir?
  • Bodrum’dan Rodos'a Nasıl Gidilir?
  • Yunan Adalarını Keşfe Çıkın
  • Yaz Aylarını Renklendir: Tekne Tatili
  • Tekne Tatili Sırasında Yapılacak Aktiviteler
  • Tekne Transferi